in , ,

Σωματικό Λίπος: Τι Σου “Λέει” για την Υγεία σου

Σωματικό Λίπος: Τι Σου "Λέει" για την Υγεία σου
Σωματικό Λίπος: Τι Σου "Λέει" για την Υγεία σου

Αν και συχνά σκεφτόμαστε το λίπος ως κάτι ανεπιθύμητο, έχει αξιοσημείωτη σημασία στο σώμα μας. Ο λιπώδης ιστός όχι μόνο απελευθερώνει ορμόνες που ρυθμίζουν το μεταβολισμό και την όρεξη, αλλά έχει επίσης μια εκπληκτική επίδραση στην ευαισθησία στην ινσουλίνη. Προσοχή όμως, η υπερβολική κατανάλωση θερμίδων μπορεί να οδηγήσει σε επέκταση και πολλαπλασιασμό των λιποκυττάρων, τροφοδοτώντας χρόνιες φλεγμονές και διαταράσσοντας τον υγιή μεταβολισμό. 11 Πράγματα που Αποκαλύπτουν τα Κόπρανα για την Υγεία μας

Γιατί το σωματικό λίπος είναι υγιές

Πέρα από την ανεπιθύμητη εμφάνισή του σε προβληματικές περιοχές όπως οι κοιλιές και οι μηροί, το λίπος είναι πολύ σημαντικό για τη λειτουργία του σώματός μας. Ο λιπώδης ιστός όχι μόνο απελευθερώνει ορμόνες που ρυθμίζουν το μεταβολισμό και την όρεξη, αλλά επηρεάζει επίσης την ευαισθησία στην ινσουλίνη. Στην πραγματικότητα, ο λιπώδης ιστός περιέχει κύτταρα του ανοσοποιητικού συστήματος που επηρεάζουν τη φλεγμονή, τόσο καταπραϋντικά όσο και ξεκινώντας την.

Προσοχή όμως, η υπερβολική κατανάλωση θερμίδων μπορεί να οδηγήσει σε υπερβολική παραγωγή λιποκυττάρων, δημιουργώντας χρόνια φλεγμονή και διαταράσσοντας τον υγιή μεταβολισμό σας.

Κοιλιακό λίπος

Τι Φανερώνει ο Τύπος Σωματικού Λίπους σας για την Υγεία σας

Δείτε επίσης: Έχεις πάχος στην κοιλιά; 5 Κίνδυνοι από το Κοιλιακό Λίπος!

Αυτός είναι ένας από τους πιο συνηθισμένους τύπους σωματικού λίπους και είναι γνωστός ως σπλαχνικό λίπος. Αυτός ο τύπος λίπους είναι εσωτερικός και συσσωρεύεται γύρω από τα ζωτικά μας όργανα στο σώμα μας. Αρχίζουμε να το παρατηρούμε όταν τρώμε πάρα πολλές θερμίδες και δεν κάνουμε αρκετή σωματική άσκηση.

Μπορεί να είναι σημάδι χαμηλού μεταβολισμού ή ότι έχετε ορμονική ανισορροπία. Για τις γυναίκες, είναι σύνηθες το σώμα να αλλάζει αποθηκεύοντας λίπος, ιδιαίτερα καθώς γερνάμε. Μετά την εμμηνόπαυση οι μύες μειώνονται και το λίπος των γυναικών αυξάνεται, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε αποθήκευσή του γύρω από την περιοχή της κοιλιάς.

Δείτε ακόμη ΦΕΡΙΤΙΝΗ: ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙΣ «ΑΔΕΙΕΣ» ΑΠΟΘΗΚΕΣ ΣΙΔΗΡΟΥ

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Λίπος στο άνω μέρος του βραχίονα

Εάν αρχίσετε να παρατηρείτε μια δυσανάλογη ποσότητα λίπους στο άνω μέρος των βραχιόνων σας, τότε αυτό μπορεί να οφείλεται σε ορμονικές αλλαγές στο σώμα σας. Για παράδειγμα, εάν παίρνετε οποιοδήποτε είδος ορμονικής φαρμακευτικής αγωγής που αλλάζει τα επίπεδα ορμονών σας, τότε μπορεί να αρχίσετε να παρατηρείτε περισσότερη παραγωγή λίπους στο άνω μέρος των βραχιόνων σας.

Στην πραγματικότητα, οι γυναίκες είναι επίσης πιο πιθανό να αναπτύξουν λίπος στα χέρια από τους άνδρες. Για παράδειγμα, είναι πολύ συνηθισμένο για τις γυναίκες που βιώνουν την εμμηνόπαυση να κερδίζουν βάρος στο άνω μέρος των βραχιόνων καθώς πέφτουν τα επίπεδα τεστοστερόνης τους.

Γοφούς και πλαϊνά

Είναι γνωστό ότι είναι κέντρο αποθήκευσης λίπους, ειδικά για τις γυναίκες. Αυτό προκαλεί το γνωστό ως λαβές αγάπης και η κύρια αιτία είναι πιθανό να είναι η κληρονομικότητα, καθώς και η υπερβολική ποσότητα γλουτένης και γάλακτος. Και φυσικά, η έλλειψη σωματικής δραστηριότητας μπορεί να συμβάλει στο να αποθηκεύεται περισσότερο λίπος εδώ. Επίσης, εάν παίρνετε φάρμακα με βάση τα οιστρογόνα (όπως ένα αντισυλληπτικό χάπι), είναι σύνηθες να παράγετε περισσότερο λίπος σε αυτές τις περιοχές.

Κάτω πλάτη και μέση

Οι δίαιτες με χαμηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες είναι συχνά ο ένοχος για την παραγωγή λίπους σε αυτές τις περιοχές. Η τακτική κατανάλωση επεξεργασμένων τροφίμων, επεξεργασμένων υδατανθράκων και ζαχαρούχων ποτών εκτός από τη μη συχνή άσκηση μπορεί να οδηγήσει σε αποθήκευση υπερβολικού λίπους στο κάτω μέρος της πλάτης και στη μέση. Αυτός ο τύπος λίπους δεν είναι κοινός μόνο για τις γυναίκες, αλλά μπορεί συχνά να βρεθεί και στους άνδρες.

πηγή φωτογραφιών

Δείτε επίσης Τριγλυκερίδια στα Ύψη; 8 φυσικοί τρόποι για να τα ρίξετε

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Κρεμώδες Σπιτικό παγωτό καραμέλα σαν του ζαχαροπλαστείου

Κρεμώδες Σπιτικό παγωτό καραμέλα σαν του ζαχαροπλαστείου

DIY κατασκευές κήπου με κεραμίδια,DIY κατασκευές κήπου,διακόσμηση κήπου,επαναχρησιμοποίηση,ιδέες διακόσμησης κήπου,

Μην Πετάς Τα Παλιά Κεραμίδια: 14 DIY Κατασκευές Κήπου που θα Λατρέψεις