in , , , , , ,

Γυάλινα Ντουλάπια Κουζίνας: 65 Ιδέες – Πλεονεκτήματα και Μειονεκτήματα

γυάλινα ντουλάπια κουζίνας,έπιπλα κουζίνας,διακόσμηση κουζίνας,ιδέες διακόσμησης κουζίνας,διακόσμηση
γυάλινα ντουλάπια κουζίνας,έπιπλα κουζίνας,διακόσμηση κουζίνας,ιδέες διακόσμησης κουζίνας,διακόσμηση

Η κουζίνα σας είναι συχνά η καρδιά του σπιτιού σας, όπου μαζεύεστε, μαγειρεύετε, συνομιλείτε και ακόμη και δέχεστε επισκέπτες, εάν υπάρχει τραπεζαρία εκεί. Ένα στοιχείο σχεδιασμού που υπάρχει εδώ και χρόνια και εξακολουθεί να είναι απίστευτα δημοφιλές είναι οι γυάλινες μπροστινές πόρτες ντουλαπιών κουζίνας. Τα γυάλινα ντουλάπια φαίνονται υπέροχα με το σωστό σχέδιο, αλλά υπάρχουν και ορισμένα μειονεκτήματα. Πριν αποφασίσετε να τα βάλετε στην κουζίνα του σπιτιού σας, δείτε μερικά από τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά τους. 35 Ιδέες για Αυλακωτά Ντουλάπια Κουζίνας

65 Ιδέες για Γυάλινα Ντουλάπια Κουζίνας – Πλεονεκτήματα και Μειονεκτήματα

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα των γυάλινων ντουλαπιών κουζίνας

Υπάρχει ένα ευρύ φάσμα επιλογών στην αγορά: οι γυάλινες μπροστινές πόρτες ντουλαπιών δεν διατίθενται μόνο σε κανονικούς τύπους. Είναι επίσης διαθέσιμες σε ανάγλυφες, αμμοβολημένες, και χρωματισμένες. Ως εκ τούτου, μπορείτε επιλέξετε ότι ταιριάζει στο στυλ της κουζίνας σας είτε είναι παραδοσιακή, μοντέρνα ή ενδιάμεση.

Σε μεγάλες κουζίνες με πολλά ντουλάπια, οι πόρτες ντουλαπιών από μασίφ ξύλο μπορεί να φαίνονται μονότονες. Από την άλλη, τα γυάλινα ντουλάπια μπορούν να διαλύσουν τη μονοτονία με διάφορους τρόπους. Είτε χρησιμοποιώντας μόνο μερικές γυάλινες πόρτες σε επιλεγμένα ντουλάπια, επιλέγοντας αμμοβολημένο γυαλί, είτε τοποθετώντας ελκυστικά πιάτα πίσω από διαφανές γυαλί για να προσθέσετε ενδιαφέρον στην κουζίνα σας.

Έχοντας διαφανείς πόρτες ντουλαπιών, μπορείτε να εκμεταλλευτείτε τον χώρο για να δημιουργήσετε ένα μοναδικό στοιχείο σχεδίασης. Επενδύστε το πίσω μέρος των ντουλαπιών με εκλεκτική ταπετσαρία, τοποθετήστε καθρέφτες ή shiplap ή προσθέστε φωτισμό μέσα στα ντουλάπια. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το ίδιο το γυαλί ως ευκαιρία για να δημιουργήσετε ενδιαφέρον, όπως τοποθετώντας έγχρωμο γυαλί ή ακόμα και προσθέτοντας σχέδια βιτρό.

Κάνουν τις κουζίνες να φαίνονται μεγαλύτερες, ακριβώς όπως οι καθρέφτες, τα γυάλινα ντουλάπια κουζίνας αντανακλούν και διαχέουν το φως σε όλο το δωμάτιο, κάνοντάς το να φαίνεται ανοιχτό και ευάερο. Η τοποθέτηση του γυάλινου μπροστινού ντουλαπιού κοντά στα παράθυρα ή στις γωνίες προσφέρει περισσότερη αντανάκλαση φωτός.

Κάνουν ευκολότερη την εύρεση μαγειρικών σκευών που χρειάζεστε ακόμα και χωρίς να ανοίξετε τις πόρτες του ντουλαπιού. Επιπλέον, είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να παρουσιάσετε τα μαγειρικά σας σκεύη σε σύγκριση με τα ανοιχτά ράφια, καθώς δεν χρειάζεται να ανησυχείτε μήπως σπάσουν ή σκονιστούν.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Καθαρίζονται εύκολα: σε αντίθεση με τα ξύλινα ντουλάπια κουζίνας, τα ντουλάπια κουζίνας με γυάλινη πρόσοψη είναι αδιάβροχα και ανθεκτικά στους λεκέδες, γεγονός που καθιστά ευκολότερο τον καθαρισμό τους. Έτσι, μπορείτε απλά να σκουπίσετε και να φύγετε! Ωστόσο, αν ποτέ γίνει λιπαρό, μπορείτε να το ψεκάσετε πρώτα με ένα καθαριστικό γυαλιού πριν το σκουπίσετε με ένα μαλακό, καθαρό πανί για να γίνει ξανά κρυστάλλινο.

Δείτε ακόμη 35 Ιδέες για Ντουλάπια Κουζίνας σε Στυλ Shaker

Ποια είναι τα μειονεκτήματα των γυάλινων ντουλαπιών κουζίνας

Είναι εύθραυστα: οι γυάλινες μπροστινές πόρτες ντουλαπιών κουζίνας είναι επιρρεπείς στο ράγισμα και το σπάσιμο, γι’ αυτό θα πρέπει να τις χειρίζεστε με προσοχή και να τις κλείνετε απαλά.

Κάνουν ορατή την ακαταστασία: οι γυάλινες πόρτες ντουλαπιών κουζίνας είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να παρουσιάσετε μαγειρικά σκεύη, ομως εάν είναι τακτοποιημένα και οργανωμένα. Το να μην τα τακτοποιήσετε σε στοίβες, ανάλογα με το είδος και το χρώμα, θα κάνει την κουζίνα σας να μοιάζει με χάος και χειρότερα, όλοι όσοι θα μπουν στην κουζίνα σας θα μπορούν να το δουν.

Οι γυάλινες πόρτες δείχνουν κάθε δακτυλικό αποτύπωμα, μουτζούρες λίπους και σημεία νερού, ενώ η ορατή σκόνη συγκεντρώνεται στις γωνίες των πλαισίων. Ενώ η συντήρηση απαιτεί μόνο καθαριστικό γυαλιού και χαρτοπετσέτες, θα βρεθείτε να τα σκουπίζετε αρκετά τακτικά σε σύγκριση με τα συμπαγή ντουλάπια κουζίνας.

Το γυαλί υψηλής ποιότητας τοποθετείται στις πόρτες των ντουλαπιών προκειμένου να μειωθεί ο κίνδυνος ραγίσματος ή θραύσης γυαλιού. Αν και αυτό είναι πιο ασφαλές, θα είναι επίσης πιο ακριβό από τα ξύλινα ντουλάπια.

Εάν το γυαλί ραγίσει, σπάσει ή αποχρωματιστεί με την πάροδο του χρόνου, χρειάζεται πιο συχνή αντικατάσταση από ό,τι με το ξύλο.

πηγή φωτογραφιών

Δείτε επίσης ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ ΚΟΥΖΙΝΑΣ: 7 Πιο Δημοφιλή Χρώματα για Ντουλάπια Κουζίνας

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 3.8 / 5. Αξιολογήσεις: 8

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

18 Καθημερινά Πράγματα που Δεν Εχουμε Χρησιμοποιήσει Ποτέ στο Μέγιστο - Πραγματικά το τελευταίο σε τι ηλικία το Μάθατε;

18 Καθημερινά Πράγματα που Δεν Εχουμε Χρησιμοποιήσει Ποτέ στο Μέγιστο – Πραγματικά το τελευταίο σε τι ηλικία το Μάθατε

Πώς να Αφαιρέσετε τη Μυρωδιά Αυγών από τα Πιάτα

Πιάτα μου μυρίζουν Αυγό: Πώς να ξεφορτωθείς τη μυρωδιά αυγού