Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Αμπερντήν της Σκωτίας μετά από πολυετή έρευνα κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η καθημερινή κατανάλωση σοκολάτας με μέτρο έχει στην πραγματικότητα πολύ σημαντικά οφέλη! Καρότα: Το Διατροφικό «Θαύμα» της Φύσης
Η επιστημονική ομάδα μελέτησε τις διατροφικές συνήθειες περισσότερων από 20.000 ανθρώπων σε μια περίοδο σχεδόν 12 ετών.
Το 20% των συμμετεχόντων δεν έτρωγε καθόλου σοκολάτα. Στους υπόλοιπους, η μέση ημερήσια κατανάλωση ήταν επτά γραμμάρια, ενώ κάποιοι κατανάλωναν έως και 100 γραμμάρια την ημέρα.
Δείτε ακόμη Κάψτε Λίπος Τρώγοντας: Οι Καλύτερες Λιποδιαλυτικές Τροφές
Η έρευνα κατέδειξε ότι όσοι έτρωγαν περισσότερη σοκολάτα, ήταν κυρίως νεότερες ηλικίες, με χαμηλό σωματικό βάρος, χαμηλότερη αρτηριακή πίεση και λιγότερες φλεγμονώδεις πρωτεΐνες, ενώ ασκούνταν περισσότερο. Παράγοντες που μειώνουν τον καρδιαγγειακό κίνδυνο.
Σε σύγκριση με εκείνους που δεν έτρωγαν καθόλου σοκολάτα, όσοι έτρωγαν πολύ είχαν 11% χαμηλότερο κίνδυνο καρδιαγγειακής νόσου, 25% χαμηλότερο κίνδυνο θανάτου από καρδιακή προσβολή και 23% χαμηλότερο κίνδυνο εγκεφαλικού.
Tα συσσωρευμένα στοιχεία της έρευνας υποδηλώνουν ότι η υψηλότερη κατανάλωση σοκολάτας σχετίζεται με χαμηλότερο κίνδυνο μελλοντικών καρδιαγγειακών επεισοδίων. Τα οφέλη δεν ισχύουν μόνο για τη μαύρη σοκολάτα, αλλά και για άλλα είδη σοκολάτας που θεωρούνται κατ’ εξοχήν λιγότερο υγιεινά, όπως η γάλακτος.
Κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι δεν φαίνεται να υπάρχει καμία απολύτως ένδειξη ότι η σοκολάτα είναι απαγορευτική για όσους ανησυχούν για καρδιαγγειακό κίνδυνο. Αυτό πιθανώς οφείλεται στα φλαβονοειδή του κακάο και άλλα συστατικά, όπως το ασβέστιο και τα λιπαρά οξέα του γάλακτος.
πηγή φωτογραφίας