in , ,

Γιατί Δεν Πρέπει Να Καθαρίζεις Τα Αυτιά Σου: Η Επιστήμη Μίλησε και Επιμένει – Τα Αυτιά Μας Είναι “Αυτοκαθαριζόμενα”

Γιατί Δεν Πρέπει Να Καθαρίζεις Τα Αυτιά Σου: Η Επιστήμη Μίλησε και Επιμένει - Τα Αυτιά Μας Είναι "Αυτοκαθαριζόμενα"
Γιατί Δεν Πρέπει Να Καθαρίζεις Τα Αυτιά Σου: Η Επιστήμη Μίλησε και Επιμένει - Τα Αυτιά Μας Είναι "Αυτοκαθαριζόμενα"

Οι γνωστές σε όλους μας μπατονέτες για τα αυτιά έχουν πολλές εξαιρετικές χρήσεις, από την διόρθωση του eyeliner, μέχρι την αφαίρεση της σκόνης από μικροαντικείμενα και εσοχές. Ένα πράγμα για το οποίο δεν πρέπει να τις χρησιμοποιείτε, ωστόσο, είναι η αφαίρεση κεριού από το αυτί σας.

Η Αμερικανική Ακαδημία Ωτορινολαρυγγολογίας – Χειρουργικής Κεφαλής και Τραχήλου δημοσίευσε μια ενημερωμένη έκδοση με τις κατευθυντήριες γραμμές για τις κλινικές πρακτικές.

Στην κορυφή της λίστας βρίσκεται η σύσταση των κλινικών γιατρών που εξηγούν τη σωστή υγιεινή των αυτιών στους ασθενείς τους. Πώς να Κρατήσετε τα Αυτιά σας Καθαρά για Μεγαλύτερο Χρονικό Διάστημα

Γιατί δεν πρέπει να καθαρίζεις τα αυτιά σου

Όσο αντι-διαισθητικό κι αν φαίνεται, πρέπει να αφήνετε τα αυτιά σας ήσυχα και, το πιο σημαντικό, να μην ασχολείστε με τον ακουστικό πόρο σας. Οι γιατροί το συνιστούν στην πραγματικότητα εδώ και αρκετό καιρό, αλλά κανείς δεν ακολουθεί αυτή τη συμβουλή.

Σε Αντίθεση με την κοινή πεποίθηση ότι το κερί μέσα στο αυτί είναι βρωμιά, το κερί αυτό λέγεται κυψελίδα και είναι ένας παράγοντας αυτοκαθαριζόμενος που προστατεύει τον ακουστικό πόρο. Η βρωμιά και η σκόνη κολλάνε στο κερί και τα εμποδίζουν να εισέλθουν μέσα.

Τα αυτιά μας είναι “αυτοκαθαριζόμενα”

Με την πάροδο του χρόνου, το κερί του αυτιού ωθείται φυσικά προς το άνοιγμα του αυτιού και ξεφλουδίζει. Ωστόσο, πολλοί άνθρωποι πιστεύουν πεισματικά ότι το κερί του αυτιού πρέπει να αφαιρεθεί φυσικά από το αυτί.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Οι νέες κατευθυντήριες γραμμές αναφέρουν: «Σε δύο μελέτες, περίπου το 90 τοις εκατό των ερωτηθέντων πίστευαν ότι τα αυτιά τους πρέπει να καθαριστούν. Ανέφεραν επίσης ότι καθαρίζουν τα αυτιά τους ή τα αυτιά των παιδιών τους σε τακτική βάση. […] Η πρακτική του καθαρισμού των αυτιών έχει να κάνει με τις οικογενειακές συνήθειες, που συχνά ξεκινά από την παιδική ηλικία και συνεχίζεται σε όλη την εφηβεία μέχρι την ενηλικίωση».

Με άλλα λόγια, το καθάρισμα των αυτιών μας είναι μια από αυτές τις συνήθειες που έχει ριζώσει μέσα μας σαν αντίληψη, όπως το πλύσιμο των χεριών μας. Το πρόβλημα είναι ότι η εισαγωγή αντικειμένων στον ακουστικό πόρο προκαλεί περισσότερο κακό παρά καλό. Στην πραγματικότητα μπορεί να καταλήξει σπρώχνοντας το κερί του αυτιού βαθύτερα μέσα στο αυτί, προκαλώντας απόφραξη του καναλιού και μπορεί να απαιτηθεί ιατρική φροντίδα.

Σύμφωνα με τις νέες οδηγίες, η εισαγωγή αντικειμένων στον ακουστικό πόρο μπορεί να ερεθίσει το ευαίσθητο δέρμα μέσα ακόμα και να βλάψει το τύμπανο αν πιέσετε πολύ.

φώτο Flickr user Jeff Turner

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 4.3 / 5. Αξιολογήσεις: 9

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Avatar

Written by toftiaxa.gr

Αγάπη και πάθος για δημιουργία με απλά και καθημερινά υλικά. Ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση υλικών. Αγαπημένη, η διακόσμηση και οι λύσεις για μικρούς χώρους καθώς και οι πρακτικές και νόστιμες συνταγές

διακόσμηση σαλονιού σε πράσινο και γκρι,ιδέες διακόσμησης σαλονιού,διακόσμηση σαλονιού,διακόσμηση,

87 Ιδέες Διακόσμησης Σαλονιού σε Πράσινο και Γκρι Χρώμα

Περισσότερο Αρσενικό και Υδράργυρος Στα Τρόφιμα Χωρίς Γλουτένη

Περισσότερο Αρσενικό και Υδράργυρος Στα Τρόφιμα Χωρίς Γλουτένη