in , ,

Πώς να διατηρήσετε το πεντικιούρ σας τους καλοκαιρινούς μήνες

Tο καλοκαίρι οι γυναίκες φοράμε “ανοιχτά” παπούτσια. Η αίσθηση ανεμελιάς και η άνεση που χαρίζουν, μας κάνει να χαλαρώνουμε και να απολαμβάνουμε τη μέρα χωρίς περιορισμούς. Τόσο τα σανδάλια όσο και τα πέδιλα, πέρα από το γεγονός ότι ταιριάζουν σε κάθε γυναίκα, είναι επιλογές που μας βγάζουν ασπροπρόσωπες από το πρωί μέχρι το βράδυ. Ωστόσο, ένα όμορφο ζευγάρι πέδιλα πρέπει να συνοδεύεται και από ένα περιποιημένο πεντικιούρ. Το καλοκαίρι είναι η ιδανική περίοδος για να ασχοληθούμε περισσότερο με τα άκρα μας και να τους εξασφαλίσουμε τη φροντίδα που στερούνται τον χειμώνα. Βέβαια, η θάλασσα, το χλώριο ακόμα και οι δρόμοι της πόλης βάζουν σε κίνδυνο για το πεντικιούρ μας.

Οι παρακάτω συμβουλές θα σας βοηθήσουν να κρατήστε αναλλοίωτο το πεντικιούρ σας στη διάρκεια του καλοκαιριού.

1. Προτιμήστε το gel

Δεν είναι λίγες οι φορές που έχουμε ακούσει αρνητικά πράγματα για το gel, ωστόσο, αποτελεί τη σωτήρια λύση για την περίοδο του καλοκαιριού. Το απλό βερνίκι χρειάζεται χρόνο για να στεγνώσει ενώ με το gel μπορείτε να φορέσετε τα σανδάλια σας το επόμενο λεπτό. Επιπλέον, με τα μπάνια σας στη θάλασσα, το απλό μανό θα φύγει από τα νύχια σας καθώς τόσο η θάλασσα όσο και τα βοτσαλάκια είναι “εχθροί” του πεντικιούρ μας. Μπορεί να είναι λίγο πιο ακριβό από το απλό πεντικιούρ, αλλά η αντέχει πολύ περισσότερο καιρό και δεν φθείρεται εύκολα.

12 Εξαιρετικά Κόλπα Για Το Πιο Τέλειο Μανικιούρ

2. Μην παραλείπετε το top coat

Όποιον τρόπο και αν επιλέξετε για να βάψετε τα νύχια σας, αυτό που δεν πρέπει να παραλείψετε είναι το top coat. Το συγκεκριμένο βερνίκι πέρα από το γεγονός ότι ασφαλίζει και προστατεύει το πεντικιούρ σας, συμβάλλει στο να μην κιτρινίζουν τα νύχια, να μην σπάνε και τους χαρίζει και μια φυσική γυαλάδα. Στο εμπόριο υπάρχουν δεκάδες επιλογές. Διαλέξτε εκείνη που ανταποκρίνεται στον τρόπο που εσείς προτιμάτε να βάφετε τα νύχια σας.

3. Αποφύγετε τα μακριά νύχια

Μακριά ή κοντά νύχια; Είναι ένα δίλλημα που βασανίζει πολλές γυναίκες. Οι είδικοί, πάντως, υποστηρίζουν ότι η απάντηση στο ερώτημα πρέπει να είναι «κοντά». Τα κοντά νύχια είναι πιο υγιή από τα μακριά καθώς οι πιθανότητες να γεμίσουν μύκητες, βακτήρια ή άλλους μικροοργανισμούς είναι ελάχιστες. Όταν το ύψος των νυχιών μας σταματάει εκεί που τελειώνει το δέρμα μας είναι απόλυτα προστατευμένα, καθώς η επιδερμίδα «σφραγίζει» το νύχι μας και εμποδίζει την είσοδο των μικροβίων.

4. Κρατήστε τα πόδια σας ενυδατωμένα

Είτε επιλέξετε να περάσετε τη μέρα στην πισίνα είτε στη θάλασσα, το μόνο σίγουρο είναι ότι μετά από κάθε βουτιά πρέπει να καθαρίζετε τα πόδια σας με γλυκό νερό. Το γλυκό νερό απομακρύνει τα μικρόβια από τα άκρα σας και τα προστατεύει από την ξηρότητα.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

#header#

Πως Να Αφαιρέσετε Το Ημιμόνιμο Μανικιούρ Σας Χωρίς Ασετόν

5. Να είστε συνεπείς στην περιποίηση τους

Ακόμα και αν ακολουθήσετε τα παραπάνω βήματα και καταφέρετε να διατηρήσετε υγιή και περιποιημένα τα άκρα σας το καλοκαίρι, δεν φτάνει μόνο αυτό. Τα νύχια μας χρειάζονται φροντίδα ανάλογη με εκείνη των υπόλοιπων μερών του σώματός μας. Καλό θα ήταν, λοιπόν, ακόμη και τους χειμερινούς μήνες να τα ενυδατώνετε και να τα πραστατεύτε με τον ίδιο ρυθμό. Τα υγιή νύχια ισοδυναμούν με ένα υγιές οργανισμό.
via gynaikamagazine

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Avatar

Written by toftiaxa.gr

Αγάπη και πάθος για δημιουργία με απλά και καθημερινά υλικά. Ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση υλικών. Αγαπημένη, η διακόσμηση και οι λύσεις για μικρούς χώρους καθώς και οι πρακτικές και νόστιμες συνταγές

Πώς διατηρούνται τα τρόφιμα: μικρά μυστικά

Φτιάξτε ένα υπέροχο κολιέ από ένα παλιό αντρικό T-shirt