in , ,

9 Περίεργες Ιστορίες για Κοινά Πράγματα που θα σας Εκπλήξουν

περίεργα,κοινά πράγματα,
περίεργα,κοινά πράγματα,

Ο τρόπος με τον οποίο έχουν εξελιχθεί οι κοινωνίες με την πάροδο του χρόνου είναι κάτι που απλά μας συναρπάζει. Όλα τα αντικείμενα που χρησιμοποιούμε στην καθημερινή μας ζωή έχουν ιστορία — ακόμη και το μολύβι που κρατάτε έχει ενδιαφέρουσα προέλευση. Συνεχίστε να διαβάζετε για να ανακαλύψετε μερικές περίεργες ιστορίες πίσω από κοινά πράγματα. 9 Κοινές Προκαταλήψεις που Εχουν Μερικές Φανταχτερές Ιστορίες από Πίσω τους

Κάποτε το αλάτι θεωρούνταν χρήμα.

© nusr_et / Instagram, © The Wolf of Wall Street / Red Granite Pictures and co-producers

Στα γεύματά σας, κάτι που σίγουρα δεν μπορεί να λείπει είναι το αλάτι. Χρησιμοποιείται για να βελτιώσει τη γεύση του φαγητού και δεν θα περίμενε κανείς ότι το αλάτι ήταν κάποτε νόμισμα. Οι αρχαίοι Ρωμαίοι το χρησιμοποιούσαν ως χρήματα για να πληρώσουν τους στρατιώτες τους σε μερίδες αλατιού. Και, στην πραγματικότητα, η αγγλική λέξη “μισθός” προέρχεται από αυτό.

Τα γυαλιά οράσεως εμφανίστηκαν για πρώτη φορά το 1284.

© Conrad von Soest / Wikimedia Commons, © eeedeeee / Wikimedia Commons

Για κάποιους από εμάς, η χρήση γυαλιών όρασης είναι ζωτικής σημασίας. Δεν μπορούμε να φανταστούμε να πηγαίνουμε στο γραφείο ή να διαβάζουμε ένα βιβλίο το βράδυ χωρίς αυτά. Και αν έχετε αναρωτηθεί ποτέ πότε εφευρέθηκαν τα πρώτα γυαλιά, έχουμε την απάντηση. Στην Ιταλία γύρω στο 1284.

Τα πρώτα γυαλιά οράσεως κατασκευάζονταν απλώς από γυάλινους φακούς τοποθετημένους σε βαριά πλαίσια που είτε κρατούνταν στο χέρι είτε φορούνταν στη μύτη. Τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν για τους σκελετούς ήταν οργανικά υλικά, όπως ξύλο, χαλκός, δέρμα και κόκκαλο.

Η πρώτη webcam στον κόσμο εφευρέθηκε για να ελέγχει μια καφετιέρα.

© LoveAndPece / Reddit

Οι μεγάλες εφευρέσεις μερικές φορές έχουν λίγο πιο ταπεινή αρχή. Τα τελευταία χρόνια, οι υπηρεσίες ροής έχουν αποκτήσει δημοτικότητα, μαζί με προγράμματα που μας βοηθούν να επικοινωνούμε με οποιονδήποτε σε όλο τον κόσμο. Αλλά μπορεί να σας εκπλήξει όταν μάθετε ότι η τεχνολογία webcam αναπτύχθηκε με σκοπό να παρακολουθείτε μια καφετιέρα.

Πηγαίνοντας πίσω στο 1993, οι ερευνητές του Κέιμπριτζ απεχθάνονταν να σηκωθούν από τις καρέκλες τους για να ελέγξουν την καφετιέρα. Έτσι συνέδεσαν ένα σύστημα που θα μετέδιδε εικόνες από το δωμάτιο όπου υπήρχε. Μέχρι το τέλος του έτους, το ψηφιακό σύστημα ροής κυκλοφόρησε στον παγκόσμιο ιστό και η καφετιέρα έγινε διάσημη.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Η σοκολάτα χρησιμοποιήθηκε ως φάρμακο στην Ευρώπη.

© Mojpe / Pixabay

Μετά την ανακάλυψη της Αμερικής, οι Ευρωπαίοι εξερευνητές γοητεύτηκαν με τις ιδιότητες του κακάο και πώς οι Αζτέκοι το χρησιμοποιούσαν με διαφορετικούς τρόπους. Όταν έφτασε στη Δυτική Ευρώπη, οι Ευρωπαίοι γιατροί άρχισαν να συνταγογραφούν σοκολάτα για διαφορετικούς τύπους παθήσεων, από πυρετό έως δυσπεψία και ασθένειες του νευρικού συστήματος. Μερικοί γιατροί το συνταγογραφούσαν ακόμη και ως θεραπεία για την υποχονδρία.

Δείτε ακόμη 7 Σύγχρονα Πράγματα που Εχουμε Χάρη στους Αρχαίους Προγόνους μας

Το αεροπλάστ εφευρέθηκε για να είναι ταπετσαρία.

© jupiterimages / Freeimages

Το σκάσιμο των φυσαλίδων στο αεροπλάστ μπορεί να είναι τόσο ανακουφιστικό από το άγχος. Τώρα φανταστείτε ότι εφευρέθηκε για να είναι ταπετσαρία με υφή.

Όταν δεν έγινε επιτυχία στους καταναλωτές το 1957, προοριζόταν να πωληθεί ως μόνωση θερμοκηπίου. Αλλά μόνο όταν η IBM χρειάστηκε κάτι για να προστατεύσει τις αποστολές του νέου της Συστήματος Επεξεργασίας Δεδομένων 1401 το 1960, το αεροπλάστ πραγματικά απογειώθηκε και μετατράπηκε σε αυτό που το ξέρουμε σήμερα.

Το ποντίκι του υπολογιστή ονομαζόταν bug.

© SRI International / Wikimedia Commons, © CC BY-SA 3.0, © SUTTIPONG.S / Shutterstock.

Αν και το όνομα «ποντίκι» είναι αρκετά δημοφιλές, οι πρώτες εκδόσεις του ποντικιού υπολογιστή ονομάζονταν κάποτε bugs. Μόλις εμφανίστηκε το καλώδιο σε σχήμα «ουράς», έγινε γνωστό ως αυτό που είναι σήμερα.

Η προέλευση και η έννοια των κίτρινων μολυβιών

© Thought Catalog thoughtcatalog / Wikimedia Commons, © CC0 1.0

Όταν σκέφτεστε ένα μολύβι, οι πιθανότητες είναι το πρώτο πράγμα που σας έρχεται στο μυαλό είναι ένα κίτρινο μολύβι. Αν έχετε αναρωτηθεί ποτέ γιατί τα μολύβια είναι κίτρινα, εδώ είναι η απάντηση. Στα τέλη του 1800, όταν οι άνθρωποι άρχισαν να ζωγραφίζουν με μολύβια, ο καλύτερος γραφίτης στον κόσμο προερχόταν από την Κίνα. Το κίτρινο, το χρώμα της βασιλικής οικογένειας, ήταν ένας τρόπος να υποδείξει ότι το μολύβι ήταν κατασκευασμένο από ανώτερο κινέζικο γραφίτη.

Τα αράπικα φιστίκια δεν είναι τεχνικά ξηροί καρποί.

© Monika M. Wahi / Wikimedia Commons, © CC BY-SA 3.0, © Peachyeung316 / Wikimedia Commons, © CC BY-SA 4.0

Παραδόξως, τα αράπικα φιστίκια δεν είναι τεχνικά ξηροί καρποί, αλλά όσπρια. Όπως η σόγια, οι φακές και άλλα όσπρια, τα αράπικα φιστίκια είναι εδώδιμοι σπόροι που αναπτύσσονται σε λοβούς. Αυτό σημαίνει ότι τα καρύδια, τα αμύγδαλα, τα κάσιους και τα φιστίκια δεν είναι επίσης ξηροί καρποί.

Ο λόγος για τον οποίο υπάρχουν 100 πτυχές στο καπέλο ενός σεφ

© Quanjude_roastduck.JPG: Yaoleileiderivative work: RaptorHunter / Wikimedia Commons, © CC BY-SA 3.0

Εδώ είναι ένα ενδιαφέρον γεγονός για όλους τους λάτρεις της κουζίνας. Μπορούμε όλοι να συμφωνήσουμε ότι τα καπέλα σεφ είναι το αγαπημένο μέρος της στολής ενός σεφ. Αλλά αυτό που ίσως δεν γνωρίζετε είναι ότι αυτά τα καπέλα σεφ έχουν ακριβώς 100 πτυχές. Και υπάρχει λόγος για αυτόν τον ακριβή αριθμό. Αυτός ο αριθμός αντιπροσωπεύει τον αριθμό των τρόπων με τους οποίους μπορείτε να προετοιμάσετε ένα αυγό.

Δείτε επίσης 13 Καθημερινά Πράγματα που Μπορούν να Προκαλέσουν Φωτιά αν Δεν Προσέξετε Αρκετά

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 3.7 / 5. Αξιολογήσεις: 3

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

παστέλ διακόσμηση κουζίνας,ιδέες διακόσμησης κουζίνας,διακόσμηση κουζίνας,διακόσμηση,ιδέες διακόσμησης,

55 Ιδέες Παστέλ Διακόσμησης Κουζίνας

Μαλλιά που Λαδώνουν Αντιμετώπιση: Αυτά είναι τα 3 λάθη που κάνεις και το κόλπο για να τα λούζεις μόλις 2 φορές την εβδομάδα

Μαλλιά που Λαδώνουν Αντιμετώπιση: Αυτά είναι τα 3 λάθη που κάνεις και το κόλπο για να τα λούζεις μόλις 2 φορές την εβδομάδα