Τι Κάνουν Πραγματικά οι Μύγες όταν Προσγειώνονται στο Φαγητό σας – Μπορεί Να τις Σιχαινόμαστε Αλλά Έχουν Θαυμαστές Λειτουργίες

Οι μύγες είναι παντού όπου πάμε, κυριολεκτικά. Πιστεύεται ότι οι μύγες προέρχονται από την Ασία, αλλά πλέον είναι παντού όπου ζουν άνθρωποι, εξαιρουμένης μόνο της Ανταρκτικής και —ίσως— μερικά νησιά. Οι μύγες έχουν ταξιδέψει στους ωκεανούς ακολουθώντας ανθρώπους, αλλά ποτέ δεν πάνε πουθενά μόνες. Στην έρημο όπου οι άνθρωποι απουσιάζουν, δεν θα βρείτε μύγες. Μύγες Καταπολέμηση: 13 Κόλπα για να τις εξολοθρεύσετε ή να τις διώξετε Μια για ΠΑΝΤΑ

Τι Κάνουν Πραγματικά οι Μύγες όταν Προσγειώνονται στο Φαγητό σας

Τις γνωρίζουμε καλά, αλλά όλοι έχουμε αυτήν την αναπάντητη ερώτηση σχετικά με τις μύγες: γιατί οι μύγες τρίβουν τα άκρα τους; Αποδεικνύεται, απλώς ότι τα καθαρίζουν, είναι τόσο απλό. Μια μύγα έχει τρίχες σε όλο της το σώμα. Οι τρίχες στα άκρα χρησιμεύουν ως ανιχνευτές για να πετάξουν, να βρουν τροφή και να κάνουν ό,τι άλλο χρειάζεται η μύγα. Πρέπει να διατηρούν τα άκρα καθαρά ανά πάσα στιγμή. Έτσι, απλώς τα τρίβουν κάθε φορά που τους δίνεται η ευκαιρία.

Τα άκρα τους είναι ευαίσθητα και εξυπηρετούν περισσότερους από έναν σκοπούς. Έχουν υποδοχείς γεύσης, έτσι οι μύγες μπορούν να γεύονται με τα πόδια τους. Μπορούν να προσγειωθούν στο πιθανό γεύμα τους και να περιπλανηθούν σε αυτό, δίνοντάς του μια καλή γεύση πριν το καταναλώσουν.

Οι μύγες δεν μπορούν να μασήσουν, γι’ αυτό ακολουθούν διατροφή αποκλειστικά σε υγρά και πίνουν το φαγητό τους. Αν το φαγητό που έχουν διαλέξει ως επόμενο γεύμα είναι στερεό, έχουν ένα ειδικό τρόπο για να το κάνουν βρώσιμο. Μια μύγα αναμασα τους πεπτικούς χυμούς από το φαγητό και αυτοί τη σπάνε σε μικρότερα κομμάτια που μπορούν να καταποθούν. Επίσης, το φτύσιμο αυτών των χυμών ελευθερώνει χώρο στο στομάχι τους για νέα τροφή.

Αρκετά συχνά, οι μύγες κάθονται στο φαγητό μας. Μπορεί να φαίνεται αβλαβές, αλλά δεν είναι ακριβώς αλήθεια. Πρώτα, θυμηθείτε ότι χύνουν αυτούς τους χυμούς στο φαγητό σας, το οποίο είναι ήδη αρκετά αηδιαστικό. Αλλά υπάρχουν περισσότερα. Πρέπει να έχετε κατά νου ότι οι μύγες προσγειώνονται παντού και δεν είναι πάντα λουλούδια, αλλά και πολλά ακάθαρτα πράγματα.

Και στις μύγες αρέσουν ιδιαίτερα τα ακάθαρτα πράγματα, όπως τρόφιμα που σαπίζουν, κάδοι σκουπιδιών και ακόμη χειρότερα. Έτσι, τα άκρα τους συλλέγουν όλα τις βρωμιές και τα μικρόβια από εκείνα τα μέρη. Όταν μια μύγα προσγειώνεται στο φαγητό σας, τα μεταφέρει στο γεύμα σας. Μερικά από τα μικρόβια που μεταφέρουν μπορεί να προκαλέσουν ακόμη και ασθένειες, όπως η χολέρα και ο τύφος.

Κάποτε έγινε ακόμη και ένα πείραμα για να αποδειχθεί πώς λειτουργεί. Υπήρχαν δύο μπολ: το ένα περιείχε μια κόκκινη σκόνη κάποιου είδους μπαχαρικού και το άλλο μπολ είχε λευκό ρύζι. Οι μύγες αφέθηκαν να κινούνται από το μπολ με μπαχαρικά στο μπολ με το ρύζι και πίσω. Σύντομα, το ρύζι καλύφθηκε με κόκκινο μπαχαρικό. Τώρα αντικαταστήστε το αβλαβές μπαχαρικό με κάτι πιο ακάθαρτο και το ρύζι με το φαγητό σας.

Έτσι, θα πρέπει πάντα να σκεπάζετε το φαγητό σας για να βεβαιωθείτε ότι κάποια μύγα δεν περπατάει και δεν το φτύνει παντού. Αλλά μην ανησυχείτε αν κάποια ενοχλητική μύγα καταφέρει να καθίσει στο σάντουιτς σας για ένα δευτερόλεπτο πριν το διώξετε. Δεν χρειάζεται να πετάξετε το σάντουιτς, αν ενεργήσατε γρήγορα, τότε είστε ασφαλείς. Επίσης, οι ειδικοί λένε ότι ένας μέσος υγιής άνθρωπος έχει αρκετά ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα για να απωθεί τα παράσιτα.

Παρόλο που οι μύγες είναι αηδιαστικές και ενοχλητικές, όντως προσφέρουν κάτι καλό. Είναι υπεύθυνες για την επικονίαση των λουλουδιών. Συλλέγουν από αυτά νέκταρ, το οποίο κολλάει στις τρίχες του σώματός τους, και στη συνέχεια γονιμοποιούν το επόμενο λουλούδι όταν προσγειώνονται σε αυτό.

Επίσης, αν δεν υπήρχαν οι μύγες, ο πλανήτης μας θα ήταν ακόμα πιο βρώμικος καθώς ανακυκλώνουν μερικά από τα ανθρώπινα απόβλητα. Οι μύγες αποτελούν επίσης σημαντικό μέρος του οικοσυστήματος, καθώς αποτελούν τροφή για πουλιά, αράχνες, σαύρες, βατράχους και πολλά άλλα. Χωρίς μύγες, θα εξαφανίζονταν όλα.

Δείτε ακόμη Πως να Φτιάξετε Παγίδα για Μύγες

Εκτός από τις μύγες που έχουν την υπερδύναμη να γεύονται με τα πόδια τους, υπάρχουν και άλλα ενδιαφέροντα στοιχεία για αυτές. Μπορούν να περπατήσουν τόσο σε οριζόντιες όσο και σε κάθετες επιφάνειες, ακόμη και ανάποδα. Μπορούν να το κάνουν επειδή κάθε ένα από τα πόδια μιας μύγας έχει δύο επιθέματα με μικροσκοπικά μαλλιά και αυτές οι τρίχες παράγουν μια ουσία που μοιάζει με κόλλα που επιτρέπει στις μύγες να έχουν εξαιρετικό κράτημα.

Οι μύγες έχουν μοναδικά μάτια, τα οποία είναι ένα μεγάλο σύμπλεγμα από 3.000 έως 6.000 απλούστερα μάτια σε καθένα από τα δύο σύνθετα μάτια. Τα μάτια μιας μύγας δεν κινούνται, αλλά η όρασή της είναι σχεδόν 360 μοίρες. Μπορούν να δουν πίσω από την πλάτη τους. Έτσι, όπου κι αν βρίσκεστε, μια μύγα βλέπει σίγουρα εσάς και κάθε άλλο κίνδυνο με ένα ή μερικα από τα χιλιάδες μάτια της. Εκτός από τα δύο σύνθετα μάτια, οι μύγες έχουν επίσης τρία απλά μάτια που βρίσκονται στο μέτωπό τους, τα οποία χρησιμεύουν ως πυξίδα και επιτρέπουν σε μια μύγα να πλοηγείται.

Related Post

Έχουν επίσης εκπληκτικό χρόνο αντίδρασης. Αναρωτηθήκατε ποτέ γιατί είναι τόσο δύσκολο να χτυπήσετε μια μύγα; Λοιπόν, για μια μύγα, είμαστε αργοί. Αυτό συμβαίνει επειδή βλέπουν τα πράγματα σε αργή κίνηση, σε σύγκριση με εμάς.

Ενεργοποιήστε ένα βίντεο σε ταχύτητα 0,25x και φανταστείτε κάποιον να σας πλησιάζει με αυτή την ταχύτητα. Λοιπόν, έτσι σας βλέπει μια μύγα. Οπότε ναι, έχει αρκετό χρόνο για να ξεφύγει.

Μια μύγα έχει μόνο ένα σύνολο φτερών. Εκτός όμως από το ζευγάρι των φτερών, έχουν και τα λεγόμενα halters, που τους επιτρέπουν να απογειώνονται γρήγορα. Πριν από εκατομμύρια χρόνια, τα halters χρησίμευαν ως δεύτερο ζεύγος φτερών. Τώρα βοηθούν στην απογείωση αλλά και στην ισορροπία στον αέρα. Εάν μια μύγα χάσει ένα από τα halter, θα αρχίσει να πετάει σε κύκλους. Και αν χαθούν και τα δύο, δεν θα μπορεί πλέον να πετάξει.

Επίσης, παρόλο που τα φτερά τους χτυπούν έως και 1.000 φορές το λεπτό, είναι πολύ αργά ιπτάμενα, φτάνοντας μόνο την ταχύτητα των 4,5 μιλίων την ώρα. Εάν μια μύγα ζει σε μια αστική περιοχή, με αρκετούς ανθρώπους και σκουπίδια τριγύρω, δεν πετάει μακριά από τον τόπο κατοικίας, έχοντας μόνο μια περιοχή ακτίνας λίγο πάνω από 1 χιλιόμετρο. Οι αγροτικές μύγες είναι πολύ πιο εξερευνητικές και μπορούν να πετάξουν μακριά έως και 11 χιλιόμετρα τη φορά.

Μια μύγα δεν ζει πολύ: η διάρκεια ζωής της είναι μόλις περίπου 30 ημέρες. Αλλά κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, γεννά από 500 έως 800 αυγά κατά μέσο όρο. Αλλά δεν είναι όλα ταυτόχρονα αλλά 75 έως 100 αυγά κάθε φόρα. Τα αυγά εκκολάπτονται μέσα σε 24 ώρες, και χρειάζεται συνολικά μια εβδομάδα για να μετατραπεί ένα αυγό σε ενήλικη μύγα και μετά ο κύκλος συνεχίζεται. Σε ψυχρότερα κλίματα, αυτή η διαδικασία μπορεί να διαρκέσει δύο φορές περισσότερο.

Η μύγα ξυλείας είναι το μεγαλύτερο είδος μύγας, που ζει στην Κεντρική και Νότια Αμερική. Μπορούν να μεγαλώσουν έως και 8 εκατοστά. Επίσης, οι μύγες έχουν «κρεβάτια», ή περισσότερο σαν το αγαπημένο τους μέρος για να μείνουν και να κοιμηθούν. Βρίσκουν ένα άνετο μέρος – κάπου κοντά στην πηγή του φαγητού για να ξεκουραστούν το βράδυ.

Αν ποτέ το σπίτι σας γεμίσει μύγες, ακολουθούν μερικές συμβουλές για να μειώσετε τον πληθυσμό τους. Πρώτον, είναι σημαντικό να καταλάβετε τι τις ελκύει. Ελκύονται από άλλες μύγες, ακόμα και από τη μυρωδιά των μυγών που ζουν εκεί. Και οι μύγες έχουν εκπληκτική όσφρηση. Έτσι, αν φιλοξενήσατε έστω και μία μύγα, περιμένετε να έχετε περισσότερους επισκέπτες. Αν έχετε ίχνη από μύγες, όπως κηλίδες μύγας, θα σας βρουν αυτές. Φροντίστε να πλένετε τους τοίχους και τις επιφάνειές σας.

Στη συνέχεια, οι μύγες αγαπούν τα σκουπίδια και τα προϊόντα που σαπίζουν. Γεννούν αυγά σε σάπια τροφή και κρέας. Φροντίστε λοιπόν να διατηρείτε το φαγητό σας στο ψυγείο, να το σκεπάζετε και να διατηρείτε τα σκουπίδια σε καλά κλεισμένα δοχεία. Και, φυσικά, βγάζετε τα σκουπίδια τακτικά.

Οι μύγες λατρεύουν το σιρόπι και άλλα ζαχαρούχα υγρά. Τους αρέσει επίσης τα αναψυκτικά και το ξύδι. Επομένως, φροντίστε να τα κρατάτε αποθηκευμένα και να σκουπίζετε πάντα τον εαυτό σας εάν χυθεί κάτι.

Τέλος, τους αρέσει να κρύβονται και να ζουν σε βρώμικες και διαρρέουσες αποχετεύσεις – τρώνε τα βακτήρια από εκεί. Επομένως, καθαρίζετε πάντα τις αποχετεύσεις σας και επιδιορθώνετε αμέσως τυχόν διαρροές. Επίσης, θα σας βοηθήσει να σφραγίσετε όλες τις ρωγμές στο πάτωμα, την οροφή και τους τοίχους σας, εάν έχετε – αυτός είναι ένας από τους τρόπους τους για να μπουν στο σπίτι.

πηγή φωτογραφιών

Δείτε επίσης Γιατί Πρέπει να Ρίχνετε Αλάτι στην Αποχέτευση κατά τη Διάρκεια της Νύχτας

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Recent Posts

50 Υπέροχες Ιδέες Διακόσμησης Μικρής Βεράντας

Εάν έχετε μια πολύ μικρή βεράντα ή απλώς μια είσοδο, θα πρέπει να τη διακοσμήσετε… Read More

8 Μαΐου, 2024

Σιδέρωμα Κουρτίνας: 7 έξυπνα κόλπα για να μην παιδεύεστε με τις ώρες

Το σιδέρωμα κουρτινών είναι μια πολύ χρονοβόρα και βαρετή εργασία. Ωστόσο, με μικρά έξυπνα κόλπα… Read More

8 Μαΐου, 2024

50 Ράφια από Παλέτες που Μπορείτε να Φτιάξετε Μόνοι σας

Τα ελεύθερα και επιτοίχια ράφια από παλέτες είναι μια εξαιρετική λύση για κάθε ρουστίκ ή… Read More

6 Μαΐου, 2024

Μπορώ να χρησιμοποιήσω το περσινό αντηλιακό;

Μας αρέσει ο ζεστός καιρός το καλοκαίρι - ή ακόμα και την άνοιξη όταν είμαστε… Read More

6 Μαΐου, 2024

48 Ιδέες Πολύχρωμης Διακόσμησης Τραπεζαρίας

Το φωτεινό χρώμα δεν φεύγει ποτέ από τη μόδα, ειδικά αν είστε λάτρης των χρωμάτων… Read More

30 Απριλίου, 2024

45 Τραπέζια από Παλέτες για Εσωτερικούς και Εξωτερικούς Χώρους

Οι παλέτες είναι τέλειες για την κατασκευή επίπλων. Το κύριο πλεονέκτημα των τραπεζιών παλέτας είναι… Read More

30 Απριλίου, 2024

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies.

Περισσότερα