in , ,

13 Συμβουλές Φροντίδας Ποδιών

13 Συμβουλές Φροντίδας Ποδιών
13 Συμβουλές Φροντίδας Ποδιών

13 Συμβουλές Φροντίδας Ποδιών

Γιατί να βουτήξεις τα πόδια σου σε νερό που έχουν βράσει μακαρόνια; Θα εκπλαγείς με το αποτέλεσμα!

Τι είδους πεντικιούρ είναι καλύτερο

© AY_PHOTO / Depositphotos, © starush / Depositphotos

Εκτός από τους συνηθισμένους τύπους πεντικιούρ (κλασικό, με εργαλεία και συνδυασμός), σήμερα ένας νέος τύπος κερδίζει δημοτικότητα. – Όξινο πεντικιούρ. Περιλαμβάνει τη θεραπεία ποδιών με τη βοήθεια ειδικών καλλυντικών με οξέα. Οι επαγγελματίες το προτιμούν για διάφορους λόγους.

Σε πολλούς επαγγελματίες δεν αρέσει το κλασικό πεντικιούρ που περιλαμβάνει μούλιασμα των ποδιών στο νερό επειδή είναι εύκολο να τραυματιστεί το μαλακό δέρμα και δεν είναι αρκετά σαφές πόσο κερατινοποιημένo δέρμα έχει ήδη αφαιρεθεί. Ένα πεντικιούρ που περιλαμβάνει εργαλεία δεν αφαιρεί όλους τους κάλους. Επιπλέον, και οι δύο τύποι πεντικιούρ προκαλούν μικροτραύματα στα πόδια. Ως αποτέλεσμα, το δέρμα αρχίζει να αναγεννάται και η κεράτινη στιβάδα αναπτύσσεται γρήγορα ξανά.

Το όξινο πεντικιούρ απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα αποτελεσματικά για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Όμως είναι πιο δαπανηρό από τα άλλα είδη πεντικιούρ. Επιπλέον, πρέπει να μελετήσετε προσεκτικά τη σύνθεση του προϊόντος πριν το χρησιμοποιήσετε και να το εφαρμόσετε σε μια μικρή περιοχή του δέρματος, ώστε να ελέγξετε αν έχετε αλλεργική αντίδραση ή άλλες αρνητικές συνέπειες.

Γιατί δεν πρέπει κάνετε “φτέρνες μωρού”

© Robert Przybysz / Shutterstock, © psodaz / Depositphotos

Οι “φτέρνες μωρού” είναι εφικτές, αλλά απολύτως περιττές. Ο επαγγελματίας πεντικιούρ μπορεί να αφαιρέσει όλο το κερατινοποιημένο δέρμα και να κάνει απαλές ροζ φτέρνες, αλλά τότε το περπάτημα πιθανότατα θα γίνει οδυνηρό. Επομένως, είναι καλύτερο να αφήσετε μια ελαφριά τραχύτητα από το να το αφαιρέσετε εντελώς. Υπάρχει ένα σαφές σήμα για το πότε πρέπει να σταματήσει η διαδικασία. Μόλις αρχίσετε να αισθάνεστε τη λίμα.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

#header#

Πώς να αφαιρέσετε σωστά το κερατινοποιημένο δέρμα

© sablinstanislav / Depositphotos, © sablinstanislav / Depositphotos

Οι επαγγελματίες δεν συνιστούν τη χρήση ελαφρόπετρας στο σπίτι. Ο κίνδυνος επιπλέον απομάκρυνσης δέρματος είναι πολύ μεγάλος και στην περίπτωση αυτή θα έχετε ακόμη πιο σκληρές φτέρνες μετά από 3 ημέρες.

Τα ξυράφια για την αφαίρεση των κάλων δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ούτε στο σπίτι ούτε στα κέντρα αισθητικής. Είναι καλύτερα να χρησιμοποιήσετε μια ειδική κρέμα ή άλλο μέσο για την αφαίρεση τους. Μπορείτε να αφαιρέσετε ελαφρώς το ξεραμένο δέρμα με μια λίμα μετά την κρέμα.

Ποιό σχήμα νυχιού είναι σωστό

© Evgenia.B / Shutterstock

Στην ιδανική περίπτωση, τα νύχια πρέπει να έχουν τετράγωνο σχήμα με στρογγυλεμένες γωνίες. Αυτό σημαίνει ότι το νύχι θα πρέπει να κοπεί σε ευθεία γραμμή και στη συνέχεια οι γωνίες να κοπούν ελαφρώς στρογγυλεμένες. Δεν πρέπει να τα κόβετε σε ημικυκλικό σχήμα καθώς έτσι μπαίνουν στο δέρμα και δημιουργούν προβλήματα. Ταυτόχρονα, φροντίστε να μην κόβετε τις γωνίες πολύ μυτερές γιατί μπορούν να κολλήσουν στα παπούτσια και να προκληθούν τραυματισμοί.

Πόσο μακριά πρέπει να είναι τα νύχια

© streetride71 / Depositphotos, © LSaloni / Depositphotos

Οι ειδικοί συνιστούν να μην κόβετε τα νύχια στη ρίζα, ώστε να μην καταλήξετε με τραυματισμένα νύχια. Είναι καλύτερα να αφήσετε περίπου 0,5 mm στη μέση του νυχιού και να κόψετε μια ευθεία γραμμή στα άκρα του. Θα μειώσει τον κίνδυνο βλάβης των νυχιών και κοπής τυχόν επιπλέον νυχιού, μαζί με δέρμα.

Τι να κάνετε με ρωγμές στα νύχια

Δεν πρέπει να αφήνετε τα νύχια πολύ μακριά καθώς μπορεί επίσης να συμβάλει στον τραυματισμό τους, με αποτέλεσμα την εμφάνιση διαμηκών ρωγμών. Μερικές φορές τα νύχια σπάνε από τη ρίζα σε όλο τους το μήκος.

Μερικές φορές μοιάζουν με ρωγμές άλλα είναι φυσικά αυλάκια που εμφανίζονται συχνά σε πολύ παχιά νύχια. Ο επαγγελματίας θα αξιολογήσει την κατάσταση των νυχιών και είτε θα επιλέξει τη σωστή διορθωτική επίστρωση είτε θα σας συμβουλεύσει να πάτε σε ποδίατρο.

Δεν πρέπει να αφαιρούνται οι παρανυχίδες

© microgen / Depositphotos, © vadimphoto1@gmail.com / Depositphotos, © Denisfilm / Deposiphotos

Οι περισσότεροι ειδικοί συμφωνούν ότι η παρανυχίδα δεν πρέπει να κόβεται, αλλά θα πρέπει να ωθείται πίσω καθώς είναι ένα φυσικό προστατευτικό φράγμα για τα νύχια, χωρίς το οποίο ένα μικρόβιο μπορεί να διεισδύσει κάτω από αυτά. Θα πρέπει να ψαλιδίζετε μόνο σημεία που προεξέχουν και δεν προκαλούν πόνο.

Ο Γάλλος δάσκαλος πεντικιούρ, Bastien Gonzalez, έδωσε κάποιες απροσδόκητες συμβουλές. Χρησιμοποιήστε οδοντόβουρτσα αντί για ειδικό ξυλάκι για να σπρώξετε απαλά πίσω την παρανυχίδα χωρίς να τραυματίσετε τα νύχια σας.

Δείτε ακόμα Πώς να διατηρήσετε το πεντικιούρ σας τους καλοκαιρινούς μήνες

Τι χρώμα βερνίκι είναι τέλειο

© belchonock / Depositphotos, © anpet2000 / Depositphotos

Το βάψιμο των νυχιών είναι, φυσικά, ζήτημα γούστο. Αλλά αν θέλετε χρώμα που θα φαίνεται πάντα ωραίο, οι ειδικοί προτείνουν τις αποχρώσεις του κόκκινου. Είναι απαραίτητο να εφαρμόζετε πάντα μια βάση κάτω από έντονα χρώματα, διαφορετικά τα νύχια μπορούν να γίνουν κίτρινα.

Πόσο καιρό πρέπει να μείνει το βερνίκι στα νύχια

© robertprzybysz / Depositphotos, © shmeljov / Depositphotos

Σύμφωνα με τον Bastien Gonzalez, το χειρότερο πράγμα που μπορείτε να κάνετε για τα νύχια σας είναι να διατηρήσετε το βερνίκι για εβδομάδες ή ακόμα και για μήνες. Όταν καλύπτετε τα νύχια σας με βερνίκι, δεν μπορεί να αναπνέει το δέρμα από κάτω, γεγονός που κάνει τα νύχια πιο αδύναμα και προκαλεί λευκές κηλίδες.

Ο Gonzalez συνιστά τη χρήση βερνικιών μόνο σε ειδικές περιπτώσεις, Εάν θεωρήσετε το βερνίκι νυχιών σαν μακιγιάζ και φροντίζετε να το αφαιρείτε σωστά, θα έχετε υγιή νύχια για το υπόλοιπο της ζωής σας.

Γιατί δεν πρέπει να ξυρίζετε τα πόδια σας ή να κάνετε πεντικιούρ στο σπίτι πριν επισκεφθείτε έναν επαγγελματία

© photoagents / Depositphotos, © lovemydesigns / Depositphotos

Οι ειδικοί συμβουλεύουν να μην ξυρίζετε τα ποδιά σας τουλάχιστον 24, αλλά κατά προτίμηση 48 ώρες πριν από το πεντικιούρ. Κατά το ξύρισμα, προκαλούνται μικροτραυματισμοί στο δέρμα, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε μόλυνση στο κέντρο αισθητικής.

Επίσης, οι ειδικοί προτείνουν να μην κόβετε τα νύχια και τρίβετε τις φτέρνες στο σπίτι για να μην ντρέπεστε μπροστά στον επαγγελματία αργότερα. Είναι καλύτερα να πάτε με άκοπα νύχια και άτριφτες φτέρνες. Θα βοηθήσει τον επαγγελματία να πετύχει το απαραίτητο σχήμα για τα νύχια και να μην αφαιρέσει επιπλέον δέρμα από τις φτέρνες.

Αξίζει να δοκιμάσετε τα μοντέρνα πεντικιούρ;

© dasha11 / Depositphotos, © Maridav / Depositphotos

Υπάρχουν πολλοί τρόποι πεντικιούρ που προσφέρουν συχνά τα κέντρα αισθητικής στους πελάτες τους που όχι μόνο μπορεί να μην έχουν κανένα αποτέλεσμα, αλλά και να βλάψουν τα πόδια τους. Για παράδειγμα, δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι οι μάσκες ποδιών ζελατίνης ή κεριού είναι ευεργετικές, αν και πολλοί εξακολουθούν να πιστεύουν ότι κάνουν τα νύχια μας πιο δυνατά. Επιπλέον, ακόμη και τα βερνίκια νυχιών που περιέχουν ενισχυτικά συστατικά μπορούν να βλάψουν, να αυξήσουν τη σκληρότητα των νυχιών και να οδηγήσουν σε σπάσιμο.

Το πεντικιούρ ψαριού μπορεί να οδηγήσει στην αποκόλληση της πλάκας του νυχιού. Αρχικά, αυτή η τεχνική χρησιμοποιήθηκε για άτομα με ψωρίαση με απτά αποτελέσματα σε αυτήν την περίπτωση. Αλλά εάν δεν πάσχετε, τότε καλύτερα να μην το διακινδυνεύσετε καθόλου.

Γιατί να πάτε σε ένα κέντρο αισθητικής με τα δικά σας εργαλεία

© photosergii@gmail.com / Depositphotos

Πολλές γυναίκες έχουν το δικό τους σύνολο επαγγελματικών εργαλείων και εξαρτημάτων πεντικιούρ που το παίρνουν στα κέντρα αισθητικής. Φυσικά, οι σωστοί επαγγελματίες τα καθαρίζουν και τα απολυμαίνουν. Ωστόσο, σύμφωνα με ειδικούς, ο κίνδυνος εμφάνισης μυκήτων ή άλλης μόλυνσης εξακολουθεί να υπάρχει. Γι’ αυτό το να έχετε το δικό σας σύνολο εργαλείων φαίνεται να είναι λογική ιδέα. Παρεμπιπτόντως, είναι καλύτερο να επισκεφθείτε ένα κέντρο αισθητικής το πρωί, επειδή οι πιθανότητες να είναι καθαρό είναι πολύ μεγαλύτερες.

Πώς να καταλάβετε εάν μπορείτε να εμπιστευτείτε τον επαγγελματία πεντικιούρ

Βεβαιωθείτε ότι ο επαγγελματίας διαθέτει άδεια ή έγγραφα που επιβεβαιώνουν τα προσόντα και την εμπειρία του. Ελέγξτε αν όλα τα εργαλεία έχουν απολυμανθεί και ζητήστε να αφαιρέσουν όλες τις λίμες και τα τσιμπιδάκια που χρησιμοποιήθηκαν προηγουμένως. Μην ντρέπεστε να ζητήσετε να πλύνει τα χέρια του ή να απολυμαίνει τα εργαλεία του μπροστά σας. Είναι επίσης καλύτερο να αρνηθείτε να χρησιμοποιήσετε το λουτρό ποδιών καθώς συχνά η το βρώμικο σημείο στο σαλόνι.

Επίσης, οι σωστοί επαγγελματίες συνήθως ρωτούν τους πελάτες τους σχετικά με τον τρόπο ζωής τους, την αθλητική τους ρουτίνα, τον τύπο του δέρματος στα πόδια τους και τη ρουτίνα στο σπίτι τους. Τους βοηθά να επιλέξουν τον βέλτιστο τύπο πεντικιούρ. Εάν ο επαγγελματίας δεν ρωτήσει τίποτα, μην ντραπείτε να τους πείτε μόνοι σας και φροντίστε να αναζητήσετε άλλο κέντρο αισθητικής την επόμενη φορά.

Δείτε επίσης Πώς να διατηρήσετε το πεντικιούρ σας τους καλοκαιρινούς μήνες

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

6 Μέθοδοι Εύκολης και Αποτελεσματικής Καθαριότητας

6 Μέθοδοι Εύκολης και Αποτελεσματικής Καθαριότητας

25 Ιδέες για Σκανδιναβικό Σπιτικό Γραφείο

25 Ιδέες για Σκανδιναβικό Σπιτικό Γραφείο