Οι άνθρωποι αποξηραίνουν φρούτα εδώ και χιλιάδες χρόνια, όπως σταφύλια, δαμάσκηνα και σύκα. Ένας από τους λόγους αυτής της μεθόδου συντήρησης είναι ότι οι γεύσεις και τα σάκχαρα των φρούτων συμπυκνώνονται. Τα αποξηραμένα φρούτα έχουν τέσσερις έως πέντε φορές περισσότερες θερμίδες από τα φρέσκα φρούτα. Τα αποξηραμένα φρούτα καταλαμβάνουν λιγότερο χώρο και είναι πιο ελαφριά για μεταφορά όμως πρέπει να αποθηκεύονται σωστά για να παραμείνουν θρεπτικά. Για να μην Πετάς Τροφή και Χρήματα: 10 Κόλπα για να Διατηρήσετε Φρούτα και Λαχανικά Φρέσκα για Μήνες
Δείτε ακόμη Πως να Επιλέξετε Σωστά 9 Φρούτα
Η αποξήρανση είναι ένας συνηθισμένος τρόπος συντήρησης των φρούτων που πρέπει να καταναλώνονται εκτός της περιόδου αιχμής τους. Τα φρούτα μπορούν να αποξηρανθούν στον ήλιο ή δίσκους ή σε οικιακούς αποξηραντήρες τροφίμων. Το στέγνωμα στον ήλιο απαιτεί περισσότερο χρόνο και συχνά οδηγεί σε απώλεια θρεπτικών συστατικών. Τα οικιακά ξηραντήρια συχνά ολοκληρώνουν την ξήρανση ενός φορτίου φρούτων σε ένα 24ωρο. Η ξήρανση στον ήλιο διαρκεί έως και τέσσερις φορές περισσότερο.
Η θερμοκρασία δωματίου είναι ιδανική για την αποθήκευση αποξηραμένων φρούτων. Μην αποθηκεύετε τα αποξηραμένα φρούτα σε άμεσο ηλιακό φως ή κοντά σε οποιαδήποτε πηγή θερμότητας. Επίσης, αποθηκεύστε τα φρούτα σε ένα καλά κλεισμένο δοχείο. Το οξυγόνο θα στεγνώσει περαιτέρω τον καρπό, καθιστώντας τον πιο σκληρό. Η ιδανική θερμοκρασία δωματίου είναι στους 20 βαθμούς Κελσίου. Οποιοδήποτε αεροστεγές δοχείο είναι κατάλληλο για αποθήκευση σε θερμοκρασία δωματίου, συμπεριλαμβανομένων γυάλινων ή πλαστικών βάζων, σακουλών με φερμουάρ, πλαστικών δοχείων με καπάκι ή οποιουδήποτε άλλου κατάλληλου δοχείου. Εάν οι συνθήκες του περιβάλλοντος αέρα είναι γενικά υγρές, ίσως είναι σκόπιμο να ψύχετε τα αποξηραμένα φρούτα. Υπό τις κατάλληλες συνθήκες, τα αποξηραμένα φρούτα αποθηκεύονται για 12 μήνες.
Τα αποξηραμένα φρούτα μπορούν να αποθηκευτούν και κατεψυγμένα. Αποθηκεύστε τα φρούτα σε αεροστεγές δοχείο που αντέχει στην κατάψυξη ώστε να διαρκέσουν περισσότερο. Όταν είστε έτοιμοι να φάτε κατεψυγμένα αποξηραμένα φρούτα, δεν θα αργήσουν να ξεπαγώσουν αφού τα βγάλετε από την κατάψυξη. Η βέλτιστη κατεψυγμένη θερμοκρασία αποθήκευσης είναι στους -18 βαθμούς Κελσίου. Σε αυτή τη θερμοκρασία, τα κατεψυγμένα αποξηραμένα φρούτα θα διαρκέσουν για τουλάχιστον 12 μήνες.
πηγή φωτογραφίας
Δείτε επίσης Πώς να Εξαλείψετε Εύκολα τα Φυτοφάρμακα από τα Φρούτα και τα Λαχανικά
Το φωτεινό χρώμα δεν φεύγει ποτέ από τη μόδα, ειδικά αν είστε λάτρης των χρωμάτων… Read More
Οι παλέτες είναι τέλειες για την κατασκευή επίπλων. Το κύριο πλεονέκτημα των τραπεζιών παλέτας είναι… Read More
Καθώς το καλοκαίρι πλησιάζει όλο και περισσότερο, τα καπέλα τζόκεϊ γίνονται όλο και πιο δημοφιλή.… Read More
Ο καθαρισμός του μπάνιου σας είναι απαραίτητος για την προσωπική σας υγιεινή καθώς είναι από… Read More
Οι ακρυλικές μπανιέρες είναι πολύ δημοφιλείς. Είναι πιο ελαφριές από τις εμαγιέ και διατηρούνται πιο… Read More
Πολλοί άνθρωποι αναζητούν απλά κόλπα για να κάνουν το καθάρισμα να μην διαρκεί ώρες. Φυσικά,… Read More
Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies.
Περισσότερα