in , , , ,

8 Λόγοι Γιατί Δεν Χάνετε Βάρος όταν Σταματατε το Αλκοόλ

διακοπή αλκοόλ και βάρος,συμβουλές υγείας,υγεία,
διακοπή αλκοόλ και βάρος,συμβουλές υγείας,υγεία,

Το να σταματήσετε το αλκοόλ δεν οδηγεί πάντα σε απώλεια βάρους εν μέρει λόγω του τρόπου με τον οποίο το σώμα το μεταβολίζει. Μερικοί παίρνουν βάρος καθώς το εντερικό σύστημά τους επουλώνεται και το σώμα τους λαμβάνει περισσότερα θρεπτικά συστατικά. 10 Μύθοι για το Αλκοόλ που Δεν Πρέπει να Πιστεύετε

Peter Dazeley/Getty Images

Παρά την αντίληψη ότι η διακοπή του αλκοόλ σημαίνει αναπόφευκτα απώλεια βάρους, αυτό δεν συμβαίνει πάντα.

Shutterstock

Σίγουρα, πολλοί άνθρωποι χάνουν κιλά εάν πίνουν πολύ λιγότερες υγρές θερμίδες, κοιμούνται περισσότερο και καλύτερα, αποφεύγουν να τρώνε αργά το βράδυ και το γρήγορο φαγητό.

Ο τρόπος με τον οποίο το σώμα επεξεργάζεται το αλκοόλ και τις τροφές, οι διατροφικές προτιμήσεις σας και η γενετική παίζουν ρόλο με τον τρόπο με τον οποίο μεταβάλλεται το βάρος σας.

Το σώμα δεν αντιμετωπίζει τις θερμίδες του αλκοόλ και των τροφίμων με τον ίδιο τρόπο.

Skye Gould/Business Insider

Ενώ το σώμα βλέπει μια τροφή ως καύσιμο που χρησιμοποιείται για ενέργεια ή για να χτίσει μυς ή να υποστηρίξει τη λειτουργία των οργάνων, δεν έχει καμία χρήση για το αλκοόλ. Έτσι, δίνει προτεραιότητα στον μεταβολισμό και την απομάκρυνση του αλκοόλ, ενώ αποθηκεύει τα πραγματικά θρεπτικά συστατικά ως λίπος.

Μετά από αρκετό ποτό, το σώμα αρχίζει να αποθηκεύει το αλκοόλ ως λίπος επίσης, σύμφωνα με τους διαιτολόγους.

Αν και η διακοπή του αλκοόλ σημαίνει ότι το σώμα σας επικεντρώνεται στον μεταβολισμό χρήσιμων θρεπτικών συστατικών και στην καύση αυτού του αποθηκευμένου λίπους, αυτό δεν θα συμβεί εν μία νυκτί.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Το επουλωμένο εντερικό σύστημά σας μπορεί να απορροφά περισσότερα θρεπτικά συστατικά.

Audrey Saracco/Shutterstock

Η διακοπή του αλκοόλ δίνει επίσης στο εντερικό σύστημά σας την ευκαιρία να θεραπεύσει τις βλάβες που προκαλούνται από το αλκοόλ και να λάβει περισσότερα θρεπτικά συστατικά. Αυτό μπορεί να σημαίνει αύξηση βάρους επειδή το σώμα σας επιτέλους τρέφεται ξανά. Μας λένε τόσο συχνά αυτό το ψέμα που μόνο αν αδυνατίσεις, γίνεσαι πιο υγιής.

Μερικοί άνθρωποι δεν τρώνε αρκετά όταν πίνουν, οπότε η αύξηση βάρους μπορεί να είναι ένα καλό σημάδι.

Dean Drobot/Shutterstock

Εάν περιορίζετε το φαγητό προς όφελος του αλκοόλ το σώμα σας παλεύει να κρατήσει ό,τι θρεπτικά συστατικά μπορεί μέχρι να μπορέσει να σιτιστεί με συνέπεια. Μπορεί να αντιδράσει παρόμοια εάν κάνετε δίαιτα και κόψετε το αλκοόλ ταυτόχρονα.

Δείτε ακόμη 13 Τροφές για να Περιορίσετε την Όρεξή σας και να Χάσετε Βάρος

Μπορεί να τρώτε περισσότερους απλούς υδατάνθρακες για να ενεργοποιήσετε κάποιες ίδιες εγκεφαλικές οδούς με το αλκοόλ.

Roma Koshel/Shutterstock

Πολλοί άνθρωποι που κόβουν το αλκοόλ αναπτύσσουν τάση για κατανάλωση γλυκών, καθώς τόσο η ζάχαρη όσο και το ποτό παράγουν ντοπαμίνη, μια χημική ουσία που σχετίζεται με την ανταμοιβή. Οι χρόνιοι πότες τείνουν επίσης να έχουν χαμηλό σάκχαρο στο αίμα, το οποίο μπορεί να επιμείνει μετά τη διακοπή και να οδηγήσει σε λαχτάρα για ζάχαρη.

Μπορεί να χρησιμοποιείτε το φαγητό για να αντιμετωπίσετε τη στέρηση του αλκοόλ.

Rob Ludacer

Ελλείψει αλκοόλ, μπορεί επίσης να καταναλώνετε περισσότερο φαγητό για να αντιμετωπίσετε τα συναισθήματα στέρησης του αλκοόλ. Τα διαταραγμένα διατροφικά μοτίβα όπως η υπερφαγία τείνουν επίσης να εμφανίζονται στην αρχή της διακοπής του αλκοόλ.

Το φαγητό μπορεί επίσης να χρησιμεύσει ως προσωρινή λύση για την ανία.

iStock / Getty Images Plus

Κάθε φορά που οι άνθρωποι αλλάζουν μια συμπεριφορά, η φυσική μας εντερική αντίδραση – κυριολεκτικά – είναι να νιώθουμε περισσότερη πείνα. Υπάρχει ο παράγοντας της πλήξης και ο παράγοντας ανταμοιβή και το φαγητό είναι μια πολύ προσιτή, φυσική ανταμοιβή.

Ευτυχώς, η ένταση της λιγούρας δεν πρέπει να διαρκέσει. Το σώμα είναι πραγματικά θαυματουργό όταν έρχεται σε ομοιοστατική κατάσταση. Τελικά, οι άνθρωποι αισθάνονται περισσότερη λαχτάρα για πιο υγιεινά τρόφιμα και έχουν περισσότερη ενέργεια.

Η διατήρηση ή η αύξηση του βάρους μπορεί να είναι τελείως άσχετη με το να διακόψετε πρόσφατα το αλκοόλ.

Titipong Chumsung/Shutterstock

Ίσως βρίσκεστε σε εμμηνόπαυση, ίσως κάνετε πιο καθιστική ζωή στον κρύο καιρό, ίσως έχετε jet-lagg. Η γενετική, η κοινωνικοοικονομική κατάσταση και τα φάρμακα μπορούν επίσης να επηρεάσουν την ικανότητά σας να χάσετε βάρος.

Δείτε επίσης 12 Τρόποι για να Χάσετε Βάρος Χωρίς να Κόψετε τα Αγαπημένα σας Φαγητά

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 2.8 / 5. Αξιολογήσεις: 4

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

air fryer,φριτέζα αέρος,μαγειρική σε φριτέζα αέρος,φαγητά για φριτέζα αέρος,συμβουλές μαγειρικής,χρήσιμα,

7 Φαγητά που Μπορείτε να Μαγειρεύετε σε Φριτέζα Αέρος και 7 που Δεν Πρέπει

Λαδωμένα μαλλιά: Τα 3 λάθη που κάνουν όλες και το κόλπο για να θέλετε λούσιμο μόνο 2 φορές την εβδομάδα

Λαδωμένα μαλλιά: Τα 3 λάθη που κάνουν όλες και το κόλπο για να θέλετε λούσιμο μόνο 2 φορές την εβδομάδα