in , ,

9 Λάθη Μανικιούρ που Μπορούν να Καταστρέψουν την Εμφάνισή σας

λάθη μανικιούρ,φροντίδα νυχιών,συμβουλές για νύχια,ομορφιά,συμβουλές ομορφιάς,
9 Λάθη Μανικιούρ που Μπορούν να Καταστρέψουν την Εμφάνισή σας

Δεδομένου ότι η φροντίδα και η τέχνη των νυχιών έχουν γίνει δημοφιλείς στα κοινωνικά μέσα, έχει τραβήξει την προσοχή των μαζών και έχουν ενδιαφερθεί να την προσαρμόσουν στη ρουτίνα ομορφιάς τους. Αλλά μερικά λάθη μανικιούρ μπορούν να καταστρέψουν την εμφάνισή σας ή ακόμα χειρότερα να θέσουν σε κίνδυνο την υγεία σας. 13 Πράγματα που Υποδηλώνουν ότι Πρέπει να Αποφύγετε τον Μανικιουρίστα σας

Δεν πλένετε τα εργαλεία σας

© depositphotos.com, © depositphotos.com, © depositphotos.com

Η απολύμανση των εργαλείων σας θα πρέπει να είναι το πρώτο βήμα και η νούμερο ένα προτεραιότητά σας. Σύμφωνα με έρευνα, η περιοχή γύρω και κάτω από τα νύχια μας μαζεύει τη μεγαλύτερη ποσότητα επιβλαβών βακτηρίων και εάν αυτά τα εργαλεία δεν πλένονται με απολυμαντικό, επιτρέπετε τη διάδοση μικροβίων και κινδυνεύετε να μολυνθούν. Επιπλέον, η αποθήκευση εργαλείων σε σφραγισμένη σακούλα επιτρέπει στα βακτήρια να πολλαπλασιαστούν.

Επομένως, ο καλύτερος τρόπος για να αποθηκεύσετε τα εργαλεία σας είναι σε ένα δοχείο που αερίζεται και χρήση απολυμαντικού ή οινοπνεύματος για να τα καθαρίζετε πριν και μετά από κάθε χρήση.

Κόβετε τα πετσάκια σας

© depositphotos.com, © depositphotos.com

Όλοι είμαστε ένοχοι για το κάναμε αυτό επειδή το είδαμε περιστασιακά από επαγγελματίες, αλλά το να κόψετε τα πετσάκια σας αποτελεί μεγάλο κίνδυνο για την υγεία, λόγω του γεγονότος ότι αφήνετε κοψίματα στα δάχτυλά σας που θα μπορούσαν ενδεχομένως να μολυνθούν . Επιπλέον, όταν τα πετσάκια αρχίζουν να μεγαλώνουν ξανά, επανέρχονται λεπιοειδή και δημιουργούν ακατάστατη όψη που καταστρέφει εντελώς την εμφάνισή σας.

Το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να χρησιμοποιήσετε ένα ραβδί από τριανταφυλλιά και να σπρώξετε τα πετσετάκια προς τα πίσω. Με αυτόν τον τρόπο θα προστατεύσετε τα νύχια σας από μια λοίμωξη, ενώ παράλληλα θα έχετε την αισθητική εμφάνιση που επιθυμείτε.

Μη χρήση βασικής στρώσης

© depositphotos.com

Πολλές πιστεύουν ότι η βασική στρώση είναι περιττή και χάσιμο χρόνου, επομένως παρακάμπτουν αυτό το βήμα όταν κάνουν μανικιούρ. Ωστόσο, οι βασικές στρώσεις γίνονται για να δέσουν με τα φυσικά σας νύχια και να κάνουν το μανικιούρ σας να διαρκέσει έως μια βδομάδα περισσότερο. Τα νύχια παράγουν φυσικά έλαια που εμποδίζουν το βερνίκι νυχιών να δένει καλά με το νύχι, έτσι μια βασική στρώση δεν αφήνει τα έλαια προς τα έξω και το βερνίκι ή τζελ από το να θρυμματιστεί.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

#header#

Εφαρμογή παχιών στρώσεων βερνικιού

Η εφαρμογή παχιών στρώσεων βερνικιού είναι στην πραγματικότητα ένα σημαντικό λάθος όταν κάνετε το μανικιούρ σας. Χρειάζονται διπλάσιο χρόνο για να στεγνώσουν και από κάτω περίπου 5-6 λεπτά, οδηγώντας στην καταστροφή. Το βερνίκι νυχιών, γενικά, δεν είναι σχεδιασμένο να στεγνώνει καλά όταν είναι παχύ για να προστατεύεται όταν βρίσκεται στο μπουκάλι. Επομένως, το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να εφαρμόσετε 3-4 λεπτές στρώσεις βερνίκι νυχιών αντί για 1-2 παχιές.

Δείτε ακόμη Μανικιούρ: Εύκολοι τρόποι για να στεγνώσεις τα νύχια σου σε χρόνο ρεκόρ

Χρήση μπατονέτας

© depositphotos.com, © depositphotos.com, © depositphotos.com

Οι μπατονέτες είναι αποδεδειγμένα σωτήριες, ειδικά όταν πρόκειται για το μανικιούρ. Όταν το βερνίκι νυχιών πέφτει στο δέρμα γύρω από το νύχι, απλώς παίρνετε μια μπατονέτα και αρχίζετε να σκουπίζετε, αλλά χρειάζεται η παραμικρή κίνηση για να φέρετε το χάος στο μανικιούρ σας. Όμως το βάμβακι έχει την τάση να κολλάει στο φρέσκο βερνίκι. Αντί να χρησιμοποιείτε μπατονέτες, χρησιμοποιήστε ένα πολύ λεπτό πινέλο μακιγιάζ για να καθαρίσετε.

Λιμάρισμα εμπρός και πίσω

© depositphotos.com

Έχουμε δει επαγγελματίες να λιμάρουν τα νύχια εμπρός και πίσω για να αποκτήσουν μια λεία επιφάνεια/βάση για το μανικιούρ τους, αλλά αυτό που κάνουν στην πραγματικότητα είναι να καταστρέφουν τα νύχια και να χαλάει ολόκληρο το μανικιούρ. Το λιμάρισμα εμπρός-πίσω προκαλεί την εμφάνιση μικρορωγμών που κάνει την εφαρμογή του βερνικιού νυχιών να φαίνεται εύθραυστη και ανομοιόμορφη, αποδυναμώνοντας τα νύχια με αποτέλεσμα να σπάνε πιο εύκολα.

Το λιμάρισμα θα πρέπει να γίνεται με κυκλικές κινήσεις ή προς μία κατεύθυνση για να αποτρέψει το αδυνάτισμα των νυχιών σας.

Δεν εφαρμόζετε βερνίκι κάτω από τις άκρες

Η εφαρμογή βερνικιού νυχιών γύρω και κάτω από τις άκρες θα αποτρέψει το ξεφλούδισμα του μανικιούρ σας κατά τη διάρκεια διαφόρων δραστηριοτήτων που περιλαμβάνουν νερό, όπως το πλύσιμο των πιάτων ή το λούσιμο των μαλλιών σας. Σε αυτές τις δραστηριότητες, το νερό παγιδεύεται ανάμεσα στο νύχι και το βερνίκι νυχιών, με αποτέλεσμα να ανασηκώνεται και να θρυμματίζεται γύρω από τις επάνω άκρες.

Έτσι, η εφαρμογή βερνικιού νυχιών κάτω από τις άκρες θα σφραγίσει πλήρως αυτή την περιοχή και θα βοηθήσει το μανικιούρ σας να διαρκέσει έως και 5 ημέρες περισσότερο.

Στέγνωμα νυχιών σε κρύο νερό

© depositphotos.com, © depositphotos.com

Το στέγνωμα των νυχιών σε κρύο νερό είναι μια ευρέως γνωστή συμβουλή για όσες θέλουν να στεγνώσουν τα φρεσκοβαμμένα νύχια τους ακόμα πιο γρήγορα. Ωστόσο, αυτό είναι απλώς ένας μύθος, το κρύο νερό σκληραίνει τα νύχια αντί να τα στεγνώνει, η φόρμουλα του κανονικού βερνικιού νυχιών απαιτεί οξυγόνο για να στεγνώσει και όχι υγρό. Όταν βάζετε τα δάχτυλά σας σε κρύο νερό και περιμένετε να στεγνώσουν, αυτό που στην πραγματικότητα κάνει είναι να σκληραίνει το μανικιούρ και να το ξεφλουδίσει από τα νύχια σας, καθώς δεν στέγνωσε ποτέ εντελώς.

Έτσι, αντί να βυθίζετε τα δάχτυλά σας σε κρύο νερό, αφήστε τα να στεγνώσουν φυσικά στον αέρα και αν είσαστε βιαστικές, χρησιμοποιήστε ανεμιστήρα.

Ανακινείτε το μπουκάλι του βερνικιού νυχιών

© depositphotos.com

Αυτό είναι κοινή λογική σχεδόν για όλους: νομίζουμε ότι κουνώντας το μπουκάλι βερνικιού νυχιών μοιράζουμε το χρώμα παντού, ειδικά όταν το βερνίκι είναι εξαντλημένο. Αυτό που δεν γνωρίζαμε είναι ότι κουνώντας το μπουκάλι του βερνικιού νυχιών αναμιγνύουμε ουσιαστικά τον αέρα που έχει παγιδευτεί μέσα στο μπουκάλι με το βερνίκι νυχιών που προκαλεί μικροσκοπικές φυσαλίδες. Τότε αρχίζουμε να βάφουμε και το βερνίκι φαίνεται ανομοιόμορφο με τις μικρές φυσαλίδες να μεταφέρονται από το βερνίκι νυχιών στα νύχια μας. Αντί να κουνάτε το βερνίκι νυχιών σας, κυλήστε το αργά στα χέρια σας οριζόντια!

Δείτε επίσης 12 εξαιρετικά κόλπα για το πιο τέλειο μανικιούρ

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 4 / 5. Αξιολογήσεις: 1

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

λάθη ανδρικής μόδας,συμβουλές μόδας,ανδρική μόδα,ανδρικά ρούχα,συμβουλές για ρούχα,

9 Λάθη Μόδας που οι Άντρες Συνεχίζουν να Κάνουν Ασυναίσθητα

τάσεις διακόσμησης υπνοδωματίου 2023,διακόσμηση υπνοδωματίου,συμβουλές διακόσμησης,ιδέες διακόσμησης υπνοδωματίου,

Οι 5 Καυτές Τάσεις Διακόσμησης Υπνοδωματίου για το 2023 και 4 που μας Αποχαιρετούν