in ,

Απλά Αντικείμενα με Μυστικά που Δεν θα Πιστεύατε

απλά αντικείμενα με μυστικά,περίεργα,χρήσιμα,
απλά αντικείμενα με μυστικά,περίεργα,χρήσιμα,

Προσέξατε ποτέ ότι το χρώμα του χαρτιού υγείας είναι συνήθως λευκό; Αλλά αυτό το χρώμα δεν ήταν πάντα αγαπημένο. Στην πραγματικότητα, χρωματιστό χαρτί υγείας ξεπήδησε στα ράφια τη δεκαετία του 1950. Οι ιδιοκτήτες σπιτιού αγόρασαν ροζ, μπλε, κίτρινο, πράσινο, ακόμη και μαύρο χαρτί επειδή αυτά τα χρώματα ταίριαζαν με το εσωτερικό. 12 Αντικείμενα που Χρησιμοποιούμε Καθημερινά αλλά Δεν Σκεφτόμαστε Ποτέ να Καθαρίσουμε

Απλά Αντικείμενα με Μυστικά που Δεν θα Πιστεύατε

Αλλά τελικά, πολλοί γιατροί άρχισαν να συσχετίζουν τη βαφή σε χρωματιστά χαρτιά υγείας με αυξημένους κινδύνους για την υγεία. Επίσης, η βαφή δεν άφηνε το χρωματιστό χαρτί να αποσυντεθεί τόσο γρήγορα γεγονός που αύξανε τον κίνδυνο απόφραξης των σηπτικών δεξαμενών. Αυτό έκανε τις τιμές κατασκευής και λιανικής πολύ υψηλές σε σύγκριση με το λευκό χαρτί. Και τελικά, η ζήτηση άρχισε να πέφτει.

Οι περισσότεροι άνθρωποι πιθανότατα δεν ενδιαφέρονται για τη διακόσμηση όταν πρόκειται για το χαρτί υγείας τους. Ωστόσο, αυτά τα μοτίβα εξακολουθούν να υπάρχουν. Μα γιατί; Λοιπόν, υπάρχουν πολλές απόψεις.

Κάποιοι λένε ότι είναι απλώς ένα εργαλείο μάρκετινγκ. Οι κατασκευαστές χρησιμοποιούν όμορφη διακόσμηση για να κάνουν τα προϊόντα τους να φαίνονται πιο όμορφα αισθητικά. Και για να κάνουν τους πελάτες να συσχετίσουν την επωνυμία τους με την κομψότητα και τον πολυτελή τρόπο ζωής. Μια άλλη εξήγηση είναι πιο πρακτική. Τα μοτίβα αφρατεύουν το χαρτί που το κάνει πιο απορροφητικό.

Μιλώντας για αφράτο, έχετε αναρωτηθεί ποτέ γιατί έχουν τόσο τραχύ χαρτί υγείας οι δημόσιες τουαλέτες; Η πιο προφανής απάντηση είναι ότι το χαρτί υγείας υψηλής ποιότητας είναι πιο ακριβό. Επίσης, οι εταιρείες προτιμούν να αγοράζουν γιγάντια ρολά χαρτιού χαμηλής ποιότητας, επειδή μπορούν να τα αλλάζουν λιγότερο συχνά. Αυτή η απόφαση βοηθά επίσης στην αποφυγή κλοπής. Ναι, οι άνθρωποι στην πραγματικότητα κλέβουν χαρτί από τις δημόσιες τουαλέτες.

Έχετε παρατηρήσει ποτέ ότι οι διακόπτες φώτων στις δημόσιες τουαλέτες τοποθετούνται συνήθως έξω; Λοιπόν… Δεν είναι τυχαίο. Οι κατασκευαστικές εταιρείες το κάνουν για λόγους ασφαλείας γιατί, όπως όλοι γνωρίζουμε, το ρεύμα και το νερό είναι ένας επικίνδυνος συνδυασμός. Φυσικά, οι επαγγελματικά εγκατεστημένοι διακόπτες θα έχουν ένα σωρό πρόσθετες προφυλάξεις ασφαλείας. Αλλά οι περισσότεροι κατασκευαστές προτιμούν να μην ρισκάρουν.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Γιατί τα φανάρια είναι κόκκινα, πράσινα και κίτρινα; Αποδεικνύεται ότι υπάρχει μια λογική εξήγηση για αυτό. Πριν από τα φανάρια για τα αυτοκίνητα, υπήρχαν φανάρια για τα τρένα. Και οι πρώτοι σιδηροδρομικοί φορείς χρησιμοποίησαν το λευκό χρώμα για κίνηση, το κόκκινο για σταμάτημα και το πράσινο για προσοχή.

Αλλά αργότερα συνειδητοποίησαν ότι το λευκό δεν ήταν και τόσο καλή ιδέα, επειδή το έντονο λευκό φως θα μπορούσε εύκολα να μπερδευτεί με αστέρια κατά τη διάρκεια της νύχτας. Έτσι, οι σιδηροδρομικές εταιρείες άλλαξαν το λευκό χρώμα για το πράσινο για κίνηση και το κίτρινο για προσοχή, επειδή αυτά τα χρώματα διακρίνονται εύκολα από τα άλλα. Και τελικά, αυτό εξαπλώθηκε στα φανάρια για τα αυτοκίνητα και έγινε πρότυπο.

Όσο για το κόκκινο χρώμα, έχει το μεγαλύτερο μήκος κύματος, που σημαίνει ότι οι οδηγοί μπορούν να το δουν από μεγαλύτερη απόσταση από άλλα χρώματα. Και το κίτρινο χρώμα επιλέχθηκε ως προειδοποιητικό σημάδι επειδή έχει ελαφρώς μικρότερο μήκος κύματος από το κόκκινο, αλλά και πάλι μεγαλύτερο από το πράσινο.

Ποιο είναι το πιο σκονισμένο δωμάτιο στο σπίτι σας; Συνήθως, η απάντηση είναι το υπνοδωμάτιο. Μα γιατί; Τα υπνοδωμάτια τείνουν να δημιουργούν σκόνη από κύτταρα του δέρματος, ακάρεα σκόνης και ίνες από υφάσματα στα σεντόνια, τα χαλιά και τις κουρτίνες σας. Εάν έχετε ένα κατοικίδιο, η γούνα και τα κύτταρα του δέρματός του προσθέτουν σημαντική ποσότητα βρωμιάς.

Δείτε ακόμη 10 Καθημερινά Αντικείμενα που Συνήθως Καταλήγουν να Μαζεύουν Σκόνη

Ευτυχώς, υπάρχουν απλοί τρόποι για να κάνετε την κρεβατοκάμαρά σας λιγότερο σκονισμένη. Αυτό περιλαμβάνει να στρώνετε το κρεβάτι σας κάθε μέρα και να καθαρίζετε τακτικά με ηλεκτρική σκούπα και νερό. Μπορείτε να προσπαθήσετε να απαλλαγείτε από χαλιά και περιττά έπιπλα και διακοσμητικά αντικείμενα που τείνουν να μαζεύουν σκόνη. Επίσης, δώστε προσοχή στην ποιότητα όταν αγοράζετε κουρτίνες ή σεντόνια — όσο πιο χαλαρό είναι το ύφασμα, τόσο περισσότερο μαζεύει βρωμιά. Και τέλος, μπορείτε να απαγορεύσετε στο κατοικίδιό σας την είσοδο στο υπνοδωμάτιό σας.

Οι σύγχρονοι καθαριστές αέρα, τα κλιματιστικά και οι ανεμιστήρες οροφής μπορούν να σας βοηθήσουν να κάνετε τον χώρο ύπνου σας πιο άνετο. Φροντίστε όμως να τα καθαρίζετε τακτικά. Διαφορετικά, εάν το φίλτρο σας είναι βρώμικο ή βουλωμένο με γούνα ή άλλους ατμοσφαιρικούς ρύπους, δεν θα συλλέξει σωστά νέα σκόνη. Και η σκόνη θα καταλήξει στις επιφάνειες του υπνοδωματίου σας.

Είχατε ποτέ σημάδια πίσω από τα αυτιά σας αφού φορέσατε τα γυαλιά σας; Μερικές φορές μπορεί να χρειαστούν ακόμη και εβδομάδες για να φύγουν. Λοιπόν, είναι ένα σημάδι ότι οι βραχίονες των γυαλιών δεν έχουν προσαρμοστεί σωστά για το κεφάλι σας. Με άλλα λόγια, είναι πολύ σφιχτοί.

Αυτό μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό του δέρματος και ακόμη και πονοκεφάλους. Εάν είναι λυγισμένα προς την περιοχή πίσω από τα αυτιά σας, μπορούν να πιέσουν το εύθραυστο μέρος του κρανίου. Λάβετε, λοιπόν, υπόψη σας ότι οι βραχίονες δεν πρέπει να έχουν μόνο το σωστό μέγεθος, αλλά και τη σωστή προσαρμογή. Ένας επαγγελματίας οπτικός μπορεί εύκολα να διορθώσει αυτό το πρόβλημα.

Οι τρίφτες μπορούν να χρησιμοποιηθούν και σε οριζόντια θέση. Σε πολλές περιπτώσεις, είναι πολύ πιο βολικό να τρίψετε ένα καρότο ή ένα μεγάλο κομμάτι τυρί με αυτόν τον τρόπο. Αν θέλετε να τρίψετε ένα μαλακό προϊόν όπως κατσικίσιο τυρί ή μοτσαρέλα, μπορείτε να τα βάλετε στην κατάψυξη για περίπου 30 λεπτά πριν τα τρίψετε. Επίσης, υπάρχει ένας τρόπος για να κάνετε το καθάρισμα πιο εύκολο και να αποτρέψετε το να κολλήσει το τυρί. Ψεκάστε τον τρίφτη με μικρή ποσότητα λαδιού πριν τον χρησιμοποιήσετε.

Και τώρα ας ρίξουμε μια ματιά στις πιο μη δημοφιλείς πλευρές του τρίφτη. Τις έχετς χρησιμοποιήσει ποτέ; Αυτή η πλευρά είναι στην πραγματικότητα σχεδιασμένη για τεμαχισμό. Είναι πολύ βολικό αν θέλετε να κόψετε λεπτές φέτες λαχανικών για τη σαλάτα ή τα ζυμαρικά σας ή να κόψετε πατατάκια σε φέτες. Και αυτές οι μικροσκοπικές τρύπες έχουν σχεδιαστεί για ξύσμα ή πολύ λεπτό τρίψιμο.

Γνωρίζατε ότι μπορείτε να αλλάξετε τον τρόπο που ανοίγει η πόρτα του ψυγείου; Υπάρχουν μεντεσέδες εδώ — αν τους συνδέσετε από την άλλη πλευρά, η πόρτα θα ανοίγει από την άλλη. Αλλά πρώτα βεβαιωθείτε ότι το έχετε αποσυνδέσει από το ρεύμα και διαβάστε τις οδηγίες για το συγκεκριμένο μοντέλο του ψυγείου σας.

Έχετε παρατηρήσει ποτέ ότι υπάρχει μια γυαλιστερή πλευρά και μια θαμπή πλευρά στο αλουμινόχαρτο; Πολλοί πιστεύουν ότι έχει σημασία ποια πλευρά χρησιμοποιείται προς τα πάνω ή προς τα κάτω, επειδή η γυαλιστερή πλευρά πρέπει να παγιδεύει καλύτερα τη θερμότητα. Αλλά στην πραγματικότητα, δεν έχει καμία διαφορά. Η διαδικασία κατασκευής κάνει τις 2 πλευρές να φαίνονται ελαφρώς διαφορετικές. Αλλά και οι δύο εξυπηρετούν τον ίδιο σκοπό.

Το αλουμινόχαρτο μπορεί να είναι χρήσιμο όχι μόνο στην κουζίνα – εδώ είναι ένα ελάχιστα γνωστό κόλπο για μπαταρίες. Ας υποθέσουμε ότι σας έχουν τελειώσει οι μπαταρίες ΑΑ. Μην ανησυχείτε, χρησιμοποιήστε μια μικρότερη μπαταρία ΑΑΑ και λίγο αλουμινόχαρτο. Απλώς τοποθετήστε την σε ένα από τα άκρα. Αυτό θα λειτουργήσει επειδή και οι δύο μπαταρίες ΑΑ και ΑΑΑ φέρουν την ίδια τάση.

Γνωρίζατε ότι τα κουτιά κινέζικου φαγητού μπορούν να ξεδιπλωθούν και να μετατραπούν σε πιάτα; Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι απλώς να το αποσυναρμολογήσετε από τις 2 πλευρές και η βαρύτητα θα κάνει τα υπόλοιπα.

πηγή φωτογραφιών

Δείτε επίσης 7 κρυμμένα μυστικά σε καθημερινά αντικείμενα που δεν γνωρίζαμε ότι υπάρχουν

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Αρωματικά κεριά, καθαριστικά και μαγειρικά σκεύη που κρύβουν που είναι Καρκινογόνα. Βλαβερά αντικείμενα μέσα στο σπίτι μας...

Αρωματικά κεριά, καθαριστικά και μαγειρικά σκεύη που κρύβουν που είναι Καρκινογόνα. Βλαβερά αντικείμενα μέσα στο σπίτι μας…

άνοιγμα κονσέρβας χωρίς ανοιχτήρι,κόλπα,συμβουλές,χρήσιμα,

Πώς να Ανοίξετε μια Κονσέρβα Χωρίς Ανοιχτήρι: 3 Δοκιμασμένοι Τρόποι