Γιατί το Φυτό της Αλόης Γίνεται Καφέ: 7 Αιτίες και Λύσεις
Το φυτό αλόης σας γίνεται καφέ; Αναγνωρίζοντας τις αιτίες μπορείτε να σώσετε το φυτό σας από αυτή τη δυστυχία! 9 Εργασίες Κηπουρικής που Δεν Πρέπει Ποτέ να Κάνετε το Απόγευμα
Το υπερβολικό πότισμα είναι ένας από τους κύριους λόγους για τους οποίους το φυτό της αλόης γίνεται καφέ και μπορεί να οδηγήσει σε σήψη των ριζών και να προκαλέσει καφέ χρώμα στα φύλλα του. Τα φυτά της αλόης είναι παχύφυτα και έχουν χαμηλές απαιτήσεις σε νερό. Οι λύσεις περιλαμβάνουν:
Ενώ το υπερβολικό πότισμα είναι συνηθισμένο, το υποπότισμα μπορεί επίσης να προκαλέσει καφέ χρώμα στα φυτά της αλόης. Η ανεπαρκής παροχή νερού οδηγεί σε αφυδάτωση και στρες. Οι λύσεις περιλαμβάνουν:
Ο τρίτος λόγος που το φυτό της αλόης γίνεται καφέ είναι το υπερβολικό ηλιακό φως. Τα φυτά της αλόης προτιμούν το φωτεινό αλλά έμμεσο ηλιακό φως. Εάν εκτίθενται σε έντονο, άμεσο ηλιακό φως για παρατεταμένες περιόδους, μπορεί να προκαλέσει ηλιακό έγκαυμα, το οποίο προκαλεί καφέ χρώμα και αποχρωματισμό. Οι λύσεις περιλαμβάνουν:
Δείτε ακόμη Πώς να Γίνει το Αλεξανδρινό Ξανά Κόκκινο
Ο τέταρτος λόγος που το φυτό της αλόης γίνεται καφέ είναι το κρύο. Είναι ευαίσθητο στις χαμηλές θερμοκρασίες και μπορεί να υποστει ζημιά από το κρύο ή τον παγετό, με αποτέλεσμα τα φύλλα να είναι καφέ ή μαυρισμένα. Οι λύσεις περιλαμβάνουν:
Ο πέμπτος λόγος που το φυτό της αλόης γίνεται καφέ είναι τα παράσιτα καθώς είναι ευαίσθητο σε μυκητιασικές λοιμώξεις, ψευδοκοκκίδες ή λέπια έντομα. Αυτά μπορεί να προκαλέσουν καφέ χρώμα, κηλίδες ή αποχρωματισμό στα φύλλα. Οι λύσεις περιλαμβάνουν:
Τα ανεπαρκή θρεπτικά συστατικά, ιδιαίτερα το άζωτο, μπορούν να προκαλέσουν τα φυτά της αλόης να αναπτύξουν καφέ ή αποχρωματισμένα φύλλα. Οι λύσεις περιλαμβάνουν:
Ο τελευταίος λόγος για τον οποίο το φυτό της αλόης γίνεται καφέ είναι ότι το μπλέξιμο των ριζών. Σε μια τέτοια κατάσταση, οι ρίζες έχουν περιορισμένο χώρο ανάπτυξης.
Ως αποτέλεσμα, μπορεί να μπλεχτούν και να συμπιεστούν, γεγονός που εμποδίζει την ικανότητά τους να προσλαμβάνουν αποτελεσματικά νερό και θρεπτικά συστατικά. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε αφυδάτωση και έλλειψη θρεπτικών συστατικών, με αποτέλεσμα τα φύλλα να γίνονται καφέ.
Δείτε επίσης Πως να Λιπάνετε Κάκτους / φώτο / φώτο
Σε αυτή την σελίδα έχουμε γράψει αρκετές φορές για τα μικροπλαστικά στις τροφές και στα… Read More
Πέντε σημάδια που δείχνουν ότι το φυτό σας έχει σάπιες ρίζες και πώς να το… Read More
Το ξύδι έχει πολλές χρήσεις στο σπίτι, αλλά ξέρατε ότι το να το ρίξετε στα… Read More
Αν έχετε ξοδέψει ώρες για να οργανώσετε την ντουλάπα σας και να είναι χάος μερικούς… Read More
Νομίζω δεν υπάρχει άνθρωπος που δεν τον έχει τσιμπήσει ποτέ κουνούπι Είναι εξαιρετικά δύσκολο να… Read More
Η κατανάλωση φρούτων είναι σημαντική για τη διατροφή μας, αλλά υπάρχει μια μεγάλη διαφορά ανάμεσα… Read More
Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies.
Περισσότερα