in , , , , ,

13 Συμβουλές για να Κάνετε τα Ρούχα σας Λαμπερά και Φρέσκα

συμβουλές για ρούχα,καθαρισμός ρούχων,ρούχα,χρήσιμα,
συμβουλές για ρούχα,καθαρισμός ρούχων,ρούχα,χρήσιμα,

Το πλύσιμο των ρούχων είναι ίσως μια από τις πιο βαρετές δουλειές του σπιτιού αλλά δεν υπάρχει τρόπος να το αποφύγετε. Παρόλο που οι μηχανικοί εφευρίσκουν συνεχώς νέες οικιακές συσκευές και τώρα υπάρχει ακόμη και ένας τύπος πλυντηρίου ρούχων που μπορεί να ελεγχθεί από απόσταση, αυτή η διαδικασία δεν είναι ακόμα α ευχάριστη. Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία, οι γυναίκες ξοδεύουν περίπου 17 λεπτά την ημέρα στο πλύσιμο των ρούχων. Ευτυχώς με μερικές χρήσιμες συμβουλές θα μειώσετε σημαντικά τον χρόνο που αφιερώνετε για την ταξινόμηση, το πλύσιμο και το στέγνωμα των ρούχων σας. Τι κάνεις λάθος: 9 Λάθη που Καταστρέφουν τα Ρούχα και το Πλυντήριο

Χρησιμοποιήστε στοματικό διάλυμα για να καθαρίσετε το πλυντήριο.

© depositphotos.com

Τα πλυντήρια ρούχων πρέπει να απολυμαίνονται τακτικά για να συνεχίσουν να λειτουργούν στο βέλτιστο επίπεδο. Υπάρχουν ειδικά απορρυπαντικά που μπορείτε να αγοράσετε, αλλά μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε στοματικό διάλυμα. Απλώς προσθέστε μισό ποτήρι όπου συνήθως βάζετε το απορρυπαντικό στο πλυντήριο και ξεκινήστε πλήρη κύκλο πλύσης. Οι μύκητες, η μούχλα και τα επιβλαβή βακτήρια θα καταστραφούν.

Χρησιμοποιήστε ειδικές σακούλες όταν πλένετε κάλτσες.

© depositphotos.com

Πολλοί άνθρωποι βρέθηκαν σε μια κατάσταση όταν οι κάλτσες τους εξαφανίστηκαν στο πλυντήριο. Και οι επιστήμονες Simon Moore και Geoff Ellis ανέπτυξαν ακόμη και έναν τύπο που εξηγεί αυτό το μυστήριο.
Ωστόσο, οι έμπειρες νοικοκυρές συνιστούν ειδικές τσάντες για το πλύσιμο μικρών ρούχων για κάθε μέλος της οικογένειας. Σε αυτήν την περίπτωση, το πρόβλημα των χαμένων ρούχων θα λυθεί χωρίς δυσκολίες.

Ρίξτε μερικές ασπιρίνες στο πλυντήριο για να ασπρίσουν τα ρούχα σας.

brightside

Μερικοί άνθρωποι προσπαθούν να αποφύγουν να φορούν λευκά ρούχα λόγω των κίτρινων λεκέδων από τον ιδρώτα. Μερικές ασπιρίνες στο πλυντήριο σας μπορεί να σας βοηθήσουν να λευκάνετε τα λευκά ρούχα σας λόγω του σαλικυλικού οξέος.

Μην στεγνώνετε πολύ τα ρούχα σας.

© depositphotos.com, © depositphotos.com

Είναι πολύ δύσκολο να σιδερώσετε ρούχα που είχαν στεγνώσει περισσότερο από όσο χρειάζεται, επειδή το ύφασμα γίνεται ανθεκτικό στη θερμική επαφή. Σε ορισμένες πολύ δύσκολες περιπτώσεις, ακόμη και ένα σίδερο με ατμό δεν θα σας βοηθήσει. Είναι πιο εύκολο να σιδερώσετε τα ρούχα που είναι νωπά. Και αν τα ρούχα σας στεγνώσουν υπερβολικά, ρίξτε λίγο νερό πάνω τους.

Χρησιμοποιήστε βρεφικό σαμπουάν για να αποκαταστήσετε τα ρούχα που συρρικνώθηκαν.

© depositphotos.com, © depositphotos.com, © depositphotos.com

Αυτό μπορεί να ακούγεται ασυνήθιστο, αλλά το βρεφικό σαμπουάν ή το μαλακτικό μπορεί να επαναφέρει τα συρρικνωμένα ρούχα σας στο αρχικό τους μέγεθος. Απλώς προσθέστε λίγο λίγο σε ένα δοχείο με ζεστό νερό και αφήστε το ρούχο να μουλιάσει για 10-15 λεπτά. Στη συνέχεια, στεγνώστε το με μια πετσέτα και απλώστε το οριζόντια για να στεγνώσει εντελώς. Το κοντίσιονερ θα ισιώσει τις ίνες του υφάσματος και θα τις επαναφέρει στο αρχικό τους μέγεθος.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

#header#

Δείτε ακόμη Γνωρίζεις τη Σόδα Πλυντηρίου; 10 Εκπληκτικές Χρήσεις για τη Σόδα Πλυντηρίου

Μην χρησιμοποιείτε μαλακτικό όταν πλένετε κάτι λευκό.

© depositphotos.com, © depositphotos.com

Οι έμπειρες νοικοκυρές δεν συνιστούν να προσθέτετε μαλακτικό όταν πλένετε κάτι λευκό επειδή δεν αφήνει τα ρούχα να γίνουν όσο άσπρα όσο γίνεται. Εάν ο στόχος σας είναι να κάνετε τα ρούχα σας να είναι εξαιρετικά λευκά, τότε πρέπει να χρησιμοποιήσετε ένα ειδικό λευκαντικό αντί το συνηθισμένο απορρυπαντικό και μαλακτικό.

Μην ταξινομείτε τα ρούχα σας κατά χρώμα.

© depositphotos.com, © depositphotos.com

Μην ταξινομείτε τα ρούχα βάσει το χρώμα τους άλλα με την πυκνότητα του υφάσματος. Τα βαριά υφάσματα απορροφούν περισσότερο νερό από τα ελαφρύτερα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το απορρυπαντικό ξεπλένεται από διαφορετικά ρούχα σε διαφορετικό βαθμό και γιατί το ανάμεικτο πλύσιμο βλάπτει τα ρούχα που είναι κατασκευασμένα από λεπτές ίνες. Αλλά θα πρέπει να θυμάστε 2 εξαιρέσεις:

  • Τα λευκά ρούχα πλένονται πάντα χωριστά.
  • Η θερμοκρασία δεν πρέπει να είναι υψηλότερη από 30° C διαφορετικά τα ρούχα διαφορετικών χρωμάτων θα χάσουν τον κορεσμό των χρωμάτων.

Βάλτε μπάλες από αλουμινόχαρτο στο πλυντήριο.

© depositphotos.com, © depositphotos.com

Για να απαλλαχτείτε από τον στατικό ηλεκτρισμό στα ρούχα σας, βάλτε μερικές μπάλες από αλουμινόχαρτο στο πλυντήριο. Θα απορροφήσουν το στατικό φορτίο.

Χρησιμοποιήστε κρέμα ξυρίσματος για να αφαιρέσετε λεκέδες από μακιγιάζ.

© depositphotos.com, © depositphotos.com, © depositphotos.com, © depositphotos.com

Μερικές φορές είναι αδύνατο να απαλλαγείτε από τους λεκέδες από το μακιγιάζ, καθώς μερικά μέικ-απ και ορισμένοι τύποι κραγιόν μπορούν να μείνουν για πάντα στα ρούχα σας. Ωστόσο, για να αφαιρέσετε το μακιγιάζ, μπορείτε να βάλετε λίγη κανονική κρέμα ξυρίσματος στον λεκέ και απλώς να πλύνετε τα ρούχα όπως θα κάνατε συνήθως.

Πλύνετε τα καπέλα στο πλυντήριο πιάτων.

© depositphotos.com, © depositphotos.com, © depositphotos.com

Για να βεβαιωθείτε ότι το καπέλο σας δεν θα χάσει το σχήμα του, μην το πλένετε στο πλυντήριο ρούχων. Η λύση είναι απλή, μπορείτε να το πλύνετε στο πλυντήριο πιάτων. Τοποθετήστε το στο επάνω ράφι του πλυντηρίου πιάτων και ξεκινήστε τον πλήρη κύκλο.

Χρησιμοποιήστε κρύο νερό για να πλύνετε τις βρώμικες κάλτσες.

© depositphotos.com

Δεν μπορείτε να πλένετε τις κάλτσες με ζεστό νερό, επειδή το μεγαλύτερο μέρος της βρωμιάς (όπως ο ιδρώτας) βασίζεται σε πρωτεΐνες. Αν εφαρμόσετε πολύ ζεστή θερμοκρασία σε τέτοιους ρύπους, θα παραμείνει πάντα στις κάλτσες σας. Γι’ αυτό, ανεξάρτητα από το τι πιστεύουν οι περισσότεροι, είναι καλύτερο να πλένετε τις κάλτσες σε κρύο νερό.

Καθαρίστε τους επίμονους λεκέδες με ένα πιστολάκι μαλλιών.

© depositphotos.com, © depositphotos.com

Για να απαλλαγείτε από παλιούς μη πρωτεϊνικούς λεκέδες, όπως από γρασίδι, χώμα ή χυμό, μπορείτε να τους θερμάνετε με ένα πιστολάκι μαλλιών και να βάλετε λίγο απορρυπαντικό επί τόπου. Μετά από αυτό, μπορείτε να βάλετε το ρούχο στο πλυντήριο. Η θέρμανση του λεκέ θα βοηθήσει τα συστατικά του απορρυπαντικού να λειτουργήσουν πιο αποτελεσματικά.

Χρησιμοποιήστε στεγνές πετσέτες για να κάνετε τα ρούχα σας να στεγνώνουν πιο γρήγορα.

© depositphotos.com, © depositphotos.com

Τα ρούχα στεγνώνουν πιο γρήγορα αν κρεμάσετε στεγνές πετσέτες ανάμεσα σε σειρές πλυμένων ρούχων. Εάν ένα κομμάτι ρούχων εξακολουθεί να είναι υγρό, αλλά πραγματικά πρέπει να το βάλετε και να φύγετε, τότε μπορείτε απλά να το τυλίξετε σε μια στεγνή πετσέτα και να το βάλετε στο πλυντήριο για να απαλλαγείτε από οποιαδήποτε εναπομένουσα υγρασία.

Δείτε επίσης Ρούχα: Πόσες φορές τα φοράμε πριν τα βάλουμε στο πλυντήριο και ποια η θερμοκρασία που σκοτώνει τα μικρόβια

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 4.1 / 5. Αξιολογήσεις: 24

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Έτσι θα διατηρηθούν περισσότερο: 12 τρόποι να κάνετε τα είδη σπιτιού να αντέχουν περισσότερο

Έτσι θα διατηρηθούν περισσότερο: 12 τρόποι να κάνετε τα είδη σπιτιού να αντέχουν περισσότερο

τύποι τοξικών μαγειρικών σκευών,συμβουλές για μαγειρικά σκεύη,συμβουλές υγείας,υγεία,χρήσιμα,

4 Τύποι Τοξικών Μαγειρικών Σκευών που Πρέπει να Αποφεύγετε και 4 Ασφαλείς Εναλλακτικές