in , ,

Τι είναι η Χλωρέλλα και Πώς να Καλλιεργήσετε στο Σπίτι

Τι είναι η Χλωρέλλα και Πώς να Καλλιεργήσετε στο Σπίτι
Τι είναι η Χλωρέλλα και Πώς να Καλλιεργήσετε στο Σπίτι

Η χλωρέλλα είναι ένα πράσινο φύκι που είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά και πωλείται ως συμπλήρωμα διατροφής. Περιέχει όλες τις βιταμίνες του συμπλέγματος Β καθώς και αμινοξέα, βιταμίνη C, βιταμίνη Ε, νουκλεϊκό οξύ και διάφορα μέταλλα. Η καλλιέργεια της χλωρέλας στο σπίτι κοστίζει λιγότερο από την αγορά επεξεργασμένων συμπληρωμάτων και είναι εξίσου αποτελεσματική και δεν χρειάζεστε πολύ χώρο για να το κάνετε αυτό. Λαχανικά σε Γλάστρες: Πώς να Καλλιεργήσετε έναν Κήπο Γεμάτο με Βιταμίνη C

Πώς να Καλλιεργήσετε Χλωρέλλα στο Σπίτι

Οδηγίες για την καλλιέργεια της χλωρέλλας

  • Βάλτε μια κατσαρόλα με καθαρό νερό να βράσει.
  • Τοποθετήστε ένα γυάλινο βάζο οριζόντια στο βραστό. Αφαιρέστε το βάζο μετά από 2-3 λεπτά και αφήστε το να στεγνώσει.
  • Μετά την αποστείρωση, γεμίστε το βάζο κατά το ήμισυ έως τα δύο τρίτα με μεταλλικό νερό.
  • Προσθέστε την καλλιέργεια χλωρέλλας στο νερό στο βάζο με ένα κουτάλι. Αγοράστε καλλιέργειες χλωρέλλας μόνο από εξειδικευμένο και αξιόπιστο κατάστημα και ακολουθήστε τις οδηγίες.
  • Τοποθετήστε το βάζο σε ένα ηλιόλουστο σημείο μέσα στο σπίτι. Ιδανικά κοντά σε ένα περβάζι παραθύρου. Τοποθετήστε επίσης ένα θερμόμετρο για να παρακολουθείτε τη θερμοκρασία του βάζου. Ακολουθήστε τις οδηγίες του κατασκευαστή σχετικά με το πώς να συνδέσετε το θερμόμετρο. Ορισμένα θερμόμετρα πρέπει να τοποθετούνται έξω από το βάζο και μερικά μέσα στο νερό για ακριβή ένδειξη.
  • Για την καλλιέργεια της χλωρέλλας στο σπίτι είναι σημαντικό να παρέχεται διοξείδιο του άνθρακα στο νερό. Για αυτό, μπορείτε να ρίξετε μερικούς ασβεστόλιθους ή ταμπλέτες CO2 από καταστήματα ενυδρείων. Αποφύγετε την προσθήκη πολλών ασβεστόλιθων, διαφορετικά αυτό θα βλάψει την ανάπτυξη της χλωρέλλας σας.
  • Διατηρήστε μια σταθερή θερμοκρασία από 27 έως 30 ℃, κάτι που είναι πολύ απαραίτητο. Εάν το ηλιακό φως είναι ανεπαρκές, χρησιμοποιήστε μια λάμπα θερμότητας για να ελέγξετε τη θερμοκρασία.
  • Μαζέψτε τη χλωρέλλα μετά από μια εβδομάδα ανάπτυξης.

Συμβουλές

  • Μαζέψτε τη χλωρέλλα από την κορυφή του νερού με ένα κουτάλι ή ριξτε το νερό μέσα από σουρωτήρι.
  • Χρησιμοποιήστε αμέσως τη υγρή χλωρέλα. Η αποξηραμένη χλωρέλα μπορεί να αποθηκευτεί και να χρησιμοποιηθεί εντός δύο ετών.
  • Θα χρειαστεί να επεξεργαστείτε τη χλωρέλλα σε ένα μπλέντερ για να σπάσετε τα κυτταρικά τοιχώματα πριν την καταναλώσετε, ώστε να απελευθερώσει τα θρεπτικά συστατικά.

πηγή φωτό

Δείτε επίσης Πώς να Καλλιεργήσετε Λεμονιές από Φύλλα Λεμονιάς

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Βαθμολογία 1.5 / 5. Αξιολογήσεις: 2

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Μουσακάς σε Σφολιάτα: Συγκλονιστικό Φαγητό για Απαιτητικά Στομάχια – Θα Απογειώσετε τον Μπουφέ σας

Μουσακάς σε Σφολιάτα: Συγκλονιστικό Φαγητό για Απαιτητικά Στομάχια – Θα Απογειώσετε τον Μπουφέ σας

Πώς να Απαλλαγείτε από τη Μυρωδιά του Εμετού

Πώς να Απαλλαγείτε από τη Δύσκολη Μυρωδιά του Εμετού, από Χαλιά και Επιφάνειες