in , , , ,

10 Χρήσιμες Συμβουλές για να Επιλέξετε Χαλιά Σαλονιού

επιλογή χαλιών σαλονιού,συμβουλές για χαλιά σαλονιού,διακόσμηση σαλονιού,διακόσμηση
10 Χρήσιμες Συμβουλές για να Επιλέξετε Χαλιά Σαλονιού

Ένα από τα πλεονεκτήματα του χαλιού σαλονιού είναι η μεγάλη ποικιλία διακοσμητικών επιλογών που παρέχει, οι οποίες γίνονται δυνατές από την ποικιλία των χρωμάτων και των υφών που διαθέτει, καθώς και από το πόσο ζεστό αισθάνεται κάτω από τα πόδια. Για να δώσετε μια πολύ διαφορετική εμφάνιση και αίσθηση στο σαλόνι σας υπάρχουν μερικές χρήσιμες συμβουλές επιλογής χαλιών σαλονιού από χρώματα έως υλικά. Δοκιμάστε Αυτή την Τάση Διακόσμησης για το Χειμώνα : Χαλιά σε Χαλιά…σε Χαλιά!

Μάλλινο χαλί

Πηγή: Carpetright

Εκτός από φυσική ίνα, το μαλλί προτιμάται για χαλί σαλονιού λόγω της ανθεκτικότητας και της εγγενούς ευελιξίας του, που το εμποδίζει να συμπιέζεται από τα έπιπλα και την κίνηση των ποδιών. Επίσης, έχει ασύγκριτη αίσθηση και είναι ζεστό και μεταξένιο.

Επιλέξτε χρώμα σωστά

Πηγή: Carpet Smart

Ενώ η μεγάλη πλειοψηφία συνεχίζει να επιλέγει ουδέτερα χαλιά, οι αποχρώσεις του γκρι, του γκρι-μπεζ και των πέτρινων αποχρώσεων αντικαθιστούν τους συμβατικούς χρυσούς και μπεζ τόνους και το έντονο χρώμα χρησιμοποιείται ως έμφαση, όπως και η ταπετσαρία.

Προσθέστε υφή στο δάπεδό σας

Πηγή: Flooring America

Υπάρχουν διάφοροι τύποι υφών χαλιών για να διαλέξετε. Μπορείτε να επιλέξετε βελούδο αν θέλετε να προσθέσετε λίγο απαλό και πολυτελές ή ανάγλυφο βελουτέ για ανθεκτικότητα αλλά και άνεση. Εναπόκειται στη διακόσμηση του δωματίου να επιλέξει τη σωστή υφή του χαλιού.

Διασκεδάστε με το μοτίβο

Πηγή: The Floor Store

Τα γεωμετρικά μοτίβα είναι πλέον πολύ δημοφιλή και επηρεάζουν πολύ την εμφάνιση του χώρου σας. Υπάρχουν πολλές περισσότερες επιλογές για να επιλέξετε όπως ρίγες που είναι τώρα διαθέσιμες σε πολλά χρώματα. Τα φλοράλ σχέδια επιστρέφουν επίσης σε στυλ.

Αποφασίστε ποια υλικά είναι καλύτερα

Πηγή: CHOICE

Εξετάστε μερικά από τα πιο εκπληκτικά υλικά εάν αναζητάτε πιο μοναδικά εφέ και φινιρίσματα. Η χρήση τεχνητού μεταξιού ή μιας αναλογίας μεταξιού, που μιμείται την εμφάνιση του μεταξιού με λογικό κόστος, γίνεται όλο και πιο δημοφιλής.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Δείτε ακόμη Για τους λάτρεις του κλασικού: 59 Ιδέες Vintage Διακόσμησης Σαλονιού που Σίγουρα θα Λατρέψετε

Επιλέξτε χαλί από φυτικές ίνες για ρουστίκ όψη

Πηγή: MaterialDistrict

Το φυσικό χαλί από φυτικές ίνες είναι μια ευέλικτη εναλλακτική λύση αλλά δεν είναι η καλύτερη επιλογή για κουζίνα ή μπάνιο, καθώς δεν αντέχει την υγρασία και το νερό. Συνιστάται η προεπεξεργασία του δαπέδου με αναστολέα λεκέδων.

Κατά παραγγελία χαλί

Πηγή: Hands Carpets

Είτε χρησιμοποιείται σε μεγάλη κλίμακα για ένα τεράστιο σαλόνι είτε για ένα πολύ μικρότερο, ένα κατά παραγγελία χαλί σαλονιού μπορεί να προσθέσει μια μοναδική πινελιά σε έναν χώρο. Μπορεί να φαίνεται ακριβό, αλλά είναι οικονομικό επειδή είναι κατασκευασμένο στο ακριβές μέγεθος που απαιτείται και η μπορντούρα μπορεί να σχεδιαστεί για να ταιριάζει με οποιοδήποτε σχήμα χώρου.

Σκεφτείτε την ποιότητα ενός υφαντού χαλιού

Πηγή: Green Building Supply

Υπάρχουν πολλές άλλες επιλογές χαλιών διαθέσιμες τώρα χάρη στις σύγχρονες διαδικασίες παραγωγής χαλιών, αλλά για πολλούς ανθρώπους, ένα υφαντό χαλί είναι πυκνό, υψηλής ποιότητας, που αντέχει στο σκούπισμα με ηλεκτρική σκούπα.

Φουντωτό χαλί

Πηγή: Designer Rugs

Η εναλλακτική είναι το φουντωτό χαλί, το οποίο μπορεί να είναι απλό και με σχέδια. Κατασκευάζεται με διάτρηση του πέλους σε ένα ύφασμα στήριξης με βελόνες πριν κολλήσει σε ένα δεύτερο υπόστρωμα με λάτεξ για να αυξηθεί η σταθερότητα και να κρατηθούν οι τούφες σταθερά στη θέση τους. Αν και πολλά χαλιά παράγονται πλέον με αυτόν τον τρόπο, τα υψηλής ποιότητας δεν είναι πάντα κατώτερα από το υφαντό χαλί.

Τύποι πλέξης

Πηγή: Designing Idea

Οι πολλές τεχνικές πλέξης χαλιών για τη δημιουργία χαλιών με διάφορες ίνες, χρώματα και υφές έχουν ως αποτέλεσμα διάφορους τύπους χαλιών, οι οποίες στη συνέχεια φινιρίζονται με διάφορες μεθόδους. Υπάρχουν περίπου 5 κύριοι τύποι τεχνικών πλέξης χαλιών, συμπεριλαμβανομένων των χειροποίητων κόμπων, του φουντωτού στο χέρι, του αργαλειού, της επίπεδης ύφανσης και του δυναμικού αργαλειού.

πηγή

Δείτε επίσης Οι Διακοσμητές Χρησιμοποιούν Έξυπνα Κόλπα για τα Χαλιά

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 3 / 5. Αξιολογήσεις: 2

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Κουρέματα για γυναίκες άνω των 50: Οχτώ στιλάτες ιδέες που ταιριάζουν σε κάθε κυρία

Κουρέματα για γυναίκες άνω των 50: Οχτώ στιλάτες ιδέες που ταιριάζουν σε κάθε κυρία

Θέλουν Να Μας Πεθάνουν: Καρμίνιο ο Σιωπηλός Δολοφόνος κάθε Μέρα και Κάθε Ώρα στο Πιάτο μας - Ψάχνουμε τις συσκευασίες - Λίστα Με Τα "Ε"

Καρμίνιο Και Κοχενίλλη: ο Σιωπηλός Δολοφόνος κάθε Μέρα και Κάθε Ώρα στο Πιάτο μας – Ψάχνουμε τις συσκευασίες – Λίστα Με Τα “Ε”