in , , ,

Να Γιατί οι Καλύτερες Ιδέες Μας Έρχονται στο Ντους – Δεν είναι αστείο, οι καλύτερες ιδέες εκεί έχουν γεννήθει

Αν είχατε ποτέ τις πιο λαμπερές ιδέες ενώ κάνετε ντους, δεν είστε μόνοι και υπάρχουν λόγοι πίσω από αυτό. Γιατί Νιώθετε την Αναγκη να Ουρήσετε Περισσότερο όταν Κάνει Κρύο Έξω

Οι καλύτερες ιδέες έρχονται όταν δεν σκέφτεστε.

© Bright Side / YouTube

Οι πιο σημαντικές ιδέες που αλλάζουν τη ζωή μπορεί να προέρχονται από τις λεγόμενες «στιγμές ντους» και υπάρχει η επιστήμη να το επιβεβαιώσει. Μια ομάδα ερευνητών έδωσε ερωτήματα σε φοιτητές κολεγίου και τους ζήτησε να αναφέρουν εάν απαντήσαν σκεπτόμενοι τη λύση βήμα-βήμα ή αν η απάντηση απλώς «τους ήρθε». Όπως αποδείχθηκε, αυτοί που έλυσαν σωστά το πρόβλημα δεν ήταν αυτοί που προσπάθησαν να το λύσουν βήμα-βήμα. Το ντους κάνει τις ιδέες σας να ρέουν και είναι πιο πιθανό να βρείτε δημιουργικές λύσεις.

Τα ντους ενισχύουν τα επίπεδα ντοπαμίνης σας.

© Depositphotos.com, © Bright Side / YouTube

Το ντους είναι ένας από τους ευκολότερους τρόπους για να αυξήσετε τη ντοπαμίνη – έναν νευροδιαβιβαστή υπεύθυνο για τα κίνητρα και την εστίαση. Είναι σημαντικό για τη μνήμη και τη λειτουργία του εγκεφάλου σας και ρυθμίζει ακόμη και τις κινήσεις του σώματός σας. Το ντους με κρύο νερό μπορεί να αυξήσει την ντοπαμίνη κατά 250%.

Δείτε ακόμη Σε γαργαλάει ο λαιμός σου, Ξύσε το αυτί σου. 16 παράξενα πράγματα που σίγουρα δεν γνωρίζεις για το σώμα σου

Είστε χαλαροί.

© Shutterstock.com, © Shutterstock.com

Όταν είσαστε χαλαροί, είναι πιο πιθανό να στρέψετε την προσοχή σας προς τα μέσα και να βρειτε διορατικές ιδέες. Το μπάνιο ή το ντους μπορεί να μειώσει το στρες και το άγχος, να σας ηρεμήσει και να ανθίσει τις ιδέες σας.

Λίγη απόσπαση της προσοχής είναι καλή για τη δημιουργικότητα.

© Shutterstock.com, © Shutterstock.com

Ενώ η έντονη εστίαση είναι σημαντική για την εργασία, μια ήπια απόσπαση της προσοχής μπορεί να «ανανεώσει» τον εγκέφαλό σας και να βοηθήσει τη φαντασία σας να λειτουργήσει. Το ντους είναι ένα τέλειο παράδειγμα του πώς μπορείτε να αλλάξετε την προσοχή σας από τη μια δραστηριότητα στην άλλη. Η απόσπαση της προσοχής μπορεί να δώσει στον εγκέφαλό σας ένα «διάλειμμα» και μπορειτε να σκεφτείτε ένα πρόβλημα πιο δημιουργικά.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Είστε πιο δημιουργικοί όταν νυστάζετε.

© Shutterstock.com, © Shutterstock.com

Πιθανότατα έχετε συνηθίσει να κάνετε ντους νωρίς το πρωί όταν είστε μισοκοιμισμένοι ή αργά το βράδυ όταν ανυπομονείτε να πάτε για ύπνο. Μπορεί να σκέφτεστε ότι όταν είστε κουρασμένοι, είναι απίθανο να έχετε καινοτόμες ιδέες, αλλά η επιστήμη αποδεικνύει ότι η ομίχλη του εγκεφάλου μπορεί πραγματικά να ενισχύσει τη δημιουργικότητά σας. Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι χρησιμοποιούμε πιο δημιουργική σκέψη όταν είμαστε κουρασμένοι. Έτσι, αν είστε νυχτοπούλια, μπορεί να είστε πιο δημιουργικοί νωρίς το πρωί.

Δείτε επίσης Γιατί η Κατανάλωση Καφέ Μπορεί να σας Κάνει να Νυστάζετε

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 5 / 5. Αξιολογήσεις: 1

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

10 Δημοφιλή Λάθη Μόδας που Πολλοί Αντρές Δεν τα Γνωρίζουν Καν

10 Δημοφιλή Λάθη Μόδας που Πολλοί Αντρές Δεν τα Γνωρίζουν Καν

ασπρόμαυρες είσοδοι σπιτιού,διακόσμηση εισόδου σπιτιού,ιδέες διακόσμησης εισόδου σπιτιού,διακόσμηση,

33 Διαχρονικά Κομψές Ασπρόμαυρες Είσοδοι Σπιτιού