Εάν έχετε ξεμείνει από μπέικιν πάουντερ μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μερικά υποκατάστατα που μπορείτε να έχετε ήδη στην κουζίνα σας. 12 Μυστικά Μαγειρικής από τις Γιαγιάδες μας
Πώς λειτουργεί το μπέικιν πάουντερ: Περιέχει ένα μείγμα μαγειρικής σόδας και ενός οξέος, συν ένα ρυθμιστικό διάλυμα όπως το άμυλο αραβοσίτου. Το μπέικιν πάουντερ ωθεί τα αρτοσκευάσματα να φουσκώσουν απελευθερώνοντας αέριο διοξείδιο του άνθρακα σε ένα κουρκούτι ή ζύμη. Δεν είναι το ίδιο πράγμα με τη μαγειρική σόδα, η οποία είναι αλάτι και χρειάζεται οξύ για να παράγει αέριο διοξείδιο του άνθρακα ώστε τα αρτοσκευάσματα να φουσκώσουν.
Το γιαούρτι έχει όξινο pH, το οποίο το καθιστά εξαιρετικό υποκατάστατο του μπέικιν πάουντερ όταν συνδυάζεται με μαγειρική σόδα. Χρησιμοποιήστε ¼ κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα και ½ φλιτζάνι απλό γιαούρτι για να αντικαταστήσετε 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ σε μια συνταγή. Φροντίστε να μειώσετε την ποσότητα του υγρού στην υπόλοιπη συνταγή όπως χρειάζεται. Χρησιμοποιήστε γιαούρτι βανίλιας ή μούρων για να προσθέσετε επιπλέον γεύση στα γλυκά!
Το λευκό ξυδι εκτός του καθαρισμού λειτουργεί και σε αρτοσκευάσματα. Σε συνδυασμό με μαγειρική σόδα, απελευθερώνει αέριο διοξειδίου του άνθρακα το οποίο προκαλεί το φούσκωμα των αρτοσκευασμάτων. Χρειάζεται μόνο να χρησιμοποιήσετε ½ κουταλάκι του γλυκού ξύδι συν ¼ κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα για να αντικαταστήσετε 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ, επομένως δεν θα επηρεάσει πολύ τη γεύση. Για να είστε ασφαλείς, προσθέστε μια πρέζα περισσότερη ζάχαρη στη συνταγή για να αντισταθμίσετε τη γεύση του ξιδιού.
Ο φρέσκος χυμός είναι γεμάτος με κιτρικό οξύ και λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο όπως το ξύδι στα αρτοσκευάσματα. Αντικαταστήστε 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ με ¼ κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα και ½ κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού.
Δεδομένου ότι ο στόχος του μπέικιν πάουντερ είναι να δημιουργήσει φυσαλίδες, μπορείτε να προσθέσετε κατευθείαν στη ζύμη σόδα αναψυκτικό. Ωστόσο, δεν περιέχει πολύ διττανθρακικό νάτριο, επομένως είναι καλύτερο για συνταγές που χρειάζονται μόνο λίγο πρόσθετο όγκο όπως οι τηγανίτες.
Δείτε ακόμη 4 Εύκολα Κόλπα Μαγειρικής που Σώζουν
To βουτυρόγαλα λόγω της οξύτητάς του, θα προκαλέσει φούσκωμα των αρτοσκευασμάτων όταν συνδυάζεται με μαγειρική σόδα. Για να αντικαταστήσετε 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ, χρησιμοποιήστε ½ φλιτζάνι βουτυρόγαλα και ¼ κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα. Μειώστε τα υπόλοιπα υγρά στη συνταγή σας κατά ½ φλιτζάνι για να διατηρήσετε τη σωστή συνοχή.
Η κρέμα ταρτάρ είναι ένα κονιοποιημένο οξύ που είναι υποπροϊόν της οινοποίησης. Λειτουργεί ακριβώς όπως το μπέικιν πάουντερ για να ενεργοποιήσει τη μαγειρική σόδα και να αναγκάσει τα αρτοσκευάσματα να φουσκώσουν. Χρησιμοποιήστε ½ κουταλάκι του γλυκού κρέμα ταρτάρ συν ¼ κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα για να αντικαταστήσετε 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ.
Αυτή είναι μια άλλη εξαιρετική επιλογή αν δεν έχετε μπέικιν πάουντερ ή μαγειρική σόδα. Χτυπώντας τα ασπράδια (με μίξερ ή με το χέρι) δημιουργούνται φυσαλίδες αέρα που βοηθούν στην αύξηση του όγκου στα αρτοσκευάσματα. Είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε αυτήν τη μέθοδο για αρτοσκευάσματα που δεν χρειάζονται πολύ φούσκωμα, όπως τηγανίτες ή βάφλες, που θα χρειαστούν μόνο ένα ή δύο χτυπημένα ασπράδια αυγού.
Αυτή η κολλώδης-γλυκιά ουσία είναι στην πραγματικότητα αρκετά όξινη ώστε να δημιουργεί αέριο διοξείδιο του άνθρακα όταν συνδυάζεται με μαγειρική σόδα. Ωστόσο, θα χρειαστείτε ένα πλήρες ¼ φλιτζάνι μελάσα συν ¼ κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα για να αντικαταστήσετε 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ, οπότε αυτό δεν θα λειτουργήσει για όλες τις συνταγές. Η μελάσα έχει πολύ έντονη, πικάντικη γεύση, γι’ αυτό μην τη χρησιμοποιήσετε αν δεν θέλετε να αλλάξετε το προφίλ γεύσης του τελικού σας αποτελέσματος.
Η οξύτητα του ξινόγαλου αντιδρά με τη μαγειρική σόδα για να παράγει το ίδιο διογκωτικό αποτέλεσμα με το μπέικιν πάουντερ. Χρησιμοποιήστε ½ φλιτζάνι ξινόγαλο και ¼ κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα για να αντικαταστήσετε 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ. Απλώς βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε ξινόγαλα αντί για σβώλους ή πηγμένο γάλα.
Δείτε επίσης 12 Λάθη Μαγειρικής που Καταστρέφουν τα Φαγητά
Εάν έχετε μια πολύ μικρή βεράντα ή απλώς μια είσοδο, θα πρέπει να τη διακοσμήσετε… Read More
Το σιδέρωμα κουρτινών είναι μια πολύ χρονοβόρα και βαρετή εργασία. Ωστόσο, με μικρά έξυπνα κόλπα… Read More
Τα ελεύθερα και επιτοίχια ράφια από παλέτες είναι μια εξαιρετική λύση για κάθε ρουστίκ ή… Read More
Μας αρέσει ο ζεστός καιρός το καλοκαίρι - ή ακόμα και την άνοιξη όταν είμαστε… Read More
Το φωτεινό χρώμα δεν φεύγει ποτέ από τη μόδα, ειδικά αν είστε λάτρης των χρωμάτων… Read More
Οι παλέτες είναι τέλειες για την κατασκευή επίπλων. Το κύριο πλεονέκτημα των τραπεζιών παλέτας είναι… Read More
Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies.
Περισσότερα