in , ,

7 Λόγοι για τους Οποίους η Barbie Δεν Είναι Μόνο Ξανθιά και Δεν Φοράει Ροζ

Barbie,περίεργα,
7 Λόγοι για τους Οποίους η Barbie Δεν Είναι Μόνο Ξανθιά και Φοράει Ροζ

Από το ντεμπούτο της το 1959, η Barbie έχει γίνει ένα σύμβολο με ποσοστό δημοφιλίας 98%, ξεπερνώντας ακόμη και την Ελισάβετ II. Αν και επικρίθηκε για το μη ρεαλιστικό σχήμα του σώματός της, η Barbie ήταν ένα πρωτοποριακό παιχνίδι που άνοιξε το δρόμο σε διάφορες πτυχές. 9 Περίεργες Ιστορίες για Κοινά Πράγματα που θα σας Εκπλήξουν

Η Barbie ήταν η πρώτη κούκλα που δεν μιμήθηκε μωρό.

Πριν από την κυκλοφορία της Barbie, τα παιχνίδια για κορίτσια ήταν κυρίως κούκλες μωρά που ενίσχυε την κοινωνική προσδοκία ότι τα κορίτσια θα γίνονταν στοργικές μητέρες.

Η Ruth Handler, η δημιουργός της Barbie, παρατήρησε ότι τα κορίτσια δεν αρκέστηκαν στο να παίζουν απλώς τον ρόλο της μητέρας με τις κούκλες τους ενώ παρακολουθούσαν την κόρη της και τις φίλες της. Έτσι, της ήρθε η ιδέα της Barbie, μιας μοντέρνας και ελκυστικής έφηβης που είχε τη δική της δουλειά, διαμέρισμα και αυτοκίνητο, απορρίπτοντας την παραδοσιακή εικόνα της γυναίκας ως νοικοκυράς. Παραδόξως, οι πωλήσεις της Barbie αυξήθηκαν δραματικά, καθώς τα μικρά κορίτσια τη βρήκαν πιο ελκυστική από τις παραδοσιακές κούκλες.

Η σειρά επαγγελμάτων της Barbie ήταν πρωτοποριακή για τις γυναίκες εκείνη την εποχή.

Η Barbie παρουσιάστηκε το 1959, μια εποχή που θεωρείτο ανάρμοστο για τις γυναίκες να εργάζονται, πόσο μάλλον για τα κορίτσια να φιλοδοξούν να κάνουν καριέρα. Αλλά η Barbie έσπασε αυτό το στερεότυπο, καθώς είχε τη δική της δουλειά ως μοντέλο μόδας. Στα πρώτα της χρόνια, είχε επίσης μια ποικιλία από άλλες σταδιοδρομίες που ήταν πρωτοποριακές για τις γυναίκες, συμπεριλαμβανομένου ενός στελέχους επιχειρήσεων (μια ισχυρή θέση για μια γυναίκα εκείνη την εποχή), μιας προεδρικής υποψήφιας (πολύ πριν οι γυναίκες μπορέσουν να διεκδικήσουν πρόεδρος) και ενός αστροναύτης (η Barbie προσγειώθηκε στο φεγγάρι 4 χρόνια πριν το κάνει ο Neil Armstrong).

Τα πρόσφατα επαγγέλματα της Barbie περιλαμβάνουν προγραμματιστή παιχνιδιών, επιστήμονα εργαστηρίου και μηχανικό ρομποτικής – τομείς που εξακολουθούν να κυριαρχούνται κυρίως από άνδρες. Οι διάφορες σταδιοδρομίες της Barbie είχαν σημαντικό αντίκτυπο στον τρόπο με τον οποίο οι γυναίκες μπορούν να εργαστούν, να αποκτήσουν ανεξαρτησία και να αναλάβουν τη ζωή τους. Έχει εμπνεύσει νεαρά κορίτσια να ακολουθήσουν διαφορετικούς επαγγελματικούς δρόμους.

Η διαφορετικότητα ήταν πάντα ένας σημαντικός στόχος για την Barbie.

Η Mattel, η εταιρεία που δημιούργησε τη Barbie, παρουσίασε από νωρίς τις αφροαμερικανικές κούκλες. Αυτές οι μαύρες κούκλες, που ήταν φίλες της Barbie, ήταν διαθέσιμες από το 1967, ως δήλωση κατά τη διάρκεια του Κινήματος Πολιτικών Δικαιωμάτων στις Ηνωμένες Πολιτείες. Το 1980 κυκλοφόρησε η πρώτη μαύρη Barbie, με ένα σγουρό άφρο μαλλί και ένα κόκκινο ρουμπινί φόρεμα.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

#header#

Σήμερα, η Mattel κατασκευάζει κούκλες με πιο ρεαλιστικά μεγέθη σώματος και αναπηρίες. Η σύγχρονη Barbie είναι διαθέσιμη σε διάφορους σωματότυπους και τόνους δέρματος και μπορεί επίσης να είναι φαλακρή, να φοράει χιτζάμπ, να έχει προσθετικό πόδι, να έχει λεύκη ή να χρησιμοποιεί αναπηρικό καροτσάκι. Οι κούκλες Barbie αντιπροσωπεύουν πλέον ένα ευρύτερο φάσμα ανθρώπων, δίνοντας τη δυνατότητα σε όλους να δουν τον εαυτό τους σε μια Barbie.

Δείτε ακόμη Γιατί οι Μπανιέρες Φτιάχνονται Πολύ Μικρές για να Τεντώσετε τα Πόδια σας

Η Barbie δείχνει ότι είναι δυνατό να είσαι και ελκυστική και να έχεις φιλοδοξίες.

Πριν λίγο καιρό, τα κορίτσια που ήταν όμορφα, τους άρεσε το ροζ και τα ξανθά μαλλιά συχνά θεωρούνταν ρηχά και δεν έπαιρναν σοβαρά υπόψη τις επαγγελματικές τους φιλοδοξίες. Ωστόσο, η Barbie ήταν η πρώτη κούκλα που αμφισβήτησε αυτή την ιδέα δείχνοντας ότι τα κορίτσια μπορούσαν να είναι ελκυστικά και φιλόδοξα, να έχουν εκλεπτυσμένα γούστα και να απολαμβάνουν το ντύσιμο, τη γοητεία και τη λάμψη.

Η Barbie έχει ακολουθήσει πάνω από 200 διαφορετικές καριέρες, καθιστώντας την ένα από τα πιο ολοκληρωμένα άτομα στον κόσμο. Ενθαρρύνοντας τα κορίτσια να πιστεύουν στον εαυτό τους και προωθώντας τόσο πιστή όσο και την αποδοχή του εαυτού τους, η Barbie έχει γίνει σύμβολο ενδυνάμωσης για τα κορίτσια παντού.

Η Barbie βοηθά τα παιδιά να μάθουν για την ιστορία των γυναικών.

Η Mattel παρουσίασε τις σειρές “Sheroes” και “Inspiring Women”, οι οποίες περιλαμβάνουν κούκλες που έχουν σχεδιαστεί σύμφωνα με το πρότυπο διάσημων γυναικών όπως η καλλιτέχνης Frida Kahlo, η αστροναύτης Sally Ride, η πρώτη γυναίκα αεροπόρος Amelia Earhart και η ολυμπιονίκης αθλήτρια Gabby Douglas, μεταξύ άλλων. Αυτές οι κούκλες παρέχουν στα νεαρά κορίτσια εμπνευσμένα και αληθινά πρότυπα, αναδεικνύοντας τη συμβολή των γυναικών στην επιστήμη, τον πολιτισμό και την ιστορία. Η Barbie παίζει ζωτικό ρόλο στην εκπαίδευση των παιδιών σχετικά με την ιστορία των γυναικών μέσω αυτών των σειρών.

Η Barbie χρησιμοποιεί την πλατφόρμα της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο σε ορισμένα θέματα.

Μπορεί να μην το περιμένετε, αλλά η Barbie έχει στην πραγματικότητα ένα vlog στο YouTube. Στα βίντεό της, συμμετέχει σε δημοφιλείς προκλήσεις στο YouTube και μιλάει για διάφορα θέματα, από το ψήσιμο μέχρι την ψυχική υγεία. Στην πραγματικότητα, σε μια σειρά βίντεο, η Barbie αντιμετωπίζει το «κενό των ονείρων», ένα φαινόμενο όπου τα κορίτσια αρχίζουν να αμφιβάλλουν για τις ικανότητές τους ήδη από την ηλικία των έξι ετών, και παρέχει συμβουλές για το πώς να ανακτήσουν την αυτοπεποίθησή τους. Η Barbie χρησιμοποιεί την πλατφόρμα της για να αντιμετωπίσει δύσκολα ζητήματα και να εμπνεύσει τα νεαρά κορίτσια να έχουν αυτοπεποίθηση και δυνατά.

Επιπλέον, η Barbie χρησιμοποιεί την πλατφόρμα της για να προωθήσει διάφορους καλούς σκοπούς, όπως η προστασία του περιβάλλοντος, μέσω συνεργασίας με το National Geographic.

Η Barbie δεν έχει παντρευτεί ποτέ.

Ο δημιουργός της Barbie σκόπιμα έκανε τον Ken φίλο και σύντροφό της, αλλά ποτέ τον σύζυγό της, καθώς η Barbie πάντα προοριζόταν να είναι ο κύριος χαρακτήρας. Αν και η Barbie και ο Ken είχαν μια συνεχόμενη σχέση από το 1961, χώρισαν επίσημα το 2004 λόγω προβλημάτων δέσμευσης του Ken. Ωστόσο, η Barbie ήταν απασχολημένη με υποψηφιότητα για πρόεδρος την ίδια χρονιά, δείχνοντας ότι δεν είχε χρόνο για σχέση.

Η ανύπαντρη κατάσταση και η μοναδική ταυτότητα της Barbie ως η πιο διάσημη κούκλα στον κόσμο αποτελούν θετικό παράδειγμα για την ανεξαρτησία και την ατομικότητα.

πηγή

Δείτε επίσης 13 Καθημερινά Πράγματα που Μπορούν να Προκαλέσουν Φωτιά αν Δεν Προσέξετε Αρκετά

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 5 / 5. Αξιολογήσεις: 2

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

τοίχοι έμφασης από τούβλα,διακόσμηση τοίχου,διακόσμηση σπιτιού,ιδέες διακόσμησης,διακόσμηση,

51 Τοίχοι Έμφασης από Τούβλα για να Διακοσμήσετε το Σπίτι σας

Πώς Μεταμορφώθηκε Αυτή η Ταράτσα Σε Αριστούργημα

Πώς Μεταμορφώθηκε Αυτή η Ταράτσα Σε Αριστούργημα