in , , , , ,

20 Πράγματα που οι Προληπτικοί Δεν Θέλουν να Έχουν στο Σπίτι τους

συμβουλές για προληπτικούς,προλήψεις,κακή τύχη,δεισιδαιμονίες,περίεργα,χρήσιμα,
συμβουλές για προληπτικούς,προλήψεις,κακή τύχη,δεισιδαιμονίες,περίεργα,χρήσιμα,

Θα μπορούσε κάτι που έχετε στο σπίτι σας να φέρει κακή τύχη, προβλήματα σχέσεων ή ακόμα και θάνατο; Οι προλήψεις από όλο τον κόσμο, μερικές με ρίζες χιλιάδων χρόνων πίσω, μας προειδοποιούν να κρατάμε έξω από τα σπίτια μας διάφορα αντικείμενα που θεωρούνται κακότυχα. Πολλές από αυτές τις φαινομενικά ιδιότροπες απαγορεύσεις μπορεί να έχουν την προέλευσή τους σε πρακτικές ανησυχίες, οπότε ακόμα κι αν δεν είστε ιδιαίτερα προληπτικοί, πιθανότατα αξίζει να αποφύγετε να κρατάτε σπίτι σας αυτά τα πράγματα. Απλά Αντικείμενα με Μυστικά που Δεν θα Πιστεύατε

Ένα σπασμένο ρολόι

istockphoto.com

Επειδή τα ρολόγια σηματοδοτούν το πέρασμα του χρόνου, έχουν συνδεθεί εδώ και πολύ καιρό με την ανθρώπινη θνησιμότητα. Στη βικτωριανή εποχή, τα ρολόγια σταματούσαν όταν πέθανε ένα άτομο στο νοικοκυριό, επομένως δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι ένα ρολόι που σταμάτησε απότομα να λειτουργεί προμηνύει κακή τύχη. Ακόμα πιο τρομακτικό, αν αυτό το σπασμένο ρολόι χτυπήσει ξαφνικά, είναι σημάδι ότι ο θάνατος είναι κοντά!

Πυγολαμπίδες

istockphoto.com

Μπορεί να νομίζετε ότι είναι χαριτωμένο όταν τα παιδιά σας φέρνουν στο σπίτι ένα βάζο με πυγολαμπίδες, αλλά προσέξτε! Σύμφωνα με τις βικτωριανές δεισιδαιμονίες, όταν μια πυγολαμπίδα μπει στο σπίτι σας, σημαίνει ότι κάποιος στο σπίτι θα πεθάνει σύντομα.

Άψυχη διακόσμηση

istockphoto.com

Είτε πρόκειται για ένα βάζο με μαραμένα λουλούδια, ένα ταριχευμένο κεφάλι ζώου ή ακόμα και ένα κοχύλι, τα νεκρά πράγματα στο σπίτι μπορούν να φέρουν κακή τύχη. Αυτή η σύνδεση μεταξύ αντικειμένων σε αποσύνθεση και ανθρώπινης θνησιμότητας γιορτάζεται στην πλούσια ιστορία των έργων τέχνης vanitas, στα οποία κρανία, σάπια φρούτα και σβησμένα κεριά συμβολίζουν την παροδικότητα της ανθρώπινης ζωής. Ωστόσο το Φενγκ σούι υποστηρίζει ότι ορισμένα κοχύλια, όταν τοποθετηθούν σωστά, μπορούν να προσελκύσουν καλή τύχη.

Πράσινη βαφή

istockphoto.com

Τον 19ο αιώνα, ορισμένα πράσινα χρώματα θα μπορούσαν κυριολεκτικά να σας σκοτώσουν: το πράσινο του Παρισιού, μια χρωστική ουσία που χρησιμοποιήθηκε ευρέως σε υφάσματα, παιδικά παιχνίδια, χρώματα και ταπετσαρίες, περιείχε αρσενικό και μπορούσε να παράγει δηλητηριώδες αέριο αρσίνης. Τελικά, γιατροί και κατασκευαστές χρωμάτων πρόλαβαν και έβαλαν τέλος στην τοξική πρακτική, αλλά ορισμένοι εξακολουθούν να θεωρούν τους πράσινους τοίχους σε ένα σπίτι κακοτυχία.

Ένα τσεκούρι

istockphoto.com

Είναι αναμενόμενο ότι η δεισιδαιμονία θα στροβιλιζόταν γύρω από ένα αρχαίο και πρακτικό εργαλείο όπως το τσεκούρι. Ορισμένες πηγές αναφέρουν ότι είναι κακή τύχη να κουβαλάτε ένα τσεκούρι στον ώμο μέσα από το σπίτι, ενώ άλλες λένε ότι το να έχετε απλά στο σπίτι είναι κακή τύχη και προμήνυμα θανάτου. Τουλάχιστον, μπορούμε όλοι να συμφωνήσουμε ότι τα τσεκούρια δεν είναι το πιο ασφαλές πράγμα που έχετε στο σπίτι!

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Μια παλιά σκούπα

istockphoto.com

Εάν μετακομίσετε σε ένα νέο σπίτι, μην φέρετε μαζί σας τη σκούπα που χρησιμοποιούσατε στο παλιό σας! Είναι μια κοινή δεισιδαιμονία παγκοσμίως ότι μια παλιά σκούπα μπορεί να σαρώσει την καλή τύχη. Αυτή μπορεί να έχει τις ρίζες της στην κοινή λογική, καθώς η χρήση παλαιών εργαλείων καθαρισμού στο νέο σας σπίτι θα μπορούσε να μεταφέρει παράσιτα και βρωμιά από την προηγούμενη κατοικία σας.

Μια τσάπα

istockphoto.com

Η μεταφορά μιας τσάπας στο σπίτι μπορεί να φέρει θάνατο, ή τουλάχιστον κακή τύχη, μαζί της. Εάν κατά λάθος τη φέρετε μέσα στο σπίτι αφού τελειώσετε τις κηπουρικές σας εργασίες, είναι καλύτερο να βγείτε προς τα πίσω από την ίδια πόρτα που μπήκατε για να προσπαθήσετε να αντιστρέψετε την κακή τύχη.

Κόκκινα και λευκά λουλούδια σε βάζο

istockphoto.com

Φροντίστε να φτιάξετε τις ανθοδέσμες σας με πολλά διαφορετικά λουλούδια ή να γίνουν μονόχρωμες, γιατί μια δεισιδαιμονία υποστηρίζει ότι η εμφάνιση μόνο κόκκινων και λευκών λουλουδιών μαζί σε ένα βάζο προμηνύει θάνατο. Αυτός ο συνδυασμός χρωμάτων θεωρείται ιδιαίτερα κακή τύχη στα νοσοκομεία.

Πουλί στο σπίτι

istockphoto.com

Σε πολλούς πολιτισμούς, ένα πουλί που πετά μέσα από ένα ανοιχτό παράθυρο θεωρείται κακή τύχη, συχνά σηματοδοτώντας έναν θάνατο στην οικογένεια. Επιπλεον μην τα εχετε ως κατοικίδια ή μην τα εκθέσετε σε διακοσμητική μορφή ως στολίδια.

Μια ανοιχτή ομπρέλα

istockphoto.com

Μία από τις προλήψεις για κακή τύχη που όλοι γνωρίζουν είναι το άνοιγμα μιας ομπρέλας σε εσωτερικούς χώρους. Αυτή μπορεί να έχει τις ρίζες τόσο στις αιγυπτιακές όσο και στις σκανδιναβικές παραδόσεις, οι οποίες υποστηρίζουν ότι η μεταφορά μιας ομπρέλας σε εσωτερικό χώρο προσβάλλει τις προστατευτικές δυνάμεις του πνεύματος φύλακα του σπιτιού. Το αν είναι κακή τύχη ή όχι είναι προς συζήτηση, αλλά αξίζει να είστε προσεκτικοί με μια ομπρέλα στο σπίτι – γιατί μπορείτε να βγάλετε κανένα μάτι με αυτή!

Δείτε ακόμη Εάν τα Μαλλιά σας Σηκώνονται Ξαφνικά, Έχετε Δευτερόλεπτα να Τρέξετε!

Εικόνες καταστροφής

ResurrectionEclectic via Etsy.com

Ορισμένοι σύμβουλοι φενγκ σούι συμβουλεύουν να μην έχετε έναν πίνακα ή μια φωτογραφία ενός άγονου τοπίου ή των συνεπειών μιας φυσικής καταστροφής, ναυαγίου ή μάχης. Τέτοιες εικόνες φέρνουν αρνητική ενέργεια στο σπίτι και θα μπορούσαν να φέρουν στενοχώρια στο νοικοκυριό σας.

Κουνιστές πολυθρόνες

istockphoto.com

Εάν χρησιμοποιείτε την κουνιστή πολυθρόνα σας, δεν υπάρχει πρόβλημα — αλλά οι ιρλανδικοί θρύλοι λένε ότι μια άδεια προσκαλεί τα κακά πνεύματα στο σπίτι σας. Και αν η καρέκλα κουνιέται μόνη της, προσέξτε! Τα κακά πνεύματα είναι ήδη εκεί και ο θάνατος μπορεί να παραμονεύει.

Κάκτοι

istockphoto.com

Μπορεί να είναι χαριτωμένα και μοντέρνα αλλά σύμφωνα με τις αρχές του φενγκ σούι, τα αγκαθωτά φυτά όπως ο κάκτος και η ακανθώδης ακακία είναι από τα πολλά πράγματα που προκαλούν κακή τύχη και μπορούν να οδηγήσουν σε διχόνοια στο σπίτι σας. Για να φέρετε θετική ενέργεια και να ενισχύσετε τον πλούτο και την υγεία της οικογένειάς σας, προτιμήστε φυτά νεφρίτη, πόθο ή τυχερό μπαμπού.

Καθρέφτες

istockphoto.com

Ορισμένες παραδόσεις πιστεύουν ότι οι καθρέφτες μπορούν να κλέψουν την ψυχή σας. Ακόμη και εκείνοι που είναι σίγουροι ότι η ψυχή τους είναι ασφαλής μπορεί να θέλουν να επιλέξουν προσεκτικά που να τοποθετήσουν τους καθρέφτες τους. Για παράδειγμα, σύμφωνα με το φενγκ σούι, ένας καθρέφτης που βλέπει στο κρεβάτι μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα σχέσης και ένας που βλέπει στην μπροστινή πόρτα θα αποτρέψει τη ροή ζωτικής ενέργειας στο σπίτι.

Ένα άστρωτο κρεβάτι

istockphoto.com

Πολλοί γονείς ενθαρρύνουν τα παιδιά τους να στρώνουν τα κρεβάτια τους κάθε πρωί. Αλλά το να στρώνετε σωστά το κρεβάτι είναι καλό για κάτι περισσότερο από το χτίσιμο χαρακτήρα. Ορισμένες προλήψεις υποστηρίζουν ότι το να αποσπαστείτε την ώρα που στρώνετε το κρεβάτι θα εμποδίσει έναν καλό ύπνο και οι Βρετανοί προειδοποιούν ότι αν αφήσετε μια εσοχή στο κρεβάτι, ο διάβολος θα σκαρφαλώσει για να σας περιμένει.

Μια γυρτή σκάλα

istockphoto.com

Ενώ η πανάρχαια πρόληψη σχετικά με το περπάτημα κάτω από μια σκάλα είναι κοινή σε πολλές χώρες, η προέλευσή της αμφισβητείται. Μπορεί να έχει τις ρίζες του στη χριστιανική παράδοση, όπου το περπάτημα σε ένα τρίγωνο που σχηματίζεται από μια γυρτή σκάλα θα μπορούσε να θεωρηθεί ως σπάσιμο της Αγίας Τριάδας. Μια άλλη πιθανότητα είναι ότι το σχήμα μοιάζει με μεσαιωνική αγχόνη. Ή μπορεί απλώς να είναι ότι απλά δεν είναι ασφαλές να περπατάτε κάτω από μια σκάλα χωρίς επίβλεψη.

Ένα παλιό ημερολόγιο (ή το ημερολόγιο του επόμενου έτους)

istockphoto.com

Για να διατηρήσετε την τύχη με το μέρος σας, ζήστε τη στιγμή — τουλάχιστον όσον αφορά το ημερολόγιό σας. Επειδή τα ημερολόγια, όπως και τα ρολόγια, βοηθούν στην παρακολούθηση του χρόνου, είναι στενά συνδεδεμένα με την ανάπτυξη και τον θάνατο. Θεωρειται κακή τύχη να κρατατε παλιά ημερολόγια στο σπίτι καθώς και να κρεμάσετε το ημερολόγιο του επόμενου έτους πριν από την 1η Ιανουαρίου.

Φτερά παγωνιού

amazon.com

Όσο όμορφα κι αν είναι, τα φτερά παγωνιού είναι σύμβολα κακής τύχης σε πολλές δυτικές χώρες. Δεν είναι σαφές γιατί. Ίσως τα «μάτια» στα φτερά τους να προκαλούν φόβους για το κακό μάτι, ή ίσως το λαμπερό φτέρωμα και η όρεξή τους για έντομα και ερπετά τα κάνει να φαίνονται σαν να είναι σύμμαχοι με τον διάβολο. Πάντως στις ανατολικές κουλτούρες, τα παγώνια είναι σύμβολα καλής τύχης.

Ραγισμένα ή χτυπημένα πιάτα

istockphoto.com

Στο φενγκ σούι, τα πιάτα είναι σύμβολα πλούτου και σπιτιού, και ένα πελεκημένο πιάτο ή ένα ραγισμένο μπολ φέρνει αρνητική ενέργεια στο σπίτι. Για να διατηρήσετε την καλή τύχη, πετάξτε σπασμένα πιάτα. Επίσης, απαλλαγείτε από σπασμένα έπιπλα και άλλα κατεστραμμένα οικιακά αντικείμενα που μπορεί να είναι σημάδια ότι το σπίτι (και η ψυχή σας) έχει ακαταστασία που πρέπει να καθαριστεί.

Αποθήκευση κάτω από το κρεβάτι

ikea.com

Τα αντικείμενα που στοιβάζονται κάτω από το κρεβάτι διαταράσσουν τη ροή της ενέργειας, κάτι που είναι απαγορευτικό από το φενγκ σούι. Για να μεγιστοποιήσετε τη θετική ενέργεια και να βελτιώσετε του ύπνο σας, κρατήστε την περιοχή κάτω από το κρεβάτι άδεια. Το να κρύβετε πράγματα κάτω από το κρεβάτι είναι μια μορφή ακαταστασίας και η ακαταστασία μπορεί να οδηγήσει σε κακοτυχίες και απώλεια πλούτου. Εάν πρέπει οπωσδήποτε να χρησιμοποιήσετε αυτόν τον χώρο για αποθήκευση, κρατήστε τα αντικείμενα τακτοποιημένα σε κλειστά δοχεία.

πηγή

Δείτε επίσης 9 Κοινές Προκαταλήψεις που Εχουν Μερικές Φανταχτερές Ιστορίες από Πίσω τους

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 3.5 / 5. Αξιολογήσεις: 2

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Γιατί το Τάβλι Διπλώνει στη Μέση σας Βιβλίο: Η Απάντηση Βρίσκεται Στο Μεσαίωνα

Γιατί το Τάβλι Διπλώνει στη Μέση σας Βιβλίο: Η Απάντηση Βρίσκεται Στο Μεσαίωνα

Μπορεί το Κατακάθι του Καφέ να Σκοτώσει τα Ζιζάνια του Κήπου;

Μπορεί το Κατακάθι του Καφέ να Σκοτώσει τα Ζιζάνια του Κήπου;