Σήμερα θα φτιάξουμε ένα φαγητό για μπουφέ που μοσχοβολάει παράδοση και συνδυάζει την παραδοσιακή συνταγή του μουσακά με την σφολιάτα και το σουφλέ.
Μουσακάς σε Σφολιάτα Συνταγή
- φύλλο σφολιάτας 1
- πατατες 3-4
- ελαιολαδο 2-3 κουταλιές της σούπας
- αλατι Κατά βούληση
- πιπέρι Κατά βούληση
- μελιτζάνα 3-4
- ελαιολαδο 2-3 κουταλιές της σούπας
- αλατι Κατά βούληση
- ζαχαρη 1 κουταλάκι του γλυκού
- πιπέρι Κατά βούληση
- κιμάς μοσχαρίσιος 750 γραμμάρια
- κρεμμυδι 2
- σκορδο 2 σκελίδες
- σάλτσα ντομάτας 1 κονκασέ
- πελτές ντομάτας 2 κουταλιές της σούπας
- ζαχαρη 1 κουταλάκι του γλυκού
- κρασι 1 ποτηράκι του κρασιού κόκκινο
- αλατι Κατά βούληση
- πιπέρι Κατά βούληση
- δάφνη 1 φύλλο
- κανελά 1 πρέζα
- ελαιολαδο ¼ της κούπας
- Γάλα φρέσκο 900 ml (3 και ¾ της κούπας)
- βουτυρο 120 γραμμάρια
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 120 γραμμάρια
- μοσχοκάρυδο 1 πρέζα
- κρόκους αυγού 2
- παρμεζανα 100 γραμμάρια
- φρυγανιά Κατά βούληση τριμμένη
- ασπραδια 1
Διαβάστε τη συνέχεια της συνταγής στο Syntagesgiaolous.gr
© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Ακολούθησε το Toftiaxa.gr στο facebook
Ακολουθήσε το Toftiaxa.gr στο Google News
Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!