in , , ,

Η τέχνη σχεδιασμού μικρής αυλής και κήπου – 55 εξαιρετικές ιδέες για να εμπνευστείτε

Η τέχνη σχεδιασμού μικρής αυλής και κήπου – 55 εξαιρετικές ιδέες για να εμπνευστείτε
Η τέχνη σχεδιασμού μικρής αυλής και κήπου – 55 εξαιρετικές ιδέες για να εμπνευστείτε

Η σχεδίαση μικρής αυλής και κήπου είναι μια τέχνη που απαιτεί προσοχή στη λειτουργικότητα και στην αισθητική του χώρου. Ενώ οι μεγάλοι κήποι μπορούν να είναι εντυπωσιακοί, οι μικροί χώροι απαιτούν περισσότερη δουλειά για να πετύχουν το ίδιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα.

Έχω πάει σε πολλά σπίτια με μικρές αυλές ή και κήπους τον τελευταίο καιρό. Μερικές είναι πραγματικά πολύ μικρές. Αυτό που με εντυπωσιάζει με πολλούς σε ένα μικρό χώρο είναι ότι οι άνθρωποι που τους κατοικούν σε αυτούς  συχνά υποθέτουν ότι είναι πολύ μικροί για οποιονδήποτε σχεδιασμό. Έτσι,  μένουν σε μια απλή κατάσταση χωρίς κάποιο ιδιαίτερο σχεδιασμό με γρασίδι που πεθαίνει ή μια πλάκα από τσιμέντο απλά με ένα ζευγάρι από καρέκλες και ένα τραπέζι. Αλλά να ξέρατε ότι μια μικρή αυλή μπορεί να είναι εξίσου ιδιαίτερη όσο ένας μεγαλύτερος χώρος.

25 όμορφες ιδέες διακόσμησης για μικρές αυλές στο εξοχικό!

Στην πραγματικότητα, όταν επισκέπτεστε ένα σπίτι με μια προσεκτικά σχεδιασμένη πίσω αυλή, είναι εκπληκτικό το πώς κάθε λεπτομέρεια ξεχωρίζει. Όσο μικρότερος είναι ο χώρος, τόσο περισσότερο αυτές οι λεπτομέρειες μπορεί να λάμψουν, δεδομένου ότι είναι συχνά σε στενή γειτνίαση το ένα με το άλλο στοιχείο και, επομένως, έχουν τη δύναμη να κάνει μια μεγάλη δήλωση. Σήμερα έχουμε για σας μια συλλογή από μικρές αυλές που αναδεικνύουν τα αποτελέσματα των στρατηγικών αποφάσεων και της δημιουργικότητας. Αφήστε τις εικόνες να  εμπνεύσουν τις δικές σας προσπάθειες σχεδιασμού αυλής και κήπου αυτή την άνοιξη και απογειώστε τους δικούς σας μοναδικούς χώρους όπου θα περάσετε πανέμορφες ώρες με φίλους και την οικογένεια σας…

Μια καλή αρχή είναι να ορίσετε τους στόχους σας για τον κήπο. Θέλετε έναν χώρο χαλάρωσης; Θέλετε να καλλιεργήσετε λαχανικά και βότανα; Θέλετε να δημιουργήσετε μια φιλική προς τα παιδιά αυλή;

Μετά την οριοθέτηση των στόχων σας, πρέπει να λάβετε υπόψη τα εξής:

Φωτισμός: Ο κατάλληλος φωτισμός μπορεί να κάνει τον χώρο σας να δείχνει μεγαλύτερο και πιο εντυπωσιακό.

Χρώμα: Χρησιμοποιήστε χρώματα για να διαχωρίσετε τις περιοχές του κήπου σας και να δημιουργήσετε συνεκτικότητα.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

#header#

Ποικιλότητα φυτών: Επιλέξτε φυτά που ανταποκρίνονται στις ανάγκες σας και δημιουργήστε έναν ενδιαφέροντα και πολυδιάστατο χώρο.

Χρήση: Σκεφτείτε ποια δραστηριότητα θα πραγματοποιείτε στον κήπο σας και σχεδιάστε το χώρο ανάλογα. Για παράδειγμα, αν θέλετε να έχετε χώρο για μπάρμπεκιου, θα πρέπει να επιλέξετε μια περιοχή με εύκολη πρόσβαση στην κουζίνα σας και με αρκετό χώρο για καρέκλες και τραπέζι.

Υλικά: Οι επιλογές υλικών μπορεί να κάνουν μεγάλη διαφορά στην εμφάνιση του χώρου σας. Επιλέξτε υλικά που ανταποκρίνονται στο στυλ που θέλετε να δημιουργήσετε. Για παράδειγμα, οι πλακόστρωτοι δρόμοι μπορεί να δώσουν ένα πιο κλασικό και παραδοσιακό στυλ, ενώ τα ξύλινα δάπεδα μπορεί να δώσουν ένα πιο φυσικό και μοντέρνο στυλ.

Αξεσουάρ: Τα αξεσουάρ μπορούν να προσθέσουν ενδιαφέρον στον χώρο σας και να τον κάνουν πιο λειτουργικό. Σκεφτείτε να προσθέσετε π.χ. ένα ωραίο τραπεζάκι, μια ξαπλώστρα, φωτιστικά και άλλα διακοσμητικά αντικείμενα που θα δώσουν ένα ιδιαίτερο τελείωμα στον χώρο.

Φυτά: Τα φυτά είναι ένα απαραίτητο στοιχείο στον κήπο σας. Επιλέξτε φυτά που ταιριάζουν με το κλίμα της περιοχής σας και τον χώρο που έχετε διαθέσιμο. Μπορείτε να δημιουργήσετε χαμηλές φυτείες, ψηλές ανθοδέσμες ή ακόμη και μια μικρή βρύση.

Συντήρηση: Μην ξεχνάτε ότι ο κήπος σας απαιτεί συντήρηση. Πρέπει να περιποιείστε τα φυτά, να διατηρείτε το χλοοτάπητα καθαρό και να αντικαθιστάτε οποιοδήποτε κατεστραμμένο ή χαλασμένο υλικό. Μην παραμελείτε τη συντήρηση του κήπου σας, καθώς αυτό μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρά προβλήματα.

Σχεδιάζοντας μια μικρή αυλή ή κήπο, η καλή προετοιμασία και σχεδιασμός είναι ζωτικής σημασίας. Ακολουθήστε αυτά τα βήματα και θα μπορείτε να δημιουργήσετε έναν όμορφο, λειτουργικό και ευχάριστο χώρο που θα σας χαρίζει άφθονες στιγμές χαλάρωσης και απόλαυσης.

σχεδιασμός μικρής αυλής και κήπου
σχεδιασμός μικρής αυλής και κήπου1
σχεδιασμός μικρής αυλής και κήπου2
σχεδιασμός μικρής αυλής και κήπου3
σχεδιασμός μικρής αυλής και κήπου4
σχεδιασμός μικρής αυλής και κήπου5
σχεδιασμός μικρής αυλής και κήπου6
σχεδιασμός μικρής αυλής και κήπου7
σχεδιασμός μικρής αυλής και κήπου8
σχεδιασμός μικρής αυλής και κήπου9
σχεδιασμός μικρής αυλής και κήπου10
σχεδιασμός μικρής αυλής και κήπου11
σχεδιασμός μικρής αυλής και κήπου12
σχεδιασμός μικρής αυλής και κήπου13

via texnotropieskaidiakosmisi

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 5 / 5. Αξιολογήσεις: 3

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Avatar

Written by toftiaxa.gr

Αγάπη και πάθος για δημιουργία με απλά και καθημερινά υλικά. Ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση υλικών. Αγαπημένη, η διακόσμηση και οι λύσεις για μικρούς χώρους καθώς και οι πρακτικές και νόστιμες συνταγές

γυναικεία τατουάζ ποδιών,σχέδια τατουάζ ποδιών,ομορφιά,συμβουλές για τατουάζ,

25 Αισθησιακά Γυναίκεια Τατουάζ Ποδιών που Θα Μαγνητίσουν τα Βλέμματα

Πώς Μεταμορφώθηκαν 12 Διασημότητες Μετά από Αισθητική Επέμβαση

Πώς Μεταμορφώθηκαν 12 Διασημότητες Μετά από Αισθητική Επέμβαση