in , , , ,

Δοκιμάστε Αυτή την Τάση Διακόσμησης για το Χειμώνα : Χαλιά σε Χαλιά…σε Χαλιά!

χαλιά σε στρώσεις,στρωμάτωση χαλιών,διακόσμηση με χαλιά,συμβουλές διακόσμησης,διακόσμηση σπιτιού,ιδέες διακόσμησης,
Δοκιμάστε Αυτή την Τάση Διακόσμησης για το Χειμώνα : Χαλιά σε Χαλιά...σε Χαλιά!

Τα χαλιά σε στρώσεις έχει να κάνει με τη δημιουργία άνεσης και ζεστασιάς γι’ αυτό είναι η τέλεια τάση για το χειμώνα. Απλώς θα θέλετε να κουλουριαστείτε στο πάτωμα και να χουζουρέψετε μπροστά στο τζάκι μέχρι την άνοιξη. Οι Διακοσμητές Χρησιμοποιούν Έξυπνα Κόλπα για τα Χαλιά

rudisill/E+/GettyImages

Χαλιά σε στρώσεις με χαμηλό πέλος

Για να επιλέξετε χαλιά θα πρέπει να έχετε πάντα υπόψη σας το πέλος. Είναι η μέτρηση του πόσο μακριά είναι οι ίνες ενός χαλιού. Τα χαλιά με μικρό πέλος είναι γενικά τα καλύτερα για στρώσεις. Δύο χοντρά μάλλινα χαλιά ή τύπου Shag στοιβαγμένα μεταξύ τους μπορεί να είναι πολύ ογκώδη. Τα χαλιά από γιούτα και σιζάλ είναι καλές επιλογές για στρώσεις, αλλά θα βρείτε επίσης μάλλινα, βαμβακερά και συνθετικά χαλιά με χαμηλό πέλος.

Επίσης, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα χαλί με μεγάλο πέλος, όπως ένα περσικό χαλί, ως το κάτω στρώμα, εάν πρόκειται να καλύψει από τοίχο σε τοίχο (ή σχεδόν γεμίσει) το δωμάτιο.

RobynRoper/iStock/GettyImages

Ανακατέψτε και συνδυάστε υλικά

Ένας στόχος της στρωμάτωσης χαλιών είναι η δημιουργία υφής που είναι οπτικά ενδιαφέρουσα. Ο συνδυασμός τύπων χαλιών είναι ένας εύκολος τρόπος για να το κάνετε αυτό. Για παράδειγμα, στρώστε ένα περσικό χαλί με ένα χαλί από γιούτα ή ένα συνθετικό πάνω από μάλλινο. Καθώς αξιολογείτε τις πολλές επιλογές χαλιών με χαμηλό πέλος, κοιτάξτε τόσο τα χαλιά εσωτερικού όσο και εξωτερικού χώρου. Τα χαλιά εξωτερικού χώρου κατασκευάζονται συχνά από υλικά όπως το πολυπροπυλένιο και όχι από φυσικές ίνες, επομένως καθαρίζονται εύκολα και ιδανικά για χώρους με μεγάλη κίνηση.

MAKSIMOV VIACHESLAV/iStock/GettyImages

Μην κάνετε οικονομία στα πατάκια πόρτας

Η ενσωμάτωση χαλιών μπορεί να είναι ένας γρήγορος και φθηνός τρόπος για να δοκιμάσετε την τάση της στρωμάτωσης και φέρνει φωτεινά χρώματα στη διακόσμηση του σπιτιού σας. Ξεκινήστε σε εξωτερικούς χώρους τοποθετώντας εποχιακά χαλάκια πόρτας πάνω από χαλιά από σιζάλ ή από γιούτα στις εισόδους. Σε εσωτερικούς χώρους, χρησιμοποιήστε πολύχρωμα υφαντά χαλάκια πόρτας σε στενούς χώρους όπου μπορεί να μην έχετε χώρο για οτιδήποτε μεγαλύτερο από ένα χαλί βάσης 3 επί 5. Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε να χρησιμοποιήσετε πολλά χαλάκια πόρτας για να στρώσετε χαλιά πάνω από ένα μακρύ χαλί δρομέα σε διάδρομο.

Etsy/UrbanOwlHome

Δοκιμάστε μοτίβα με αντίθεση

Εάν πρόκειται να πειραματιστείτε με τολμηρή ανάμειξη μοτίβων, το καθιστικό είναι το καλύτερο μέρος για να το κάνετε. Ένας συνδυασμός που θα έρχεται σε αντίθεση θεωρητικά μπορεί να φαίνεται τέλειος στα μάτια σας. Για παράδειγμα, απλώσετε ένα ροζ ριγέ χαλί πάνω από ένα σχέδιο ζέβρας πάνω από ένα vintage μαροκινό χαλί.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Etsy/thatcraftymama2

Δείτε ακόμη 10 Επαγγελματικές Συμβουλές Διακόσμησης Ώστε το Σπίτι σας να Φαίνεται Πολυτελές με Οικονομικό Τρόπο

Πειραματιστείτε με τις γωνίες

Ποιος αποφάσισε ότι τα χαλιά πρέπει να είναι πάντα τέλεια παράλληλα με τους τοίχους; Εάν είστε αρέσουν τα πράγματα λίγο παράξενα, δοκιμάστε να παίξετε με διαφορετικούς τρόπους για να προσανατολίσετε τα χαλιά σε έναν χώρο. Τοποθετήστε τα χαλιά σε γωνία μεταξύ τους, έτσι ώστε μόνο οι άκρες τους να επικαλύπτονται για να δημιουργήσετε μια διαδρομή με χαλί στο καθιστικό σας. Μπορείτε επίσης να μετακινήσετε το κρεβάτι ή τον καναπέ σας ώστε να έχει γωνία μακριά από τον τοίχο και να ευθυγραμμίσετε τα χαλιά μέχρι τα έπιπλα, ώστε να κάνουν γωνία με τους τοίχους.

Jess Milton/Photodisc/GettyImages

Χρησιμοποιήστε την υφή κάτω από τραπέζια

Τα χοντρά, χνουδωτά χαλιά είναι ευχάριστα για να κουλουριάσετε τα δάχτυλα των ποδιών σας. Μπορούν επίσης να σας βοηθήσουν να κάνετε έναν χώρο άνετο και ζεστό, ώστε να είναι ιδανικός για το φθινόπωρο και το χειμώνα. Αλλά τα χοντρά χαλιά shag έχουν ένα προφανές μειονέκτημα εκτός από το ότι είναι δύσκολα στο καθάρισμα. Αποτελούν σοβαρό κίνδυνο να παραπατήσετε. Μια εύκολη λύση είναι να στρώσετε χαλιά με μεγάλο πέλος πάνω από τα χαλιά κάτω από τα τραπεζάκια του καφέ ή τις τραπεζαρίες. Χρησιμοποιήστε ένα χαλί με ψηλό πέλος που είναι ελαφρώς μεγαλύτερο από το τραπέζι κάτω από το οποίο βρίσκεται. Με αυτόν τον τρόπο, θα έχετε την άνεση και το στυλ ενός χνουδωτού χαλιού, αλλά κανείς δεν χρειάζεται να το περπατήσει.

Etsy/SuperAreaRugs

Ασφαλίστε τα χαλιά

Ακόμη και όταν είναι πάνω από χαλί (σε αντίθεση με τα ολισθηρά δάπεδα με πλακάκια ή σκληρό ξύλο), τα χαλιά μπορούν να μετακινηθούν κάτω από τα πόδια. Αυτός είναι κίνδυνος παραπατήματος και συνεχής ταλαιπωρία, καθώς θα τα επαναφέρετε στη θέση τους συνέχεια. Χρησιμοποιήστε ένα αντιολισθητικό πέλμα κάτω από οποιοδήποτε χαλί που δεν έχει ήδη το δικό του ελαστικό υπόστρωμα.

Amazon/Grip-It

Παίξτε με ασυνήθιστα σχήματα

Υπάρχει μια τεράστια ποικιλία σχημάτων χαλιών από τα οποία μπορείτε να επιλέξετε και είναι αυτόματα πιο εντυπωσιακά από τα τυπικά ορθογώνια. Η χρήση ενός χαλιού με αφηρημένο σχήμα δημιουργεί ένα εστιακό σημείο στο πάτωμά σας.

Etsy/SweetDreamsRugs

Επεκτείνετε τις επιλογές σας με χαλιά δυο όψεων

Η ελκυστικότητα των χαλιών δυο όψεων είναι ξεκάθαρη. Απλώς αναποδογυρίστε το όταν θέλετε να δημιουργήσετε μια νέα εμφάνιση και αν η μία πλευρά λερωθεί πολύ, μπορείτε να γυρίσετε την άλλη πλευρά αντί να αγοράσετε ένα νέο. Τα υφαντά χαλιά συχνά διαφημίζονται ως αναστρέψιμα επειδή ορισμένες τεχνικές ύφανσης δημιουργούν φυσικά ελαφρώς διαφορετικά χρωματικά σχέδια σε κάθε πλευρά του χαλιού. Είναι το τέλειο είδος χαλιού για όσους μισούν να δεσμεύονται σε ένα μόνο στυλ.

Amazon/Fab Habitat

Δείτε επίσης Μικρό σπίτι; 10 Ιδέες, κόλπα και συμβουλές διακόσμησης για να δείχνει μεγαλύτερο!

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 4.7 / 5. Αξιολογήσεις: 3

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

3 Τρόποι για να Εξοικονομήσετε Πολλά Χρήματα Ακόμα κι αν Είστε Σπάταλοι

3 Τρόποι για να Εξοικονομήσετε Πολλά Χρήματα Ακόμα κι αν Είστε Σπάταλοι

Τα έντομα προτιμούν το δικό σου σπίτι: 8 πράγματα που μπορείτε να αλλάξετε για να τα εξαφανίσετε

Τα έντομα προτιμούν το δικό σου σπίτι: 8 πράγματα που μπορείτε να αλλάξετε για να τα εξαφανίσετε