in , , , ,

Απώλεια Μαλλιών Αντιμετώπιση: 8 Φυσικές Θεραπείες που Αντιμετωπίζουν την Τριχόπτωση Αποτελεσματικά

Απώλεια Μαλλιών Αντιμετώπιση: 8 Φυσικές Θεραπείες που Αντιμετωπίζουν την Τριχόπτωση Αποτελεσματικά
Απώλεια Μαλλιών Αντιμετώπιση: 8 Φυσικές Θεραπείες που Αντιμετωπίζουν την Τριχόπτωση Αποτελεσματικά

Η τριχόπτωση σχετίζεται κυρίως με τους άνδρες, αλλά στην πραγματικότητα, περισσότερο από το 55% των γυναικών θα έχουν τριχόπτωση στη ζωή τους. Στην πραγματικότητα, περίπου το 40% των γυναικών θα βιώσουν μόνιμη απώλεια μαλλιών στη διάρκεια της ζωής τους. Και ενώ η γενετική μπορεί να παίξει τεράστιο ρόλο σε αυτό, άλλες φορές, είναι οι καθημερινές συνήθειες που κάνουν τα μαλλιά σας να πέφτουν. Υπάρχουν μερικές φυσικές θεραπείες που μπορούν να βοηθήσουν τους θύλακες των τριχών σας να είναι ξανά υγιείς. ΤΡΙΧΟΠΤΩΣΗ: 7 Βασικές Αιτίες που την Προκαλούν

Απώλεια Μαλλιών Αντιμετώπιση

Πράσινο τσάι

© Elena Abrazhevich / Shutterstock.com

Σε μια μελέτη, οι ερευνητές έβαλαν εκχύλισμα πράσινου τσαγιού στο τριχωτό της κεφαλής των συμμετεχόντων για να δουν πώς θα βοηθούσε στην αναγέννηση των μαλλιών. Μετά από 4 ημέρες, ήταν προφανές ότι η δραστηριότητα ανάπτυξης των μαλλιών τους είχε αυξηθεί πολύ. Επιπλέον, το πράσινο τσάι προστατεύει επίσης το δέρμα του τριχωτού της κεφαλής ενώ βελτιώνει τους θύλακες των τριχών. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για όσους το λαμβάνουν μέσω συμπληρωμάτων, καθώς θα δουν βελτιωμένη ροή αίματος και επίπεδα οξυγόνου.

Απώλεια Μαλλιών Αντιμετώπιση: Χυμός κρεμμυδιού

© New Africa / Shutterstock.com, © Indian Food Images / Shutterstock.com

Η μυρωδιά του μπορεί να φαίνεται αφόρητη, αλλά έχει αποδειχθεί ότι τα κρεμμύδια προάγουν την ανάπτυξη των μαλλιών. Είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικά στην επιφανειακή γυροειδή αλωπεκία, μια πάθηση όπου τα μαλλιά πέφτουν τμηματικά σε διάφορα μέρη του σώματος. Ο τρόπος που βοηθάει ο χυμός κρεμμυδιού είναι βελτιώνοντας την κυκλοφορία στο τριχωτό της κεφαλής ή σε οποιοδήποτε άλλο μέρος του σώματος. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να βάλετε στο μπλέντερ μερικά κρεμμύδια, να στύψετε το χυμό και να το εφαρμόσετε στο τριχωτό της κεφαλής σας για 15 λεπτά πριν το ξεπλύνετε με σαμπουάν.

Απώλεια Μαλλιών Αντιμετώπιση: Μάσκα μαλλιών με κρόκου αυγού

© srisakorn wonglakorn / Shutterstock.com

Οι κρόκοι των αυγών περιέχουν θείο, το οποίο είναι ζωτικής σημασίας για τα μαλλιά και την ανάπτυξή τους και μπορείτε να δοκιμάσετε μια σπιτική μάσκα με αυτούς. Αναμίξετε 2-3 κρόκους αυγών με 2-3 σταγόνες χυμό λεμονιού και να εφαρμόσετε τη μάσκα με τα χέρια σας στο τριχωτό της κεφαλής σας. Θα χρειαστεί να φορέσετε σκουφάκι μπάνιου και μετά αφήστε τη μάσκα να δράσει για 20 λεπτά πριν την ξεπλύνετε με κρύο ή ζεστό νερό.

Τζίνσενγκ

© NoonBrew / Unsplash

Το τζίνσενγκ έχει πολλές ευεργετικές ιδιότητες, συμπεριλαμβανομένης της θετικής επίδρασης στην ανάπτυξη των μαλλιών διεγείροντας τους θύλακες της τρίχας. Ο τρόπος με τον οποίο μπορείτε να καταναλώσετε το τζίνσενγκ είναι λαμβάνοντας το σε μορφή συμπληρώματος. Ωστόσο, φροντίστε να συμβουλευτείτε το γιατρό σας πριν πάρετε οποιοδήποτε χάπι.

Δείτε ακόμη Εποχιακή Τριχόπτωση. Πότε πρέπει να ανησυχούμε, αντιμετώπιση

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

#header#

Λάδι κολοκυθόσπορου

© elenavolf / Shutterstock.com

Σε μια μελέτη του 2014, οι ερευνητές συγκέντρωσαν άνδρες που είχαν ιστορικό αλωπεκίας ή φαλάκρας. Όσοι εφάρμοσαν 400 ml ελαίου κολοκύθας για 6 μήνες είχαν 40% αύξηση στον αριθμό της τριχοφυΐας. Από την άλλη πλευρά, όσοι έλαβαν εικονικό φάρμακο είχαν μόνο 10% αύξηση.

Για να το εφαρμόσετε πρέπει να το ζεστάνετε λίγο και να το βάλετε σε στεγνό τριχωτό της κεφαλής κάνοντας μασάζ. Στη συνέχεια, πρέπει να καλύψετε το κεφάλι σας και να αφήσετε το λάδι για περίπου 20 λεπτά. Αφού αφαιρέσετε το κάλυμμα, πλύνετε τα μαλλιά σας όπως θα κάνατε συνήθως.

Ρίζα γλυκόριζας

© palomadelosrios / Shutterstock.com

Τα φλαβονοειδή, τα φυτοοιστρογόνα και άλλα αιθέρια έλαια που υπάρχουν στη γλυκόριζα μπορεί να αποδειχθούν χρήσιμα για την ανάπτυξη των μαλλιών. Δεδομένου ότι είναι δύσκολο να βρείτε ρίζα γλυκόριζας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τσάι και να το αναμίξετε με ινδική σκόνη φραγκοστάφυλου ή χέννα για να φτιάξετε μια ωραία πάστα. Πολλοί άνθρωποι χρησιμοποιούν αυτά τα μείγματα για διάφορα προβλήματα μαλλιών, συμπεριλαμβανομένων των θαμπών μαλλιών, της πιτυρίδας και της ψαλίδας. Ωστόσο, πριν εφαρμόσετε τη γλυκόριζα κατευθείαν στο τριχωτό της κεφαλής σας, θα ήταν καλύτερο να συμβουλευτείτε το γιατρό σας για να ελέγξετε αν είναι καλύτερο για εσάς.

Πιπέρι καγιέν

© Alon Za / Shutterstock.com, © SOMMAI / Shutterstock.com

Το πιπέρι καγιέν είναι γνωστό ότι βελτιώνει την κυκλοφορία και γι’ αυτό θα ήταν χρήσιμο να το δοκιμάσετε κατά της τριχόπτωσης. Μπορείτε να το αναμίξετε με λίγο ελαιόλαδο και να φτιάξετε το δικό σας λάδι, το οποίο μπορείτε να εφαρμόσετε με τον ίδιο τρόπο που θα κάνατε με οποιοδήποτε άλλο λάδι. Ωστόσο, φροντίστε να αφήσετε το μείγμα να παρασκευαστεί για 10-15 ημέρες πριν το χρησιμοποιήσετε και κρατήστε το μακριά από το φως του ήλιου. Εναλλακτικά, μπορείτε να φτιάξετε μια πάστα χρησιμοποιώντας τα ίδια συστατικά και να κάνετε μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής σας.

Σάο Παλμέτο

© BW Folsom / Shutterstock.com

Αυτό δεν είναι ένα πολύ κοινό συστατικό, αλλά μια μελέτη 2 ετών εμφάνισε τρομερή τριχοφυΐα σε άνδρες που αντιμετώπιζαν φαλάκρα. Οι συμμετέχοντες έπαιρναν 320 mg σάο παλμέτο κάθε μέρα για 2 χρόνια και στο τέλος της μελέτης, παρουσίασαν σημαντική τριχοφυΐα. Πιο συγκεκριμένα, είχαν νέα μαλλιά που φύτρωναν στην κορυφή, ή στην κορυφή και στο πίσω μέρος του τριχωτού της κεφαλής.

Δείτε επίσης Πώς η μαγειρική σόδα σταματά την τριχόπτωση και βοηθά στην ανάπτυξη νέων τριχών σε χρόνο μηδέν

φώτο

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 2.7 / 5. Αξιολογήσεις: 3

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Κίνδυνος από τα Τηγάνια Teflon: Ακόμα και μια μικρή ρωγμή μπορεί να απελευθερώσει χιλιάδες πλαστικά βλαβερά σωματίδια

Κίνδυνος από τα Τηγάνια Teflon: Ακόμα και μια μικρή ρωγμή μπορεί να απελευθερώσει χιλιάδες πλαστικά βλαβερά σωματίδια

αντιμετώπιση πιτύριδας,σπιτικές θεραπείες για πιτυρίδα,φροντίδα μαλλιών,συμβουλές ομορφιάς,ομορφιά,

Πιτυρίδα Αντιμετώπιση: 3 Σπιτικές Θεραπείες για να Απαλλαγείτε Αποτελεσματικά από την Πιτυρίδα και την Ξηροδερμία