in , , , , ,

Πώς να Κρατήσετε τα Αυτιά σας Καθαρά για Μεγαλύτερο Χρονικό Διάστημα

καθαρισμός αυτιών,φροντίδα αυτιών,συμβουλές υγείας,υγεία,
καθαρισμός αυτιών,φροντίδα αυτιών,συμβουλές υγείας,υγεία,

Αν και το να έχετε λίγο κερί στο αυτί είναι απολύτως φυσιολογικό και σας βοηθά να προστατεύσετε τα κανάλια του αυτιού σας από μολύνσεις, όλοι θέλουμε να είναι καθαρά. Αλλά αν χρησιμοποιούσατε μπατονέτες για να καθαρίσετε το εσωτερικό των αυτιών σας, μπορεί στην πραγματικότητα να βλάψετε την υγεία σας. Αποδεικνύεται ότι υπάρχουν πολλοί άλλοι απλοί και υγιεινοί τρόποι για να βεβαιωθείτε ότι τα αυτιά σας παραμένουν καθαρά. Τι θα Συμβεί στο Σώμα σας εάν Κάνετε Μασάζ στα Αυτιά σας Καθημερινά

Μειώστε την καφεΐνη.

brightside

Αν και τίποτα δεν μπορεί να σας βοηθήσει να ξυπνήσετε το πρωί καλύτερα από ένα ζεστό φλιτζάνι καφέ, το να πίνετε πολύ συχνά μπορεί να προκαλέσει συσσώρευση κεριού. Εάν θέλετε να μειώσετε τον κίνδυνο αυτό, δοκιμάστε να μειώσετε σταδιακά την κατανάλωση καφεΐνης.

Σταματήστε τις μπατονέτες

brightside

Ο καθαρισμός των αυτιών σας με μπατονέτες μπορεί να φαίνεται ως ο πιο εύκολος και γρήγορος τρόπος για να απαλλαγείτε από το κερί, αλλά στην πραγματικότητα μπορεί να κάνει το ακριβώς αντίθετο. Οι μπατονέτες μπορεί να ερεθίσουν τον ακουστικό πόρο και να σπρώξουν το κερί του αυτιού προς τα μέσα, κάτι που θα κάνει την αφαίρεσή του πολύ πιο δύσκολη. Αντί να τις χρησιμοποιείτε, πλύνετε τα αυτιά σας με λίγο σαπούνι και στεγνώστε τα με μια λεπτή πετσέτα.

Δείτε ακόμη Γιατί Δεν Πρέπει να Καθαρίζετε τα Αυτιά σας με Μπατονέτες και τι να Κάνετε Αντ’ Αυτού

Δοκιμάστε το ελαιόλαδο.

© Roberta Sorge / Unsplash, © Olivier Bergeron / Unsplash

Το ελαιόλαδο έχει πολλά οφέλη για την υγεία και εκτός από το ότι ενυδατώνει το δέρμα σας και σας προστατεύει από καρδιακές παθήσεις, μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να διατηρήσετε τα αυτιά σας καθαρά για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Το να βάζετε λίγο ελαιόλαδο στα αυτιά σας μία φορά την εβδομάδα μπορεί να μαλακώσει το κερί του αυτιού και ακόμη και να το βοηθήσει να βγει από το αυτί φυσικά.

Μείνετε ενυδατωμένοι.

brightside

Το να πίνετε αρκετό νερό είναι απολύτως ζωτικής σημασίας για τη γενική υγεία και ευεξία σας και μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να διατηρήσετε τα αυτιά σας καθαρά. Η ενυδάτωση διεγείρει τους ακουστικούς πόρους, συμβάλλοντας στον καθαρισμό τους. Και επειδή το να πίνετε αρκετό νερό σάς βοηθά να διατηρήσετε την ισορροπία των υγρών σας, μπορεί φυσικά να συμβάλει στη μείωση της συσσώρευσης κεριού από το αυτί.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Μην καθαρίζετε το εσωτερικό των αυτιών σας.

brightside

Αν και μπορεί να φαίνεται δελεαστικό να καθαρίζετε το εσωτερικό των αυτιών σας, κάτι τέτοιο μπορεί στην πραγματικότητα να κάνει περισσότερο κακό παρά καλό. Συνιστάται να καθαρίζετε μόνο το εξωτερικό μέρος και, εκτός κι αν εργάζεστε σε ένα βρώμικο ή σκονισμένο περιβάλλον, το καθημερινό ντους και το σκούπισμα γύρω από το εξωτερικό και πίσω από τα αυτιά σας με ένα νωπό πανί θα πρέπει να είναι αρκετά για να διατηρούνται τα αυτιά σας καθαρά.

Δείτε επίσης Γιατί τα Αυτιά και η Μύτη Μεγαλώνουν όσο Γερνάμε

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 2.7 / 5. Αξιολογήσεις: 3

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

5 Μυστικές DIY Μάσκες Μπανάνας για να Αποκτήσετε Πρόσωπο 18χρονης

5 Μυστικές DIY Μάσκες Μπανάνας για να Αποκτήσετε Πρόσωπο 18χρονης

κάστανα σε αλάτι

Κάστανα Ψημένα στο Αλάτι: Ο απόλυτος συνδυασμός για να έχετε κάστανα έτοιμα στην στιγμή με πεντανόστιμη γεύση