in , , , ,

Η Καλύτερη Δίαιτα Είναι Δωρεάν – Κοιμηθείτε Περισσότερο για να Χάσετε Βάρος Αποτελεσματικά

Η Καλύτερη Δίαιτα Είναι Δωρεάν - Κοιμηθείτε Περισσότερο για να Χάσετε Βάρος Αποτελεσματικά
Η Καλύτερη Δίαιτα Είναι Δωρεάν - Κοιμηθείτε Περισσότερο για να Χάσετε Βάρος Αποτελεσματικά

Ξεχάστε τα ακριβά συμπληρώματα διατροφής ή ένα φανταχτερό γυμναστήριο – ο αρκετός ύπνος μπορεί να σας βοηθήσει να κάνετε τη διατροφή και την ρουτίνα άσκησης πιο αποτελεσματική, προτείνει μια μικρή μελέτη. 9 Συμβουλές για Χάσιμο Βάρους Χωρίς Άγχος ή Περιορισμούς

LaylaBird/Getty Images

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Πίτσμπουργκ εξέτασαν 125 ενήλικες με ΔΜΣ στο εύρος υπέρβαρων ή παχυσαρκίας καθώς υποβλήθηκαν σε πρόγραμμα απώλειας βάρους 12 μηνών, συγκρίνοντας πόσο καλά κοιμόντουσαν με την ικανότητά τους να τηρούν τους στόχους διατροφής και άσκησης. Μέτρησαν τον ύπνο με βάση το πόσο καιρό οι συμμετέχοντες ήταν στο κρεβάτι, πόσο σταθερές ήταν οι ώρες ύπνου τους και αν ένιωθαν ξεκούραστοι.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι συμμετέχοντες που είχαν υψηλότερες βαθμολογίες ύπνου είχαν σημαντικά περισσότερες πιθανότητες να πετύχουν τους στόχους των θερμίδων τους και να παρακολουθήσουν με συνέπεια τις συνεδρίες του προγράμματος. Έτειναν επίσης να ασκούνται πιο συχνά.

Δείτε ακόμη 12 Επιστημονικοί Τρόποι για να Χάσετε Βάρος Χωρίς Αυστηρές Δίαιτες

Τα ευρήματα κοινοποιήθηκαν ως προκαταρκτική έρευνα που παρουσιάστηκε στις Επιστημονικές Συνεδρίες Επιδημιολογίας, Πρόληψης, Τρόπου Ζωής & Καρδιομεταβολικής Υγείας της Αμερικανικής Καρδιολογικής Εταιρείας 2023.

Ενώ οι ερευνητές περίμεναν ότι ο ύπνος θα έκανε τη διαφορά, εξεπλάγησαν όταν ανακάλυψαν ότι είχε θετική επίδραση και στα τρία σκέλη του προγράμματος, σύμφωνα με τον Christopher E. Kline, επικεφαλής συγγραφέα της μελέτης και αναπληρωτή καθηγητή υγείας και ανθρώπινης ανάπτυξης στο Πανεπιστήμιο του Πίτσμπουργκ.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

«Αυτά τα αποτελέσματα υποδηλώνουν ότι η βελτιστοποίηση του ύπνου μπορεί να οδηγήσει σε καλύτερη τήρηση της τροποποίησης του τρόπου ζωής».

Η μελέτη δεν επικεντρώθηκε στο να βοηθήσει τους συμμετέχοντες να βελτιώσουν τον ύπνο τους, επομένως απαιτείται περαιτέρω έρευνα για να διερευνηθεί πώς ο περισσότερος και καλύτερος ύπνος μπορεί να βοηθήσει στην απώλεια βάρους.

«Ένα ερώτημα που μας ενδιαφέρει για μελλοντική έρευνα είναι αν μπορούμε να αυξήσουμε την τήρηση των τροποποιήσεων του τρόπου ζωής – και, τελικά, να αυξήσουμε την απώλεια βάρους – εάν βελτιώσουμε την υγεία του ύπνου ενός ατόμου», είπε ο Kline.

Μια προηγούμενη μελέτη από τους ίδιους ερευνητές βρήκε ότι ο καλός ύπνος βοηθά επίσης να κάψετε περισσότερο σωματικό λίπος ενώ χάνετε βάρος.

Η καλή ξεκούραση παίζει επίσης ρόλο στην όρεξη, με ορισμένες έρευνες να διαπιστώνουν ότι οι άνθρωποι που κοιμούνται καλά μειώνουν 270 θερμίδες την ημέρα χωρίς να αλλάζουν άλλες συνήθειες.

Για να βελτιώσετε τον ύπνο σας, μια καλή ρουτίνα πριν τον ύπνο είναι το κλειδί. Οι σταθερές ώρες ύπνου, οι χαλαρωτικές δραστηριότητες πριν τον ύπνο και η αποφυγή της καφεΐνης, του αλκοόλ και του χρόνου οθόνης σε συσκευές τη νύχτα μπορούν να βοηθήσουν στη βελτίωση του ύπνου σας.

πηγή

Δείτε επίσης Απώλεια βάρους μετά τα 40: 6 κανόνες που πρέπει να εφαρμόσετε

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

θεραπευτικά φυτά,συμβουλές κηπουρικής,για τον κήπο,χρήσιμα,

15 Θεραπευτικά Φυτά που Μπορείτε να Καλλιεργήσετε στο Σπίτι

8 Λάθη στα Εσώρουχα από τα Οποία Δεν Γλιτώνουν Ούτε οι Διασημότητες

8 Λάθη στα Εσώρουχα από τα Οποία Δεν Γλιτώνουν Ούτε οι Διασημότητες