Η ζαχαροπλαστική στο σπίτι μπορεί να γίνει περίπλοκη για τους ερασιτέχνες αλλά οι ζαχαροπλάστες αρτοποιούς μας αποκαλύπτουν μερικά εύκολα και αποτελεσματικά κόλπα τους. 15 Επαγγελματικά μυστικά μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής που χρησιμοποιούν οι σεφ και δεν γνωρίζουν οι νοικοκυρές
Ξεκινήστε από το τέλος της συνταγής σας και διαβάστε την προς τα πίσω πριν κάνετε οτιδήποτε άλλο.
Ξεκινήστε από το τέλος της συνταγής σας και δουλέψτε προς τα πίσω, μαζεύοντας όλο τον εξοπλισμό, κατσαρόλες και τηγάνια, προθερμαίνοντας το φούρνο κ.λπ. Ετοιμάστε όλα τις φόρμες ή τα ταψιά σας. Στη συνέχεια οργανώστε και μετρήστε με ακρίβεια όλα τα συστατικά σας.
Μην διστάζετε όταν πρόκειται να σπάσετε τα αυγά.
Για να σπάσετε τα αυγά σας χωρίς να γεμίσετε τσόφλια το μείγμα ή τη ζύμη σας, χρειάζεται αυτοπεποίθηση. Τα άτολμα χτυπήματα είναι αυτά που κάνουν το κέλυφος να σπάσει σε μικροσκοπικά κομμάτια.
Ωστόσο, εάν χρειάζεται να μαζέψετε μερικά κομμάτια τσόφλι, μπορείτε να βρέξετε ένα δάχτυλο και να τα σκουπίσετε προσεκτικά ή να τα αφαιρέσετε με το μισό τσόφλι του αυγού.
Χρησιμοποιήστε ελαιόλαδο για να μετρήσετε τα κολλώδη συστατικά σας χωρίς ταλαιπωρία.
Για εκείνα τα κολλώδη συστατικά που είναι δύσκολο να αφαιρεθούν από τη μεζούρα σας, συνιστάται η χρήση ελαιόλαδου. Αλείψτε ελαφρά τις μεζούρες ή τα κουταλιά με λάδι πριν βάλετε μέλι, σιρόπι σφενδάμου, σιρόπι καλαμποκιού ή μελάσα. Αυτό θα επιτρέψει να γλιστρήσουν πιο εύκολα.
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια χαρτοπετσέτα που έχει εμποτιστεί με λάδι για να σκουπίσετε τη μεζούρα ή το κουτάλι.
Χρησιμοποιείστε ανάλατο βούτυρο.
Χρησιμοποιείστε ανάλατο βούτυρο, ειδικά αν ψήνετε ένα κέικ. Το αλατισμένο βούτυρο μπορεί καλύψει τις λεπτές γεύσεις του μείγματος ή της ζύμης σας.
Αφήστε τα αυγά σας σε θερμοκρασία δωματίου.
Θα πρέπει να αφήσετε τα αυγά σας έξω σε θερμοκρασία δωματίου για 30 λεπτά γιατί διατηρούν το μείγμα σας πιο ομοιόμορφο και δίνουν πιο αφράτη υφή.
Αλατίστε τον πάτο των μπισκότων σας.
Εάν η συνταγή απαιτεί ένα ελαφρύ αλάτισμα στην κορυφή των μπισκότων σας πριν τα βάλετε στο φούρνο, θα πρέπει να δοκιμάσετε να τα πασπαλίσετε αλάτι στο κάτω μέρος.
Αυτό βοηθά να μην αναπηδούν οι νιφάδες αλατιού από τα μπισκότα και να πέφτουν πρώτα στη γλώσσα σας, οδηγώντας σας από το αλμυρό στο γλυκό.
Δείτε ακόμη 8 Γρήγορα και Εύκολα Κόλπα Μαγειρικής και Ζαχαροπλαστικής
Χρησιμοποιήσετε υγρό χαρτί κουζίνας για να ψήσετε κέικ σε στρώσεις.
Μουλιάστε, στύψτε υγρό χαρτί κουζίνας και τυλίξτε το γύρω από το εξωτερικό της φόρμας για κέικ. Θα μονώσουν τις πλευρές της φόρμας για κέικ και θα αναγκάσουν τα στρώματα του κέικ σας να είναι ομοιόμορφα.
Αν ανησυχείτε να βάλετε το χαρτί κουζίνας σας στο φούρνο, μπορείτε επίσης να αγοράσετε επαναχρησιμοποιούμενες λωρίδες κέικ.
Τοποθετήστε μια πετσέτα κάτω από τον κάδο του μίξερ για να το διατηρήσετε σταθερό.
Για να μην κουνιέται το μπολ σας σε όλο τον πάγκο ενώ χτυπάτε τη ζύμη σας, κυλήστε μια υγρή πετσέτα κουζίνας σε σχήμα μακρύ σωλήνα και τυλίξτε τη σε έναν στενό κύκλο για να σχηματίσετε μια φωλιά για να κάθεται άνετα το μπολ.
Παγώστε τους πάγκους σας πριν ξεκινήσετε να ανοίγετε τη ζύμη για πίτα.
Παγώστε τον πάγκο σας προτού ξεκινήσετε να απλώνετε τη ζύμη της πίτας σας. Ένας εύκολος τρόπος για να το κάνετε αυτό είναι να γεμίσετε σακούλες με φερμουάρ με παγάκια και λίγο κρύο νερό και στη συνέχεια να τις απλώσετε στον πάγκο.Το πάγωμα από πριν θα εμποδίσει τη ζύμη σας να κολλήσει στο πάγκο.
Διατηρήστε τη ζύμη για μπισκότα ζάχαρης στην κατάψυξη μεταξύ των παρτίδων.
Είναι ιδανικό να διατηρείτε τη ζύμη σας για μπισκότα ζάχαρης στην κατάψυξη μεταξύ των παρτίδων, επειδή η παγωμένη ζύμη είναι πολύ πιο εύκολη στη χρήση.
Χρησιμοποιήστε ένα θερμόμετρο για να πείτε πότε είναι έτοιμο ένα cheesecake.
Χρησιμοποιήσετε ένα θερμόμετρο για να ελέγξετε την εσωτερική θερμοκρασία του cheesecake αντί να εικάζετε αν είναι έτοιμο. Στους περίπου 65 ℃ η θερμότητα μεταφοράς θα ψήσει το κέντρο του cheesecake με κρεμώδη τελειότητα.
Η θερμότητα μεταφοράς αναφέρεται στον χρόνο μαγειρέματος όταν ένα ψημένο προϊόν είναι εκτός φούρνου αλλά εξακολουθεί να βρίσκεται στη καυτή φόρμα που ψήθηκε.
Για να μην κολλάνε τα κέικ στη φόρμα χρησιμοποιείστε τριμμένη φρυγανιά.
Για να μην κολλάνε τα κέικ στη φόρμα χρησιμοποιείστε τριμμένη φρυγανιά.
Μια άλλη εξαιρετική συμβουλή προέρχεται από τον θρύλο του ψησίματος Maida Heatter, η οποία είπε ότι κάλυπτε τις φόρμες για κέικ με βούτυρο και τριμμένη φρυγανιά.
Όχι μόνο η φρυγανισμένη τριμμένη φρυγανιά είναι πιο νόστιμη και πιο ευχάριστη από την περίσσεια φρυγανισμένο αλεύρι, αλλά τα ψίχουλα είναι επίσης πιο αποτελεσματικά στο να βοηθήσουν τις άκρες του κέικ να απελευθερωθούν από το τηγάνι.
Δείτε επίσης 12 Συμβουλές Μαγειρικής που Μπορούν να σας Σώσουν