in , , ,

«Μπαταρίες» Πατάτας: Μπορούν να Φωτίσουν ένα Δωμάτιο για 40 Ημέρες με Ελάχιστο Κόστος

«Μπαταρίες» Πατάτας: Μπορούν να Φωτίσουν ένα Δωμάτιο για 40 Ημέρες με Ελάχιστο Κόστος
«Μπαταρίες» Πατάτας: Μπορούν να Φωτίσουν ένα Δωμάτιο για 40 Ημέρες με Ελάχιστο Κόστος

Θέλετε να φορτίσετε το κινητό σας; Πάρτε μια πατάτα! Οι μπαταρίες πατάτας είναι πολύ φθηνότερες από τις ηλιακές και είναι εξαιρετικά εύκολο να φτιαχτούν. ΕΙΝΑΙ ΧΗΜΙΚΟΣ ΚΑΦΕΣ Ο ΦΡΑΠΕ; – ΠΩΣ ΦΤΙΑΧΝΕΤΑΙ;

Οι πατάτες θα μπορούσαν να είναι η απάντηση στη φθηνή ηλεκτρική ενέργεια για περίπου 1 δισεκατομμύριο ανθρώπους που δεν τη διαθέτουν, σύμφωνα με Ισραηλινούς ερευνητές.

Πριν από σχεδόν μια δεκαετία, επιστήμονες από το Εβραϊκό Πανεπιστήμιο της Ιερουσαλήμ δημοσίευσαν τα ευρήματά τους ότι το ένα τέταρτο μιας βραστής πατάτας θα μπορούσε να φωτίσει ένα δωμάτιο με μια λάμπα LED για έως και 40 ημέρες!

Ήταν ήδη γνωστό ότι οι πατάτες και κάθε είδους τροφές πλούσιες σε ηλεκτρολύτες, όπως οι φράουλες και οι μπανάνες μπορούσαν να χρησιμεύσουν ως μπαταρίες. Αυτό που ανακάλυψαν οι Ισραηλινοί ερευνητές ήταν ότι το απλό βράσιμο της πατάτας για 8 λεπτά αύξησε τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας τους κατά 10 φορές.

Ενώ κάποιοι σχολίασαν ότι το βράσιμο των πατατών απαιτεί ενέργεια, μια μεγάλη παρτίδα θα μπορούσε να βράσει αμέσως στη φωτιά και οι πατάτες εξακολουθούν να έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής.

Στη συνέχεια, οι πατάτες κόβονται σε φέτες και τοποθετούνται ανάμεσα σε ένα μικρό κομμάτι χαλκού και ψευδαργύρου, που συνδέονται με ένα σύρμα.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Δείτε ακόμη Εάν τα Μαλλιά σας Σηκώνονται Ξαφνικά, Έχετε Δευτερόλεπτα να Τρέξετε!

Το οξύ μέσα στην πατάτα σχηματίζει μια χημική αντίδραση μεταξύ του αρνητικά φορτισμένου ψευδάργυρου και του θετικά φορτισμένου χαλκού, και όταν τα ηλεκτρόνια ρέουν από το ένα υλικό στο άλλο, απελευθερώνεται ενέργεια.

Η ηλεκτρική ενέργεια που παράγεται από τη φέτα της πατάτας είναι 50 φορές φθηνότερη ανά κιλοβατώρα από την ενέργεια που παράγεται από μια μπαταρία ΑΑ ή D και έξι φορές φθηνότερη από τους λαμπτήρες κηροζίνης σε μεγάλο μέρος του αναπτυσσόμενου κόσμου.

Γιατί λοιπόν δεν έχουμε φωτίσει ακόμα τον κόσμο με πατάτες;

Δεν έχουν τη δημοσιότητα που έχουν οι εναλλακτικές πηγές ενέργειας και υπάρχει ένα στίγμα ενάντια στη χρήση τροφής για ενέργεια, λέει ο ερευνητής Haim Rabinowitch.

Όμως, με πάνω από 300 εκατομμύρια τόνους πατάτας που παράγονται σε όλο τον κόσμο και το 10-20% αυτών πάνε χαμένες, θα μπορούσαμε να έχουμε άφθονο ηλεκτρικό ρεύμα με ελάχιστο κόστος.

πηγή φωτογραφιών

Δείτε επίσης Γιατί οι Μπανιέρες Φτιάχνονται Πολύ Μικρές για να Τεντώσετε τα Πόδια σας

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 4.8 / 5. Αξιολογήσεις: 11

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Γνωρίζατε ότι Σχεδόν Όλες οι Τσίχλες Φτιάχνονται από ΠΛΑΣΤΙΚΟ

Γνωρίζατε ότι Σχεδόν Όλες οι Τσίχλες Φτιάχνονται από ΠΛΑΣΤΙΚΟ;

Υψηλή Χοληστερίνη: Αυτό Είναι το Θαυματουργό Φρούτο Που Θα Σας Βοηθήσει Να Την Μειώσετε