Ορισμένα φρούτα, όπως τα μήλα και οι μπανάνες, μαυρίζουν γρήγορα μετά τον τεμαχισμό τους. Αυτό κάνει τα φρούτα οπτικά μη ελκυστικά όταν προστίθενται σε φρουτοσαλάτες. Ένας τρόπος για να αποφευχθεί το μαύρισμα είναι η επεξεργασία των κομμένων φρούτων με ένα λουτρό κιτρικού οξέος. Τα εσπεριδοειδή, όπως τα πορτοκάλια και τα λεμόνια, περιέχουν κιτρικό οξύ, γι’ αυτό δεν χρειάζονται τέτοια επεξεργασία και γιατί ο χυμός τους χρησιμοποιείται συχνά για να αποτρέψει το μαύρισμα άλλων φρούτων. Για να μην Πετάς Τροφή και Χρήματα: 10 Κόλπα για να Διατηρήσετε Φρούτα και Λαχανικά Φρέσκα για Μήνες
Αναμείξτε 1 κ.σ. κιτρικό οξύ και 4 λίτρα κρύο νερό σε ένα μπολ.
Προσθέστε κομμάτια κομμένων φρούτων στο μπολ αμέσως μετά το κόψιμο, βυθίζοντας εντελώς τα φρούτα στο υγρό διάλυμα.
Αφήστε τα φρούτα για 15 λεπτά στο διάλυμα πριν το στραγγίξετε.
Εάν δεν έχετε κιτρικό οξύ, χρησιμοποιήστε χυμό λεμονιού ή πορτοκαλιού για να κάνετε λουτρό στα φρούτα.
πηγή φωτό
Δείτε επίσης 9 Κόλπα για να Κόψετε και να Ξεφλουδίσετε Φρούτα, Λαχανικά και Πολλά Άλλα
Εάν έχετε μια πολύ μικρή βεράντα ή απλώς μια είσοδο, θα πρέπει να τη διακοσμήσετε… Read More
Το σιδέρωμα κουρτινών είναι μια πολύ χρονοβόρα και βαρετή εργασία. Ωστόσο, με μικρά έξυπνα κόλπα… Read More
Τα ελεύθερα και επιτοίχια ράφια από παλέτες είναι μια εξαιρετική λύση για κάθε ρουστίκ ή… Read More
Μας αρέσει ο ζεστός καιρός το καλοκαίρι - ή ακόμα και την άνοιξη όταν είμαστε… Read More
Το φωτεινό χρώμα δεν φεύγει ποτέ από τη μόδα, ειδικά αν είστε λάτρης των χρωμάτων… Read More
Οι παλέτες είναι τέλειες για την κατασκευή επίπλων. Το κύριο πλεονέκτημα των τραπεζιών παλέτας είναι… Read More
Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies.
Περισσότερα