in , , ,

Δεν το ξέρει κανείς: Το τέλειο κόλπο με το πιστολάκι και το καλοριφέρ για μεγάλη οικονομία στη θέρμανση

Δεν το ξέρει κανείς: Το τέλειο κόλπο με το πιστολάκι και το καλοριφέρ για μεγάλη οικονομία στη θέρμανση
Δεν το ξέρει κανείς: Το τέλειο κόλπο με το πιστολάκι και το καλοριφέρ για μεγάλη οικονομία στη θέρμανση

Θαυματουργή είναι μία από τις χρήσεις που μπορεί να έχει ένα πιστολάκι μαλλιών, καθώς συμβάλλει στην οικονομικότερη λειτουργία των καλοριφέρ.

Καθώς ο υδράργυρος αρχίζει να πέφτει, η ιδέα ότι θα χρειαστεί σύντομα να ανοίξουμε τα καλοριφέρ μας, μάς γεμίζει τρόμο, τη στιγμή μάλιστα που οι τιμές των καυσίμων είναι ιδιαίτερα τσουχτερές.

Ευτυχώς, όμως, υπάρχουν ορισμένα κόλπα, τα οποία μπορούμε να επιστρατεύσουμε προκειμένου να βελτιστοποιήσουμε την απόδοση του συστήματος θέρμανσης του σπιτιού μας και να εξοικονομήσουμε κάποια χρήματα σε καύσιμα.

Κάτι που ίσως πολλοί δε γνωρίζουν είναι πως μπορούμε να εξοικονομήσουμε χρήματα χρησιμοποιώντας ένα… πιστολάκι μαλλιών.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει σχετικό δημοσίευμα της βρετανικής «The Mirror», το πιστολάκι μαλλιών μπορεί να μας βοηθήσει να απομακρύνουμε εύκολα και γρήγορα τη σκόνη από τις πτυχές που υπάρχουν στο εσωτερικό του καλοριφέρ μας και έτσι να βελτιώσουμε την απόδοσή του.

Στο εν λόγω δημοσίευμα επισημαίνεται ότι οι καταναλωτές με αυτό τον τρόπο μπορούν να γλιτώσουν έως και 600 βρετανικές λίρες το χρόνο σε καύσιμα, ποσό που ανέρχεται περίπου στα 800 ευρώ το χρόνο, με βάση τα ελληνικά δεδομένα. Μάλιστα, σύμφωνα με ρεπορτάζ της «Express», «ένα βρώμικο σύστημα θέρμανσης μπορεί να αυξήσει τους λογαριασμούς σας έως και κατά 25%».

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

#header#

Πώς θα καθαρίσετε το καλοριφέρ με το πιστολάκι μαλλιών

Είναι γνωστό πως η συσσώρευση σκόνης στο εσωτερικό των θερμαντικών σωμάτων παρεμποδίζει την ελεύθερη κυκλοφορία του ζεστού αέρα στο καλοριφέρ, με αποτέλεσμα να μειώνεται η απόδοσή του.

Ωστόσο, μπορείτε να αφαιρέσετε τη σκόνη αυτή, ακολουθώντας τα δύο απλά βήματα που αποκαλύπτει η «The Mirror» και αναγράφονται παρακάτω.

  1. Κλείστε εντελώς το καλοριφέρ σας και στρώστε μία πετσέτα κάτω από αυτό, έτσι ώστε να μη διασκορπιστεί η σκόνη στο πάτωμα και να διευκολύνετε την καθαριότητα μετέπειτα.
  2. Συνδέστε το πιστολάκι μαλλιών σας σε μία πρίζα που βρίσκεται κοντά στο καλοριφέρ σας και ενεργοποιήστε τη συσκευή επιλέγοντας την πιο δυνατή ένταση. Στη συνέχεια, στρέψτε το πιστολάκι ώστε να φυσάει κάθετα προς την κορυφή του θερμαντικού σώματος, για να «σπρώξετε» τη σκόνη από το εσωτερικό του καλοριφέρ προς το πάτωμα. Για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα, μπορείτε εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε ένα μακρόστενο «φτερό» ξεσκονίσματος από μικροΐνες, προκειμένου να αφαιρέσετε οποιαδήποτε υπολείμματα σκόνης.

via enimerotiko

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 3.5 / 5. Αξιολογήσεις: 87

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Avatar

Written by toftiaxa.gr

Αγάπη και πάθος για δημιουργία με απλά και καθημερινά υλικά. Ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση υλικών. Αγαπημένη, η διακόσμηση και οι λύσεις για μικρούς χώρους καθώς και οι πρακτικές και νόστιμες συνταγές

Ύπνος στο Πάτωμα: Γιατί οι Άνθρωποι στην Ιαπωνία Κοιμούνται στο Πάτωμα και 5 Λόγοι για να το Δοκιμάσετε

Ύπνος στο Πάτωμα: Γιατί οι Άνθρωποι στην Ιαπωνία Κοιμούνται στο Πάτωμα και 5 Λόγοι για να το Δοκιμάσετε

χριστουγεννιάτικα δέντρα από χριστουγεννιάτικα στολίδια,χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά,χριστουγεννιάτικες κατασκευές,χριστουγεννιάτικη διακόσμηση,Χριστούγεννα,γιορτές,

Χριστουγεννιάτικο Δέντρο Χωρίς… Δέντρο: 34 Χριστουγεννιάτικα Δέντρα από Χριστουγεννιάτικα Στολίδια