Τα ξύλινα μαγειρικά σκεύη χρονολογούνται από την αρχαία Αίγυπτο και εξακολουθούν να είναι ένα από τα πιο κοινά εργαλεία που βρίσκονται στην κουζίνα σήμερα. Το ξύλο είναι ένα εξαιρετικό υλικό για να μαγειρέψετε για διάφορους λόγους, και με τη σωστή φροντίδα τα ξύλινα σκεύη και οι σανίδες κοπής μπορούν να διαρκέσουν δεκαετίες. Γιατί Πρέπει να Χρησιμοποιούμε Μόνο Ξύλινα Κουτάλια
Μετά από πολλά χρόνια νέων υλικών όπως η σιλικόνη που κυριαρχούν στην αγορά εργαλείων κουζίνας, το ξύλο επιστρέφει χάρη στη διαχρονική του λειτουργικότητα. Οι ξύλινες κουτάλες δεν θα γρατσουνίσουν τις κατσαρόλες και τα τηγάνια σας και το ξύλο δεν θα ξεπλύνει χημικά ή δεν θα αντιδράσει χημικά με το ζεστό φαγητό.
Ακολουθεί μια λίστα με τις καλύτερες πρακτικές για τη φροντίδα των ξύλινων μαγειρικών σκευών σας μετά τη χρήση.
- Μην βάζετε ξύλινα σκεύη ή σανίδες κοπής στο πλυντήριο πιάτων. Ο έντονος ατμός και ο παρατεταμένος χρόνος στο ζεστό νερό θα κάνουν το ξύλο να ραγίσει.
- Πλύντε τα σκεύη με ζεστό σαπουνόνερο αρκετά γρήγορα μετά τη χρήση.
- Μην αφήνετε τα σκεύη να κάθονται στο νερό για να μουλιάσουν για μεγάλες χρονικές περιόδους.
- Ταμπονάρετε τα σκεύη με ένα πανί και αφήστε τα να στεγνώσουν στον αέρα.
- Τρίψτε με μια φέτα λεμόνι και αφήστε να στεγνώσει στον αέρα αν έχουν εισχωρήσει δυνατές γεύσεις στο ξύλο.
- Πρέπει να απλώνετε ένα ορυκτέλαιο στο ξύλο κάθε τόσο για να αποτρέψετε το στέγνωμα και το ράγισμά του.
Δείτε επίσης Πώς καθαρίζουμε αλλά και απολυμαίνουμε τις ξύλινες κουτάλες και τα ξύλα κοπής