in , , , ,

Μην Κάνετε ΠΟΤΕ Αυτά τα 11 Πράγματα Κατά τη Διάρκεια μιας Καταιγίδας

Μην Κάνετε ΠΟΤΕ Αυτά τα 11 Πράγματα Κατά τη Διάρκεια μιας Καταιγίδας
Μην Κάνετε ΠΟΤΕ Αυτά τα 11 Πράγματα Κατά τη Διάρκεια μιας Καταιγίδας

Κάθε χρόνο, κεραυνός χτυπά περίπου 400 ανθρώπους μόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ενώ περίπου το 90% των θυμάτων επιζούν από τα τραύματά τους, εξακολουθεί να είναι καλή ιδέα να αποφύγετε μια αναμέτρηση με μια από τις πιο ισχυρές δυνάμεις της Μητέρας Φύσης. Την επόμενη φορά που θα αρχίσει να αστραφτεί, θυμηθείτε ποια πράγματα δεν πρέπει να κάνετε κατά τη διάρκεια μιας καταιγίδας. Εάν Βρείτε ένα Μπουκάλι Νερό στο Αυτοκίνητό σας Πηγαίνετε σε ένα Αστυνομικό Τμήμα

Μην κάνετε μπάνιο ή ντους

istockphoto.com

Μην κάνετε ποτέ μπάνιο ή ντους κατά τη διάρκεια καταιγίδας. Εάν χτυπήσει κεραυνός κοντά σας, η ηλεκτρική εκκένωση θα μπορούσε να περάσει μέσα από τους σωλήνες του σπιτιού σας, με αποτέλεσμα να κινδυνεύετε από ηλεκτροπληξία.

Μην κάθεστε στο τσιμέντο

istockphoto.com

Μπορεί να μην είναι αμέσως προφανές, αλλά δεν πρέπει να καθίσετε ή να ακουμπήσετε σε τσιμέντο κατά τη διάρκεια μιας καταιγίδας λόγω του μεταλλικού οπλισμού ή του συρμάτινου πλέγματος που σχεδόν πάντα τοποθετείται μέσα στο για να το ενισχύσει. Και τα δύο είναι αποτελεσματικοί αγωγοί του ηλεκτρισμού.

Μην χρησιμοποιείτε σταθερό τηλέφωνο

istockphoto.com

Αν και είναι ασφαλές να χρησιμοποιήσετε ένα κινητό τηλέφωνο (αν δεν είναι συνδεδεμένο σε φορτιστή) κατά τη διάρκεια μιας καταιγίδας, δεν είναι ασφαλές να χρησιμοποιήσετε το σταθερό σας τηλέφωνο. Ο κεραυνός μπορεί να ταξιδέψει μέσω των τηλεφωνικών γραμμών — και αν συμβεί, μπορεί να πάθετε ηλεκτροπληξία.

Μην κάθεστε στην ύπαιθρο

istockphoto.com

Δεν πρέπει ποτέ να κάθεστε στην ύπαιθρο κατά τη διάρκεια μιας καταιγίδας – μέσα σε ένα κλειστό κτίριο είναι το πιο ασφαλές μέρος για να βρεθείτε. Αλλά αν βρεθείτε σε εξωτερικο χώρο χωρίς καταφύγιο, σκύψτε χαμηλά, με όσο το δυνατόν λιγότερο από το σώμα σας να αγγίζει το έδαφος. Με αυτόν τον τρόπο, θα έχετε λιγότερες πιθανότητες να σας χτυπήσει κεραυνός.

Μην στέκεστε κάτω από ένα δέντρο

istockphoto.com

Το να στέκεστε κάτω από ένα δέντρο σε μια καταιγίδα είναι εξαιρετικά επικίνδυνο. Λόγω του ύψους τους, τα δέντρα προσελκύουν τον κεραυνό. Ένας άνθρωπος, ωστόσο, άγει τον ηλεκτρισμό καλύτερα από ένα δέντρο, οπότε αν βρίσκεστε κοντά σε ένα δέντρο, ο κεραυνός θα μπορούσε εύκολα να περάσει από το δέντρο σε εσάς.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Δείτε ακόμη Γιατί Δεν Πρέπει Ποτέ να Αγγίξετε αυτό το Πλάσμα αν το Βρείτε στην Παραλία

Μην στέκεστε κοντά σε ένα παράθυρο

istockphoto.com

Πολλά παράθυρα, παλιά και καινούργια, είναι κατασκευασμένα από μέταλλο ή έχουν μεταλλικά μέρη που μπορούν να προσελκύσουν κεραυνούς. Μείνετε καλυτέρα μακριά από τα παράθυρα κατά τη διάρκεια μιας καταιγίδας για να αποφύγετε τραυματισμούς.

Μην αφήνετε τον υπολογιστή σας στην πρίζα

istockphoto.com

Οτιδήποτε είναι συνδεδεμένο σε πρίζα στο σπίτι σας κινδυνεύει να υποστεί ζημιά από ηλεκτρικό ρεύμα κατά τη διάρκεια καταιγίδων. Aποσυνδέστε τον υπολογιστή, το φορητό υπολογιστή και άλλες ηλεκτρονικές και ηλεκτρικές συσκευές που δεν είναι απαραίτητες.

Μην ξαπλώνετε στο έδαφος

istockphoto.com

Δεν θέλετε να είστε το πιο ψηλό πράγμα σε εξωτερικό χώρο αν σας πιάσει μια καταιγίδα αλλά στην προσπάθειά σας να κάνετε τον εαυτό σας πιο κοντό, μην κάνετε το λάθος να ξαπλώσετε στο έδαφος. Όταν χτυπήσει κεραυνός, η ηλεκτρικη εκενωση μπορει να ταξιδέψει στην κορυφή του εδάφους πάνω από 30 μέτρα και ξαπλώνοντας στο έδαφος, κάνετε τον εαυτό σας ευρύτερο στόχο.

Μην πλένετε τα πιάτα

istockphoto.com

Δεν πρέπει να πλένετε τα πιάτα κατά τη διάρκεια μιας καταιγίδας για τον ίδιο λόγο που δεν πρέπει να κάνετε μπάνιο. Ο κεραυνός μπορεί να ταξιδέψει μέσα από σωλήνες, να ηλεκτρίσει τη βρύση σας και να προκαλέσει τραυματισμό. Αυτός είναι ένας κίνδυνος που είναι εύκολο να αποφευχθεί: Τα πιάτα μπορούν να περιμένουν.

Μην χρησιμοποιείτε μικρές ηλεκτρικές συσκευές

istockphoto.com

Η καταιγίδα δεν είναι η ώρα για να σιδερώσετε, να στεγνώσετε τα μαλλιά σας με πιστολάκι ή να βγάλετε το ηλεκτρικό μίξερ για να φτιάξετε γλυκό. Οποιαδήποτε ηλεκτρική συσκευή είναι συνδεδεμένη σε μια πρίζα θα μπορούσε να μεταφέρει ρεύμα σε περίπτωση που χτυπήσει κεραυνός και μπορεί να τραυματιστείτε εάν χειρίζεστε ή ακόμα και είστε πολύ κοντά στη συσκευή εκείνη τη στιγμή.

Μην βάζετε πλυντήριο και στεγνωτήριο

istockphoto.com

Το πλυντήριο και το στεγνωτήριο είναι μεταλλικά, οπότε ο κεραυνός μπορεί να τα διατρέξει με τον ίδιο τρόπο που θα κάνει στη τοστιέρα ή το πιστολάκι σας. Σίγουρα δεν θέλετε να είστε κοντά στο πλυντήριο και το στεγνωτήριο σας κατά τη διάρκεια μιας καταιγίδας, γι’ αυτό κάντε ένα διάλειμμα και διαβάστε ένα καλό βιβλίο.

πηγή

Δείτε επίσης Εάν τα Μαλλιά σας Σηκώνονται Ξαφνικά, Έχετε Δευτερόλεπτα να Τρέξετε!

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 5 / 5. Αξιολογήσεις: 5

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

mid-century modern διακόσμηση μπάνιου,ιδέες διακόσμησης μπάνιου,διακόσμηση μπάνιου,διακόσμηση,

75 Ιδέες Mid-Century Modern Διακόσμησης Μπάνιου

Ο Κίνδυνος Από Τις Λάμπες LED Και Το Μπλε Φως Που θα Σας Αφήσουν Με Το Στόμα Ανοιχτό

Ο Κίνδυνος Από Τις Λάμπες LED Και Το Μπλε Φως Που θα Σας Αφήσουν Με Το Στόμα Ανοιχτό – Βλαβερά Για Την Υγεία