in , ,

12 Απλές Συμβουλές που θα σας Βοηθήσουν να Κάνετε το Πεντικιούρ των Ονείρων σας

πεντικιούρ,φροντίδα νυχιών,συμβουλές πεντικιούρ,ομορφιά,συμβουλές ομορφιάς,
12 Απλές Συμβουλές που θα σας Βοηθήσουν να Κάνετε το Πεντικιούρ των Ονείρων σας

Κατά κανόνα, οι γυναίκες τείνουν να κάνουν πεντικιούρ το καλοκαίρι πιο συχνά επειδή φορούν ανοιχτά παπούτσια. Αλλά τα πόδια πρέπει να φροντίζονται και σε άλλες εποχές, αν και όχι τόσο συχνά. Για να βεβαιωθείτε ότι θα κάνετε το πεντικιούρ των ονείρων σας αξίζει να γνωρίζετε μερικές σημαντικες συμβουλές ομορφιάς. Πώς να διατηρήσετε το πεντικιούρ σας τους καλοκαιρινούς μήνες

Μην ξυρίζετε τα πόδια σας 3 ημέρες πριν κάνετε πεντικιούρ.

© freepik / Freepik

Δεν πρέπει να ξυρίζετε τα πόδια σας τουλάχιστον μία ημέρα (ή καλύτερα 3 ημέρες) πριν κάνετε πεντικιούρ. Ακόμη και μικρά κοψίματα και γρατσουνιές στο δέρμα μπορούν να γίνουν «πόρτα» για τα βακτήρια. Αν και ο κίνδυνος μόλυνσης του δέρματος με στρεπτόκοκκο ή σταφυλόκοκκο σε ένα στούντιο περιποίησης νυχιών είναι αρκετά χαμηλός αλλά όχι μηδενικός.

Μην κόβετε τα νύχια των ποδιών σας πριν κάνετε πεντικιούρ.

Μην κόβετε τα νύχια των ποδιών σας αν πρόκειται να κάνετε πεντικιούρ σύντομα γιατί θα είναι πιο δύσκολο για τον τεχνικό να το κάνει αμέσως μετά. Και αν κόψετε τα νύχια σας πολύ κοντά ή τους δώσετε ένα περίεργο σχήμα, υπάρχει πιθανότητα ο τεχνικός να μην μπορέσει να το διορθώσει.

Μην κόβετε τις παρανυχίδες.

© freepik / Freepik

Η παρανυχίδα είναι το λεπτό δέρμα στη βάση της πλάκας των νυχιών. Μερικές φορές μπορεί να μεγαλώσει υπερβολικά και να γίνει αρκετά παχιά, αν και αυτό δεν συμβαίνει πολύ συχνά. Στις περισσότερες περιπτώσεις, είναι καλύτερο να μην την κόψετε και να την αφήσετε να εκτελέσει την προστατευτική της λειτουργία.

Ελάτε στο ραντεβού σας λίγο νωρίς για να ελέγξετε αν το μαγαζί είναι αρκετά καλό.

Είναι καλύτερο να φτάσετε νωρίς στο ραντεβού σας, ειδικά εάν επισκέπτεστε αυτό το στούντιο νυχιών για πρώτη φορά. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να δείτε πώς ο τεχνικός απολυμαίνει το ποδόλουτρο και τα εργαλεία μετά από τους πελάτες του. Αξίζει να γνωρίζετε ότι ο κύκλος υγιεινής διαρκεί τουλάχιστον 10 λεπτά.

Προσοχή στον αερισμό και τον φωτισμό.

Βεβαιωθείτε ότι το στούντιο νυχιών έχει αρκετό φως και αερίζεται καλά. Είναι καλύτερο να αποφεύγετε μέρη που είναι σκοτεινά και μυρίζουν μούχλα. Είναι απίθανο να θέλετε να εισπνεύσετε μικρόβια κατά τη διάρκεια της χαλαρωτικής συνεδρίας πεντικιούρ σας.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Μην μουλιάζετε τα πόδια σας εάν έχετε προβλήματα υγείας.

Οι περισσότερες θεραπείες ποδιών ξεκινούν με ένα ωραίο παρατεταμένο μούλιασμα σε ζεστό νερό. Σε ορισμένα σαλόνια ομορφιάς, τα πόδια είναι τυλιγμένα σε ζεστές πετσέτες. Αλλά πρέπει να γνωρίζετε ότι τα άτομα με διαβήτη θα πρέπει να αποφεύγουν αυτό το βήμα ή να βυθίζουν τα πόδια τους σε μπάνιο για μόλις 3-5 λεπτά, σε δροσερό νερό. Το γεγονός είναι ότι εάν ένα άτομο πάσχει από διαβήτη τύπου 2, το μούσκεμα των ποδιών του μπορεί πράγματι να το κάνει να στεγνώσει, και όταν έχει πληγές, δημιουργεί ένα περιβάλλον που είναι πιο επιρρεπές σε μόλυνση.

Δείτε ακόμη 13 Συμβουλές Φροντίδας Ποδιών

Χρησιμοποιήστε τα δικά σας εργαλεία.

Εάν είστε πολύ ευαίσθητοι για την υγεία και την υγιεινή σας, είναι καλή ιδέα να έχετε τα δικά σας εργαλεία πεντικιούρ. Ορισμένα στούντιο νυχιών επιτρέπουν ακόμη και την αποθήκευσή τους, ώστε να μην χρειάζεται να τα φέρνετε κάθε φορά. Και αυτό θα σας βοηθήσει να μειώσετε τον κίνδυνο μόλυνσης.

Ρωτήστε ποια προϊόντα χρησιμοποιεί το στούντιο νυχιών.

Είναι επίσης σημαντικό να γνωρίζετε ποια προϊόντα χρησιμοποιεί το στούντιο νυχιών. Αν δείτε ένα μυστηριώδες βάζο χωρίς ετικέτα, είναι σίγουρο σημάδι ότι μπορεί να υπάρχει μια φτηνή κρέμα μέσα. Τουλάχιστον, ρωτήστε τι είδους προϊόν είναι και τι μάρκα είναι. Ένα προϊόν χαμηλής ποιότητας δεν θα ενυδατώσει σωστά το δέρμα σας ούτε θα σας κάνει κάτι καλό.

Φοράτε κατάλληλα παπούτσια.

© N509FZ / Wikimedia Commons, © CC BY-SA 4.0, © glitter heels / Wikimedia Commons, © CC BY 2.0, © m01229 / Flickr, © CC BY 2.0

Ακόμα κι αν πιστεύετε ότι το βερνίκι νυχιών σας έχει στεγνώσει, μπορεί να μην έχει στεγνώσει εντελώς γιατί αυτό μπορεί να διαρκέσει έως και αρκετές ώρες. Και αν φοράτε παπούτσια με στενά δάκτυλα, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να καταστρέψετε το φρέσκο πεντικιούρ σας. Είναι επίσης κακή ιδέα να φοράτε πλατφόρμες ή τακούνια επειδή δημιουργούν υπερβολική πίεση στα δάχτυλα των ποδιών σας, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε τριβή. Και το δέρμα γίνεται πολύ πιο λεπτό και ευαίσθητο μετά το πεντικιούρ. Επιπλέον, υπάρχει κίνδυνος να καταστρέψετε το φρέσκο βερνίκι νυχιών.

Είναι καλύτερο να φοράτε κάτι σαν παντόφλες, σαγιονάρες ή άλλα παπούτσια με ανοιχτή μύτη (μπορείτε να τα φέρετε μαζί σας αν πάτε μετά τη δουλειά). Αυτά τα παπούτσια εμποδίζουν τα δάχτυλα των ποδιών σας να έρθουν σε επαφή μεταξύ τους και επιτρέπουν στον αέρα να κυκλοφορεί γύρω από το βερνίκι, επιταχύνοντας τη διαδικασία στεγνώματος.

Μην μιλάτε στο τηλέφωνο κατά τη διάρκεια του πεντικιούρ.

Πολλοί άνθρωποι θεωρούν το πεντικιούρ μια χαλαρωτική διαδικασία κατά τη διάρκεια της οποίας μπορούν να πάρουν το μυαλό τους από τις ανησυχίες τους και να απολαύσουν τη στιγμή. Μερικοί προτιμούν να διαβάζουν περιοδικά, να ακούν την αγαπημένη τους μουσική ή podcast σε ακουστικά, ενώ άλλοι απλώς μιλούν στο τηλέφωνο, αποσπώντας την προσοχή όλων των άλλων και κυρίως του τεχνικού. Ακόμα κι αν μιλάτε χρησιμοποιώντας τα ακουστικά σας, είναι απίθανο οι άλλοι πελάτες να μπορούν να χαλαρώσουν πλήρως ακούγοντας τη συνομιλία σας.

Εάν χρειάζεται να μιλήσετε με κάποιον, χρησιμοποιήστε μηνύματα κειμένου και θυμηθείτε να κάνετε σίγαση των εισερχόμενων ειδοποιήσεων.

Κάντε πιο συχνά πεντικιούρ αν πρέπει να στέκεστε πολύ.

© kroshka__nastya / Freepik

Η συχνότητα των επισκέψεών σας σε ένα στούντιο νυχιών εξαρτάται από το πώς φροντίζετε τα πόδια σας και τον τρόπο ζωής που ακολουθείτε. Εάν διατηρείτε τα πόδια σας ενυδατωμένα και δεν εργάζεστε σε σκληρές συνθήκες, μπορείτε να κάνετε πεντικιούρ μία φορά το μήνα ή λίγο λιγότερο συχνά.

Εάν πρέπει να στέκεστε πολύ και να εργάζεστε με ανοιχτά παπούτσια, τότε εκθέτετε τα πόδια σας σε σκόνη και βρωμιά, οπότε μπορεί να χρειαστεί να κάνετε πεντικιούρ κάθε 2 εβδομάδες. Αλλά αν θέλετε το όμορφο πεντικιούρ σας να διαρκεί περισσότερο, είναι καλή ιδέα να φοράτε κλειστά παπούτσια αν είναι δυνατόν.

Μην ξεχνάτε να χρησιμοποιείτε λοσιόν.

© freepik / Freepik

Υπάρχει ένας πολύ καλός τρόπος για να βοηθήσετε το πεντικιούρ σας να διαρκέσει περισσότερο και επίσης να δώσετε στο δέρμα σας μια περιποιημένη όψη. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να απλώνετε την αγαπημένη σας ενυδατική λοσιόν στα πόδια σας μερικές φορές την εβδομάδα, να φοράτε άνετες κάλτσες και να τις κρατάτε για περίπου 30 λεπτά.

πηγή

Δείτε επίσης Πώς να Λευκάνετε τα Νύχια σας Φυσικά: 5 Αποτελεσματικοί Τρόποι

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Εάν τα Μαλλιά σας Σηκώνονται Ξαφνικά, Έχετε Δευτερόλεπτα να Τρέξετε!

Δίαιτα 7 ημερών για να ρίξετε τριγλυκερίδια και χοληστερίνη

Δίαιτα 7 ημερών για να ρίξετε τριγλυκερίδια και χοληστερίνη