in ,

«Ο κανόνας του 50ευρου»: Να πως θα βάλεις χρήματα στην άκρη χωρίς να σου λείψουν και χωρίς να το καταλάβεις

«Ο κανόνας του 50ευρου»: Να πως θα βάλεις χρήματα στην άκρη χωρίς να σου λείψουν και χωρίς να το καταλάβεις
«Ο κανόνας του 50ευρου»: Να πως θα βάλεις χρήματα στην άκρη χωρίς να σου λείψουν και χωρίς να το καταλάβεις

Με τους περισσότερους να δυσκολεύονται με τα οικονομικά τους τη σημερινή εποχή και τον πληθωρισμό να έχει εκτοξεύσει τις τιμές, είναι η κατάλληλη ευκαιρία να μάθεις και κυρίως να εφαρμόσεις τον χρυσό «κανόνα του 50ευρου».

Αν θέλεις να βλέπεις τον λογαριασμό σου γεμάτο, δεν έχεις παρά να ακολουθήσεις ένα απλό «κόλπο» που θα σε αποτρέψει από τις σπατάλες.

Όπως αναφέρει η ψυχολόγος Μάρι Γκρέσαμ, όσοι συνηθίζουν να έχουν ένα χαρτονόμισμα των 50 ή των 100 ευρώ στο πορτοφόλι τους θα σκεφτούν διπλά πριν το σπαταλήσουν, καθώς το έχουν στο μυαλό τους ως κάτι πολύ ξεχωριστό και μεγάλο.

Κάτι που δεν ισχύει και τόσο στην περίπτωση ενός χαρτονομίσματος των 10 ή των 20 ευρώ.

«Αυτές οι συσχετίσεις δεν είναι πάντα ορθολογικές, οπότε οι αποφάσεις που προκύπτουν δεν αποδίδουν πάντα. Ωστόσο, τείνουμε να αντιμετωπίζουμε διαφορετικά τα χρήματα, ανάλογα με το πώς τα κατηγοριοποιούμε», υπογράμμισε η Γκρέσαμ στο CNBC.

«Ο κανόνας του 50ευρου»: Αυτό είναι το κόλπο για να βάλεις χρήματα στην άκρη

Ας πούμε ότι σας δίνεται είτε ένα χαρτονόμισμα των 50 ευρώ, είτε πέντε χαρτονομίσματα των 10 ευρώ.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

#header#

Έχοντας την τάση να συσχετίζουμε τα μικρότερα χαρτονομίσματα με διάφορες αγορές, είναι πιο πιθανό να ξοδέψετε τα χρήματα αν έχετε μαζί σας αυτά τα πέντε χαρτονομίσματα των 10 ευρώ, παρά αν έχετε μαζί σας ένα χαρτονόμισμα των 50 ευρώ, σύμφωνα με ερευνητική εργασία που δημοσιεύθηκε στο The Journal of Consumer Research.

Μια ομάδα φοιτητών, στους οποίους είχαν δοθεί τέσσερα κέρματα, εν τέλει αγόρασαν περισσότερα γλυκά από τους φοιτητές που έλαβαν το ίδιο ποσό σε χαρτονόμισμα, σύμφωνα με τη μελέτη.

Αν, λοιπόν, έχεις κέρματα, 10ευρα και 20ευρα, προσπάθησε να τα κάνεις «χοντρά». Και φυσικά να τα κρατήσεις για όσο το δυνατόν μεγαλύτερο διάστημα, αγοράζοντας μόνο τα προϊόντα που πραγματικά σου είναι απαραίτητα.

Στο τέλος του μήνα, θα διαπιστώσεις πιθανότατα πως κατάφερες να κρατήσεις τα χρήματά σου στην άκρη.

via enimerotiko

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 3.5 / 5. Αξιολογήσεις: 2

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Avatar

Written by toftiaxa.gr

Αγάπη και πάθος για δημιουργία με απλά και καθημερινά υλικά. Ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση υλικών. Αγαπημένη, η διακόσμηση και οι λύσεις για μικρούς χώρους καθώς και οι πρακτικές και νόστιμες συνταγές

σκυροδέμα στο μπάνιο,ιδέες με σκυροδέμα στο μπάνιο,διακόσμηση μπάνιου με σκυροδέμα,ιδέες διακόσμησης μπάνιου με σκυροδέμα

84 Κομψοί Τρόποι Χρήσης Σκυροδέματος στο Μπάνιο

προκαταλήψεις,περίεργα,χρήσιμα,

9 Κοινές Προκαταλήψεις που Εχουν Μερικές Φανταχτερές Ιστορίες από Πίσω τους