in , , ,

Ποιο Είναι το Ιδανικό Χρώμα για Κάθε Δωμάτιο Σύμφωνα με τους Ψυχολόγους

βάψιμο σπιτιού,χρώμα και ψυχολογία,ιδανικά χρώματα σπιτιού,διακόσμηση σπιτιού
Ποιο Είναι το Ιδανικό Χρώμα για Κάθε Δωμάτιο Σύμφωνα με τους Ψυχολόγους

Το χρώμα του δωματίου μπορεί να επηρεάσει το πώς αισθάνεστε, σύμφωνα με την ψυχολογία. Το να βάψετε ορισμένα δωμάτια και χώρους με ένα συγκεκριμένο χρώμα μπορεί να σας βοηθήσει να πετύχετε αυτό που επιθυμείτε. Αυτά τα Χρώματα Εξώπορτας θα Κυριαρχήσουν το 2022

Για την κουζίνα: κίτρινο

© depositphotos.com, © depositphotos.com

Το κίτρινο χρώμα ενισχύει την παραγωγή σεροτονίνης στο σώμα και αυξάνει την όρεξη, καθιστώντας το το πιο κατάλληλο χρώμα για την κουζίνα. Αυτός είναι και ο λόγος που τα περισσότερα εστιατόρια έχουν κίτρινο χρώμα.

Για το σπιτικό γραφείο ή γυμναστήριο: κόκκινο

© depositphotos.com, © depositphotos.com

Σύμφωνα με τους ειδικούς, το κόκκινο χρώμα κάνει τους ανθρώπους πιο παραγωγικούς. Όταν εργάζεστε σε γραφείο ή δωμάτιο με κόκκινο χρώμα, αυξάνεται η ταχύτητα και η ισχύς των αντιδράσεων ενός ατόμου. Αν αναρωτιέστε ποιο χρώμα πρέπει να βάψετε το σπιτικό γυμναστήριο ή το γραφείο σας, το κόκκινο είναι αυτό που πρέπει να επιλέξετε.

Για το υπνοδωμάτιο: μπλε

© Karen Mardahl / Wikimedia Commons, © depositphotos.com

Το μπλε χρώμα έχει τη δύναμη να σας ηρεμήσει και να γεμίσει το δωμάτιο με γαλήνη. Δεδομένου ότι το υπνοδωματιο είναι ένα μέρος όπου πρέπει να χαλαρώσετε και να ρίξετε τους παλμούς, είναι καλή ιδέα να το βάψετε μπλε.

Για εισόδους και διαδρόμους: γκρι

© depositphotos.com, © depositphotos.com

Το γκρι χρώμα ταιριάζει καλύτερα στις εισόδους και τους διαδρόμους καθώς χρησιμεύει ως ουδέτερο σε σχέση με τα άλλα δωμάτια. Είναι απλό αλλά κομψό και αλλάζει τόνους με το φως, δίνοντας στο σπίτι μοναδική εμφάνιση.

Δείτε ακόμη 4 Μοντέρνα Χρώματα Διακόσμησης Σπιτιού για το 2022 και 40 Ιδέες

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Για δωμάτιο χειροτεχνίας ή μελέτης: λιλά

© depositphotos.com, © depositphotos.com

Το λιλά ή μια μωβ απόχρωση συνδέεται βαθιά με τη φαντασία και τη δημιουργικότητα. Ο Λεονάρντο ντα Βίντσι πίστευε ότι η δύναμη του διαλογισμού αυξανόταν κατά 10 φορές όταν γινόταν σε μωβ φως. Βάφοντας αυτό το χρώμα το δωμάτιο χειροτεχνίας ή μελέτης θα σας δώσει σίγουρα μια δημιουργική ώθηση.

Για το καθιστικό: πορτοκαλί

© depositphotos.com, © depositphotos.com

Το πορτοκαλί μπορεί να σας κάνει να νιώσετε ενθουσιασμένοι και ενθουσιώδεις, ενώ προκαλεί επίσης συναισθήματα ζεστασιάς. Λόγω των ιδιοτήτων του, το πορτοκαλί ταιριάζει καλύτερα στα καθιστικά ή στους βασικούς χώρους του σπιτιού.

Για βρεφικά δωμάτια: ανοιχτό πράσινο

© depositphotos.com, © depositphotos.com

Το χρώμα που βάφετε το δωμάτιο του μωρού σας μπορεί πραγματικά να επηρεάσει την ανάπτυξή του. Εξαιτίας αυτού, το πιο κατάλληλο χρώμα είναι το ανοιχτό πράσινο. Έχει ηρεμιστική δράση και αντιπροσωπεύει την υγεία. Μειώνει την πίεση και μπορεί να βοηθήσει το μωρό σας να κοιμάται ήρεμα.

Για πολυσύχναστους χώρους: ροζ

© depositphotos.com, © depositphotos.com

Το ροζ χρώμα αναφέρεται συχνά ως “θηλυκό” χρώμα, αλλά είναι πολύ περισσότερο από αυτό. Οι ροζ τοίχοι τείνουν να σπάζουν τη συσσωρευμένη ένταση και να βοηθούν στην αποφυγή συγκρούσεων, γι’ αυτό ορισμένες φυλακές χρωματίζουν τους τοίχους τους σε μια απόχρωση του ροζ. Προκαλεί επίσης τις ιδιότητες της καλοσύνης και της συμπόνιας. Για πολυσύχναστους χώρους στοχεύστε σε ροζ αποχρώσεις.

Δείτε επίσης Τα 4 Καλύτερα Χρώματα για Μικρούς Χώρους και 25 Ιδέες

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 2 / 5. Αξιολογήσεις: 1

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

τζάκια αντίκες,διακόσμηση με τζάκια αντίκες,ιδέες διακόσμησης με τζάκια αντίκες,διακόσμηση σπιτιού

29 Υπέροχες Ιδέες για Τζάκια Αντίκες

οικιακά είδη για τον κήπο,για τον κήπο,συμβουλές κηπουρικής,επαναχρησιμοποίηση

18 Έξυπνες Λύσεις για τον Κήπο με Οικιακά Είδη