in , , ,

Πότε τα Ανοιχτά Καλλυντικά Είναι Ασφαλή στη Χρήση και Πότε Πρέπει να τα Πετάξετε Σύμφωνα με τους Δερματολόγους

ημερομηνία λήξης καλλυντικών,σύμβολα PAO,συμβουλές για καλλυντικά,χρήσιμα,
ημερομηνία λήξης καλλυντικών,σύμβολα PAO,συμβουλές για καλλυντικά,χρήσιμα,

Τα περισσότερα προϊόντα ομορφιάς έχουν ημερομηνίες λήξης ή σύμβολα PAO (Period After Opening). Επειδή είναι ακριβά γίνεται δελεαστικό να τα χρησιμοποιήσετε πέραν από αυτή την ημερομηνία. Οι μεγαλύτεροι κίνδυνοι από τη χρήση ληγμένων προϊόντων ομορφιάς περιλαμβάνουν απώλεια αποτελεσματικότητας και ερεθισμό από τα υποβαθμισμένα συστατικά σύμφωνα με τους δερματολόγους. Αυτή η γυναίκα πέρασε Καρκίνο του Δέρματος και μας Λέει ποια καλλυντικά την έβλαψαν – 50 βλαβερές ουσίες σε κρέμες – Τι να αποφύγουμε δια ροπάλου

JulyProkopiv/Getty Images/Insider

Τα υγρά ή ημι-υγρά προϊόντα ομορφιάς (συμπεριλαμβανομένου του μακιγιάζ) μπορεί να ενέχουν υψηλότερο κίνδυνο πρόκλησης ερεθισμού, επειδή τα προϊόντα με βάση το νερό μπορούν να λειτουργήσουν ως έδαφος αναπαραγωγής βακτηρίων.

Σύμφωνα με τον FDA, τα καλλυντικά προϊόντα περιέχουν συνήθως συντηρητικά που ελέγχουν την ανάπτυξη βακτηρίων ή μυκήτων. Με την πάροδο του χρόνου, αυτά διασπώνται και οδηγούν σε υπερανάπτυξη βακτηρίων ή μυκήτων, ειδικά εάν αποθηκεύετε τα προϊόντα σας σε ένα υγρό, ζεστό μπάνιο.

Αλλά ακόμα και χωρίς σπυράκια ή εξανθήματα, απλά δεν θα έχετε τα πραγματικά οφέλη του ορού βιταμίνης C ή της ρετινόλης σας εάν τα χρησιμοποιείτε μετά την ημερομηνία λήξης.

Για νέα προϊόντα, σημειώστε με έναν μαρκαδόρο πότε τα ανοίξατε

Όπως και με τα τρόφιμα, τα περισσότερα προϊόντα ομορφιάς συνοδεύονται από ημερομηνίες λήξης ή σύμβολα PAO (περίοδος μετά το άνοιγμα) που υποδεικνύουν πόσο καιρό θα πρέπει να χρησιμοποιείτε το προϊόν μετά το άνοιγμα.

StartStock/Getty Images

Δεδομένου ότι μπορεί να είναι δύσκολο να παρακολουθείτε όλα τα προϊόντα σας, σημειώστε με ένα μαρκαδόρο την ημερομηνία που ανοίξατε το προϊόν, ιδανικά δίπλα στο σύμβολο PAO.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Δείτε ακόμη Επικίνδυνα καλλυντικά: Δες πως μπορείς να ελέγξεις τα δικά σου!

Julia Pugachevsky

Μπορείτε επίσης να υπολογίσετε και να σημειώσετε πότε να πετάξετε το προϊόν, αν σας είναι πιο εύκολο.

Ελέγξτε για μυρωδιές ή μεγάλες αλλαγές στη συνοχή

Εάν ξεχάσατε πόσο καιρό χρησιμοποιείτε ένα προϊόν, μπορείτε επίσης να αναζητήσετε σημάδια ότι έχει λήξει. Ελέγξτε για τυχόν ασυνήθιστες μυρωδιές ή αλλαγές στην αίσθηση, ειδικά εάν είναι υγρό ή ημί-υγρό, το οποίο είναι πιο πιθανό να χάσει τη συνοχή του.

Για παράδειγμα, αν η κρέμα του δέρματός σας έχει διαχωριστεί (δηλαδή, το νερό στάζει όταν πιέζετε το σωληνάριο), καλύτερα να την πετάξετε.

Αποθηκεύστε τα νέα σας προϊόντα με σύνεση

Μην αφήνετε προϊόντα όπως το αντηλιακό έξω στον ήλιο, κάτι που μπορεί να τα αλλοιώσει πιο γρήγορα από τη ζέστη.

Τα περισσότερα προϊόντα ομορφιάς θα πρέπει να διαρκέσουν τουλάχιστον έξι μήνες μετά το άνοιγμα, ανάλογα με τη φόρμουλα και το δοχείο. Γι’ αυτό πρέπει να προσέχετε τι αγοράζετε και πόσο συχνά πιστεύετε ότι θα το χρησιμοποιείτε.

πηγή

Δείτε επίσης 9 Καλλυντικά Προϊόντα που Δεν Είναι Καθόλου Χρήσιμα και μπορείτε να τα αντικαταστήσετε με πιο οικονομικά

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 5 / 5. Αξιολογήσεις: 3

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Μανικιούρ Στο Σπίτι: 10 Επαγγελματικά Κόλπα Που Θα Σας Λύσουν Τα Χέρια

Μανικιούρ Στο Σπίτι: 10 Επαγγελματικά Κόλπα Που Θα Σας Λύσουν Τα Χέρια

8 Λάθη Αξεσουάρ που Κρύβουν τη Φυσική σας Ομορφιά

8 Λάθη Αξεσουάρ που Κρύβουν τη Φυσική σας Ομορφιά