in , , , , ,

11 Συνέπειες του να Μην Κοιμάστε Αρκετά ή να Κοιμάστε Πολύ

συνέπειες έλλειψης ύπνου,συνέπειες υπερβολικού ύπνου,ύπνος και υγεία,ύπνος και ομορφιά,υγεία,συμβουλές υγείας,ομορφιά,συμβουλές ομορφιάς,
συνέπειες έλλειψης ύπνου,συνέπειες υπερβολικού ύπνου,ύπνος και υγεία,ύπνος και ομορφιά,υγεία,συμβουλές υγείας,ομορφιά,συμβουλές ομορφιάς,

Οι δυσμενείς επιπτώσεις της έλλειψης ύπνου στην υγεία είναι γνωστές. Ωστόσο, ο υπερβολικός ύπνος μπορεί επίσης να έχει αρνητικές συνέπειες και μπορεί να είναι εξίσου επιβλαβής. Σύμφωνα με επιστημονικά δεδομένα, τα άτομα ηλικίας μεταξύ 26 και 64 ετών θα πρέπει να στοχεύουν σε 7 έως 9 ώρες ύπνου καθημερινά, με οποιαδήποτε απόκλιση από αυτό το εύρος να έχει πιθανές επιπτώσεις στην υγεία. Ύπνος στο Πάτωμα: Γιατί οι Άνθρωποι στην Ιαπωνία Κοιμούνται στο Πάτωμα και 5 Λόγοι για να το Δοκιμάσετε

Το βάρος αυξάνεται.

brightside

Σύμφωνα με επιστημονικές έρευνες, τα άτομα που κοιμούνται λιγότερο από 5 ώρες την ημέρα τείνουν να παίρνουν βάρος με ταχύτερο ρυθμό και είναι πιο πιθανό να γίνουν παχύσαρκα. Ομοίως, όσοι κοιμούνται περισσότερες από 9 ώρες την ημέρα μπορεί επίσης να είναι επιρρεπείς σε αύξηση βάρους. Αντίθετα, τα άτομα που κοιμούνται για 7 έως 8 ώρες κάθε μέρα τείνουν να διατηρούν ένα υγιές βάρος. Αυτό υποδηλώνει ότι, εκτός από την άσκηση και τη διατροφή, ο σωστός ύπνος είναι ζωτικής σημασίας για τη διαχείριση του βάρους.

Οι κύκλοι κάτω από τα μάτια γίνονται ορατοί.

© Depositphotos.com, © Depositphotos.com

Αν και η στέρηση ύπνου συνδέεται συχνά με μαύρους κύκλους και σακούλες κάτω από τα μάτια, ο υπερβολικός ύπνος (πάνω από 9-10 ώρες την ημέρα) μπορεί να οδηγήσει σε παρόμοια αποτελέσματα. Ο ανεπαρκής ύπνος μπορεί να κάνει το δέρμα να φαίνεται χλωμό, ενώ τα αιμοφόρα αγγεία γίνονται πιο εμφανή, με αποτέλεσμα να σχηματίζονται σακούλες κάτω από τα μάτια.

Αυξάνεται η πιθανότητα εμφάνισης καρδιαγγειακής πάθησης.

© Depositphotos.com

Αν και οι επιστήμονες δεν έχουν ακόμη εντοπίσει έναν λόγο για τη σχέση μεταξύ του υπερβολικού ύπνου και της καρδιαγγειακής νόσου, η έρευνα δείχνει ότι τα άτομα που κοιμούνται 9 έως 11 ώρες την ημέρα έχουν αυξημένο κίνδυνο να αναπτύξουν αρτηριοσκληρωτική καρδιακή νόσο. Αντίθετα, όσοι κοιμούνται 7 έως 8 ώρες την ημέρα διατρέχουν χαμηλότερο κίνδυνο.

Δυσκολία συγκέντρωσης.

© ilfede / Depositphotos.com

Η αρνητική επίδραση της στέρησης ύπνου στις γνωστικές ικανότητες είναι γνωστή. Παραδόξως, ο υπερβολικός ύπνος μειώνει επίσης τις δεξιότητες γρήγορης λήψης αποφάσεων και επίλυσης προβλημάτων και μειώνει τη λειτουργία της μνήμης.

Ως αποτέλεσμα, οι ερευνητές έχουν καθορίσει ότι ο ύπνος για 7-8 ώρες κάθε μέρα είναι απαραίτητος για τη διατήρηση της γνωστικής ευεξίας.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Το δέρμα μπορεί να αφυδατωθεί και να προκληθούν ρυτίδες.

© Mladen Mitrinovic / Shutterstock.com, © Mladen Mitrinovic / Shutterstock.com

Έχει ανακαλυφθεί μέσω έρευνας ότι τα πρότυπα ύπνου έχουν αντίκτυπο στην κατάσταση του δέρματος. Ο ανεπαρκής ύπνος μπορεί να οδηγήσει σε έλλειψη ενυδάτωσης για το σώμα, με αποτέλεσμα το δέρμα να φαίνεται ξηρό και άτονο. Αντίθετα, ο υπερβολικός ύπνος μπορεί να έχει παρόμοια αποτελέσματα.

Ο λόγος για αυτό είναι ότι το να είστε περισσότερες από 8 ώρες στο κρεβάτι μπορεί να διαταράξει την ικανότητα του σώματος να αναπληρώνει την ισορροπία του νερού. Αυτό μπορεί να οδηγήσει στην ανάπτυξη πρόωρων ρυτίδων και χαλάρωσης του δέρματος.

Δείτε ακόμη 5 Λόγοι που ο Ύπνος Είναι Σημαντικός για την Απώλεια Βάρους

Η συχνότητα των ασθενειών μπορεί να αυξηθεί ως αποτέλεσμα ενός εξασθενημένου ανοσοποιητικού συστήματος.

© Depositphotos.com

Ο υπερβολικός ύπνος μπορεί να έχει επιβλαβείς επιπτώσεις στο ανοσοποιητικό σύστημα, συμπεριλαμβανομένης της αυξημένης φλεγμονής στο σώμα.

Αυτό έχει διαπιστωθεί από ερευνητές που έχουν μετρήσει τα επίπεδα κυτοκίνης στο αίμα, με υψηλότερους αριθμούς να υποδηλώνουν ανταπόκριση στη μόλυνση. Οι γυναίκες που κοιμούνται υπερβολικά έχει βρεθεί ότι έχουν επίπεδα κυτοκίνης που είναι 44% υψηλότερα από το φυσιολογικό.

Η ακμή μπορεί να αναπτυχθεί στο δέρμα.

© Depositphotos.com

Η παρατεταμένη έλλειψη ύπνου μπορεί να οδηγήσει στην ανάπτυξη ακμής. Τα επίπεδα της κορτιζόλης, η οποία είναι μια ορμόνη που σχετίζεται με το στρες, αυξάνονται κατά τη διάρκεια αυτής της κατάστασης. Αυτό οδηγεί στην υπερδραστήρια λειτουργία των σμηγματογόνων αδένων, η οποία με τη σειρά της φράζει τους πόρους και προκαλεί ακμή.

Η ευαισθησία στην κατάθλιψη αυξάνεται.

© tommaso79 / Shutterstock.com, © tommaso79 / Shutterstock.com

Ο πολύς ύπνος μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο κατάθλιψης. Ενώ η αϋπνία συνδέεται συνήθως με την κατάθλιψη, η έρευνα δείχνει ότι περίπου το 15% των ατόμων με κατάθλιψη κοιμάται για περισσότερες από 9 ώρες την ημέρα, γεγονός που μπορεί να επιδεινώσει τα συμπτώματά τους.

Προκαλούνται πονοκέφαλοι.

© Depositphotos.com, © Depositphotos.com

Όταν κοιμόμαστε υπερβολικά, μπορεί να διαταράξει τα επίπεδα σεροτονίνης και να προκληθούν πονοκέφαλοι. Ακόμη και άτομα με καλές συνήθειες ύπνου που κοιμούνται τα Σαββατοκύριακα ή κατά τη διάρκεια των διακοπών μπορεί να εμφανίσουν πονοκεφάλους μετά το ξύπνημα.

Επιπλέον, ο υπερβολικός ύπνος μπορεί να συμβάλει ή να επιδεινώσει τον πόνο στην πλάτη. Για την ανακούφιση του, οι γιατροί συνιστούν να παραμείνετε δραστήριοι και να μην ξοδεύετε υπερβολικό χρόνο στο κρεβάτι.

Γινόμαστε πιο παρορμητικοί.

© Hadrian / Shutterstock.com

Επιστήμονες στο Πανεπιστήμιο Clemson ανακάλυψαν μια συσχέτιση μεταξύ ύπνου και αυτοελέγχου. Σύμφωνα με τα ευρήματά τους, τα άτομα που δεν κοιμούνται αρκετά τείνουν να ενεργούν παρορμητικά και δεν είναι σε θέση να αντισταθούν στον πειρασμό. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε περισσότερα λάθη και μεγαλύτερη πιθανότητα να μετανιώσετε για ορισμένες ενέργειες και αποφάσεις.

Γινόμαστε πιο επιθετικοί.

brightside

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα που διεξήχθη στο UC Berkeley, η έλλειψη ύπνου μπορεί να βλάψει την ικανότητά μας να ερμηνεύουμε με ακρίβεια τις εκφράσεις του προσώπου. Όταν είμαστε κουρασμένοι, μπορεί να μπερδέψουμε τις ουδέτερες εκφράσεις για επιθετικότητα ή να παρερμηνεύσουμε άλλες ενδείξεις του προσώπου, οδηγώντας σε ψευδή συμπεράσματα. Αυτό είναι ένα κοινό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες υγείας και οι αστυνομικοί που συχνά αντιμετωπίζουν στέρηση ύπνου λόγω πολλών ωρών εργασίας.

πηγή

Δείτε επίσης Βραδινός ύπνος: Πόσες ώρες πρέπει να κοιμόμαστε καθημερινά, σύμφωνα με την ηλικία μας

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

καλύτερα καλοκαιρινά λαχανικά,διατροφή,συμβουλές διατροφής,απώλεια βάρους,

Τα 9 Καλύτερα Καλοκαιρινά Λαχανικά για τη Διατροφή σας

διακόσμηση τραπεζιού για γιορτή της Μητέρας,διακόσμηση τραπεζιού,γιορτή της Μητέρας,ιδέες διακόσμησης τραπεζιού,γιορτές,διακόσμηση,ιδέες διακόσμησης,

Γιορτή της Μητέρας: 52 Ιδέες Για Να Διακοσμήσετε το Γιορτινό Τραπέζι