in , , ,

7 Τρόποι με τους Οποίους Μπορεί να Καταστρέφετε τα Ξύλινα Δάπεδά σας

ξύλινα δάπεδα,καταστροφή ξύλινων δαπέδων,φροντίδα ξύλινων δαπέδων,συμβουλές για ξύλινα δάπεδα,καθαρισμός ξύλινων δαπέδων,
ξύλινα δάπεδα,καταστροφή ξύλινων δαπέδων,φροντίδα ξύλινων δαπέδων,συμβουλές για ξύλινα δάπεδα,καθαρισμός ξύλινων δαπέδων,

Τα δάπεδα από σκληρό ξύλο προσθέτουν ζεστασιά και χαρακτήρα σε κάθε χώρο, είτε μοντέρνο είτε ρουστίκ. Και όσο τα φροντίζετε σωστά, θα συνεχίσουν να ομορφαίνουν το σπίτι σας για πολύ καιρό. Μερικά κοινά λάθη, ωστόσο, μπορούν να μειώσουν τη διάρκεια ζωής και να καταστρέψουν ένα υπέροχο ξύλινο πάτωμα. Πώς να Καθαρίσετε Παλιά Παρκέ Δάπεδα

Ξεχνάτε να σκουπίσετε

istockphoto.com

Το σκούπισμα των δαπέδων από σκληρό ξύλο δεν είναι μόνο μια για τον καθαρισμό τους αλλά μπορεί επίσης να παρατείνει τη διάρκεια ζωής τους. Η σκόνη, η βρωμιά και άλλα λειαντικά σωματίδια μπορούν να χαράξουν και να θαμπώσουν το φινίρισμα των ξύλινων δαπέδων μόλις βρεθούν κάτω από τα πόδια. Το να τα σκουπίζετε συχνά, ωστόσο, θα αποτρέψει την πρόκληση μόνιμων ζημιών.

Χρήση λανθασμένων εξαρτημάτων ηλεκτρικής σκούπας

istockphoto.com

Το σκούπισμα με ηλεκτρική σκούπα είναι σημαντικό για να απομακρύνετε τη σκόνη και τη βρωμιά από τα ξύλινα δάπεδα και από τις μικροσκοπικές ρωγμές αλλά χρησιμοποιήστε τα σωστά εξαρτήματα.

Σφουγγάρισμα

istockphoto.com

Το νερό είναι ο χειρότερος εχθρός ενός ξύλινου δαπέδου. Η υγρασία μπορεί να διεισδύσει στις ίνες του ξύλου προκαλώντας τη διόγκωση των σανίδων, τη στρέβλωση και τον διαχωρισμό. Εάν τα ξύλινα δάπεδά σας χρειάζονται βαθύ καθαρισμό, χρησιμοποιήστε μια σφουγγαρίστρα ή ένα πανί που είναι μόλις υγρό και στη συνέχεια στεγνώστε το πάτωμα αμέσως και εντελώς με μια πετσέτα.

Δείτε ακόμη 4 Μοντέρνες Τάσεις για Ξύλινα Δάπεδα

Αφήνετε χυμένα υγρά να περιμένουν

istockphoto.com

Τα ξεραμένα και κολλημένα χυμένα υγρά μπορεί να χρειαστούν πολλή δύναμη για να καθαριστούν. Αποφύγετε αυτό το πρόβλημα και πιθανή ζημιά σκουπίζοντας αμέσως τα χυμένα υγρά με ένα μαλακό, καθαρό πανί. Εάν χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε νερό για να καθαρίσετε, φροντίστε να στεγνώσετε καλά το πάτωμα με μια καθαρή πετσέτα.

Φοράτε ψηλοτάκουνα

istockphoto.com

Η δύναμη του περπατήματος με ψηλά τακούνια μπορεί εύκολα να χτυπήσει και να γρατσουνίσει τα ξύλινα πατώματα, γι’ αυτό βγάλτε τα στην εξώπορτα. Μπορείτε να ελαχιστοποιήσετε τον κίνδυνο γρατσουνιών τοποθετώντας προστατευτικά δαπέδου κάτω από τα πόδια του τραπεζιού και των καρεκλών και ψαλιδίζοντας τα νύχια του σκύλου σας.

Δεν έχετε χαλάκι εισόδου

istockphoto.com

Ένα καλό χαλάκι εισόδου είναι η πρώτη γραμμή άμυνας ενάντια στη βρωμιά, το χαλίκι και άλλα εξωτερικά στοιχεία που μπορούν να χαλάσουν ένα ξύλινο πάτωμα. Ένα χαλάκι όχι μόνο θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε τα δάπεδά σας πιο καθαρά, αλλά θα χρησιμεύσει ως ένα καλό σημείο καθαρισμού για παπούτσια επισκεπτών και οικογένειας.

Χρήση καθαριστικών με βάση το λάδι

istockphoto.com

Ακριβώς επειδή ένα προϊόν καθαρισμού ισχυρίζεται ότι είναι ασφαλές για δάπεδα, δεν σημαίνει ότι είναι κατάλληλο για το δικό σας. Τα καθαριστικά, τα γυαλιστικά ή το κερί με βάση το λάδι μπορούν να θαμπώσουν το φινίρισμα στα δάπεδα από σκληρό ξύλο, φθείροντάς τα πριν από την ώρα τους.

πηγή

Δείτε ακόμη 9 Συμβουλές και λύσεις για Ξύλινα Πατώματα

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο

Written by Jimmy Taylor

Ο Κίνδυνος Από Τις Λάμπες LED Και Το Μπλε Φως Που θα Σας Αφήσουν Με Το Στόμα Ανοιχτό

Ο Κίνδυνος Από Τις Λάμπες LED Και Το Μπλε Φως Που θα Σας Αφήσουν Με Το Στόμα Ανοιχτό – Βλαβερά Για Την Υγεία

10 Συμβουλές για να Διατηρείτε έναν Μικρό Χώρο ΠΑΝΤΑ Καθαρό