Σήμερα θα φτιάξουμε ένα φαγητό για μπουφέ που μοσχοβολάει παράδοση και συνδυάζει την παραδοσιακή συνταγή του μουσακά με την σφολιάτα και το σουφλέ.
Μουσακάς σε Σφολιάτα Συνταγή
- φύλλο σφολιάτας 1
- πατατες 3-4
- ελαιολαδο 2-3 κουταλιές της σούπας
- αλατι Κατά βούληση
- πιπέρι Κατά βούληση
- μελιτζάνα 3-4
- ελαιολαδο 2-3 κουταλιές της σούπας
- αλατι Κατά βούληση
- ζαχαρη 1 κουταλάκι του γλυκού
- πιπέρι Κατά βούληση
- κιμάς μοσχαρίσιος 750 γραμμάρια
- κρεμμυδι 2
- σκορδο 2 σκελίδες
- σάλτσα ντομάτας 1 κονκασέ
- πελτές ντομάτας 2 κουταλιές της σούπας
- ζαχαρη 1 κουταλάκι του γλυκού
- κρασι 1 ποτηράκι του κρασιού κόκκινο
- αλατι Κατά βούληση
- πιπέρι Κατά βούληση
- δάφνη 1 φύλλο
- κανελά 1 πρέζα
- ελαιολαδο ¼ της κούπας
- Γάλα φρέσκο 900 ml (3 και ¾ της κούπας)
- βουτυρο 120 γραμμάρια
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 120 γραμμάρια
- μοσχοκάρυδο 1 πρέζα
- κρόκους αυγού 2
- παρμεζανα 100 γραμμάρια
- φρυγανιά Κατά βούληση τριμμένη
- ασπραδια 1
Διαβάστε τη συνέχεια της συνταγής στο Syntagesgiaolous.gr
© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο