Τα αυγά μπορούν να αφήσουν πίσω τους μια αρκετά έντονη μυρωδιά, ιδιαίτερα στα πιάτα, όμως μπορείτε να την αφαιρέσετε εύκολα. Καμένα λίπη τέλος: Πώς να κάνετε κατσαρόλες και τηγάνια να λάμπουν, χωρίς να πονέσουν τα χέρια σας
Μουλιάστε τα πιάτα σε ζεστό, σαπουνόνερο. Θα βοηθήσει να φύγουν τα υπολείμματα από τα πιάτα, έτσι ώστε μόλις πλύνετε και ξεπλύνετε, δεν θα μείνει κανένα αυγό στα πιάτα σας. Αφήστε τα πιάτα να μουλιάσουν για αρκετά λεπτά ή μέχρι να αρχίσει να κρυώνει το νερό.
Τρίψτε τα πιάτα σας με ένα σφουγγάρι. Ο κύριος ένοχος της μυρωδιάς του αυγού είναι τα υπολείμματα φαγητού — μερικές φορές τόσο μικροσκοπικά που δεν μπορείτε καν να τα δείτε. Εάν τρίψετε τελείως κάθε πιάτο, είναι βέβαιο ότι θα τα αφαιρέσετε όλα. Εάν δεν είστε σίγουροι, περάστε ελαφρά το χέρι σας πάνω από το πιάτο, νιώθοντας ότι υπάρχουν υπολείμματα σωματιδίων αυγού.
Πλύνετε ξανά με σφουγγάρι και απορρυπαντικό πιάτων. Το απορρυπαντικό θα κάνει τα πιάτα να μυρίζουν ευχάριστα με όποιο άρωμα έχει. Στεγνώστε τα πιάτα αμέσως με ένα καθαρό και στεγνό πανί πιάτων.
πηγή φωτογραφίας / φώτο / φώτο
Δείτε επίσης Το Αλάτι κάνει ΘΑΥΜΑΤΑ: 10 ΜΑΓΙΚΕΣ Χρήσεις του Αλατιού που θα Κάνουν την Καθημερινότητά σας Πολύ πιο Εύκολη