Κατηγορίες: ΠερίεργαΧρήσιμα

7 Κρυμμένα Μυστικά από το Παρελθόν που Πλέον Έχουν Πραγματικά Νόημα

Αν ανατρέξουμε στην ιστορία της ανθρωπότητας, μπορούμε να βρούμε ένα σωρό πράγματα που φαίνονται ανεξήγητα. Ωστόσο, πολλά από τα μυστικά του παρελθόντος έχουν λυθεί με τα χρόνια από τους ερευνητές και οι εξηγήσεις τους είναι εκπληκτικά λογικές. 7 κρυμμένα μυστικά σε καθημερινά αντικείμενα που δεν γνωρίζαμε ότι υπάρχουν

Οι κρυμμένες υπογραφές στη Μόνα Λίζα, το αριστούργημα του Λεονάρντο ντα Βίντσι

© Mona Lisa / Leonardo da Vinci / Louvre Museum / Wikimedia Commons

Πολλά είναι τα αινίγματα για τον διάσημο πίνακα της Μόνα Λίζα. Παρόλο που είναι δύσκολο να μαντέψει κανείς την ηλικία του πίνακα, ο Ντα Βίντσι άφησε κάποιους κρυφούς κωδικούς στο αριστούργημά του. Το δεξί μάτι της Μόνα Λίζα περιέχει μια υπογραφή «LV», η οποία στις περισσότερες περιπτώσεις σημαίνει το όνομα του Λεονάρντο Ντα Βίντσι.

Υπάρχουν επίσης άλλα κρυμμένα σύμβολα, όπως ο αριθμός “72” κάτω από την τοξωτή γέφυρα στο σκηνικό του πίνακα, που, σύμφωνα με τον Σιλβάνο Βινσέτι, μπορεί να ανοίξει νέους οδηγούς για την αναγνώριση του μοντέλου, την ημερομηνία δημιουργίας του πίνακα και πολλά περισσότερο.

Το δεξί μέρος του πίνακα του Μιχαήλ Άγγελου, The Creation Of Adam, είναι μια ανατομικά σωστή απεικόνιση ενός εγκεφάλου.

© The Creation of Adam / Michelangelo / Sistine Chapel / Wikimedia Commons

Χωρίς αμφιβολία, το The Creation of Adam είναι ένα από τα πιο εμβληματικά κομμάτια που δημιούργησε ο μεγάλος Μιχαήλ Άγγελος. Πολλοί από εμάς μπορεί να μην το γνωρίζουν αυτό, αλλά ο Μιχαήλ Άγγελος ήταν κυρίως ένας γλύπτης που στην αρχή δίσταζε να ζωγραφίζει, αλλά μετά τη σπουδαία δουλειά του στην οροφή της Καπέλα Σιξτίνα, αποφάσισε να συνεχίσει.

© The Creation of Adam / Michelangelo / Sistine Chapel / Wikimedia Commons

Το 1990, ο Frank Lynn Meshberger παρατήρησε ότι η δεξιά πλευρά του πίνακα μπορεί επίσης να εμφανίζει μια ανατομική απεικόνιση του ανθρώπινου εγκεφάλου. Ο Μιχαήλ Άγγελος ήξερε πολύ καλά την ανατομία και αποφάσισε να κρύψει τα σημάδια της πνευματικότητάς του στους πίνακές του. Επικαλύπτοντας έναν ανθρώπινο εγκέφαλο πάνω από τον πίνακα, μπορούμε να δούμε ξεκάθαρα πολλά μέρη του ανθρώπινου εγκεφάλου λεπτομερώς.

Οι κρυμμένες αρχαίες πόλεις του δάσους του Αμαζονίου

© Alliance of Bioversity International and CIAT / Flickr, © CC BY-SA 2.0

Κάποτε, εκατομμύρια άνθρωποι κατοικούσαν σε ολόκληρη τη λεκάνη του Αμαζονίου. Οι αρχαίοι πολιτισμοί άκμασαν ανάμεσα στα δάση της Αμαζονίας. Πολλοί Ισπανοί τυχοδιώκτες παρασύρθηκαν στο παρελθόν με την ελπίδα να βρουν την πόλη της επαγγελίας El Dorado, μια πόλη από καθαρό χρυσό. Έχουμε δει επίσης άλλους εξερευνητές να παραδίδονται σε ιστορίες θρυλικών πόλεων, όπως η Χαμένη Πόλη του Ζ.

Ωστόσο, αυτοί δεν είναι απλώς θρύλοι, καθώς μια πρόσφατη ομάδα επιστημόνων απέδειξε ότι είναι αληθινοί. Με τη βοήθεια απεικόνισης lidar, μπόρεσαν να δουν μέσα από το πυκνό τροπικό δάσος του Αμαζονίου και βρήκαν τα απομεινάρια των αστικών κέντρων. Δυστυχώς, από τότε, αυτός ο μεγάλος πολιτισμός έχει καταστραφεί.

Η εξηγηση του Τρίγωνου των Βερμούδων

© maninblack / Depositphotos.com

Δείτε ακόμη 10 Μυστικά των Φαστ Φουντ που το Προσωπικό Δεν θα Αποκαλύψει Ποτέ

Κατά τη διάρκεια των δεκαετιών, το μυστηριώδες Τρίγωνο των Βερμούδων έχει γίνει το αντικείμενο των πιο ενδιαφέρουσες συζητήσεις. Κάποιοι ισχυρίστηκαν ότι ανεξήγητες εξαφανίσεις και καταστροφές προκλήθηκαν από τις μυστηριώδεις δυνάμεις αυτής της περιοχής. Ωστόσο, τα μυστικά του Τριγώνου των Βερμούδων μπορούν να εξηγηθούν εύκολα από περιβαλλοντικούς παράγοντες.

Related Post
© Wikimedia Commons

Κάθε παραφυσικό πράγμα που συνέβη στη θάλασσα ή στον αέρα προκλήθηκε από τους εξαιρετικά ισχυρούς τυφώνες που διέρχονται από το Τρίγωνο των Βερμούδων. Πολλές εμπειρίες υπενθυμίζουν ότι ο ωκεανός ήταν πάντα ένα μυστηριώδες μέρος για τους ανθρώπους και όταν ο κακός καιρός και η κακή πλοήγηση συνδυάζονται, μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνο.

Οι κυλιόμενες πέτρες της Κοιλάδας του Θανάτου

© Pirate Scott / Wikimedia Commons, © CC BY 2.0

Για πολλά χρόνια, οι άνθρωποι στην περιοχή ήταν μπερδεμένοι σχετικά με τα παράξενα πράγματα που συνέβαιναν σε έναν ξηρό βυθό λίμνης στην Κοιλάδα του Θανάτου, γνωστή και ως Racetrack Playa. Πέτρες έως 318 κιλά φαίνεται απροσδόκητα να κυλούν από μόνες τους κάθε 10 χρόνια περίπου, αφήνοντας εκτεταμένα ίχνη στην ξηρή επιφάνεια της ερήμου πίσω τους.

Πολλές θεωρίες έχουν δοκιμαστεί όλα αυτά τα χρόνια, αλλά καμία από αυτές δεν έχει αποδειχθεί ιδιαίτερα ακριβής. Ωστόσο, το 2011, ερευνητές από το Ίδρυμα Ωκεανογραφίας Scripps στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια-Σαν Ντιέγκο αποφάσισαν να λύσουν αυτό το μυστήριο. Χρειάστηκαν 2 χρόνια, αλλά τελικά το έλυσαν.

Αποδεικνύεται ότι το χειμώνα, η λίμνη γεμίζει με ένα πολύ λεπτό στρώμα νερού από τις βροχοπτώσεις και παγώνει κατά τη διάρκεια της νύχτας. Στη συνέχεια, οι ελαφροί άνεμοι μεταφέρουν τις πέτρες ολισθαίνοντας με ταχύτητα λίγων εκατοστών ανά δευτερόλεπτο.

Τα αγάλματα κεφαλές του Νησιού του Πάσχα έχουν κρυμμένα σώματα.

brightside

Όλοι πιθανότατα έχουν δει φωτογραφίες από τα μοναδικά αγάλματα των νησιών του Πάσχα. Αλλά υπάρχει ένα γεγονός που δεν είναι τόσο γνωστό. Αυτά τα γιγάντια αγάλματα κεφαλής έχουν κρυμμένα σώματα θαμμένα κάτω από αυτά. Αυτοί οι μονόλιθοι είναι λαξευμένοι από πέτρες που βρέθηκαν στο νησί.

brightside

Τα αγάλματα, όπως και τόσα άλλα πράγματα στη Γη, επηρεάστηκαν από το πέρασμα του χρόνου και ο κορμός τους κρύφτηκε από πέτρες και ιζήματα, τα οποία ουσιαστικά βοήθησαν στη διατήρησή τους.

Η κρυμμένη φιγούρα στον διάσημο πίνακα του Πάμπλο Πικάσο, The Old Guitarist

© The Old Guitarist / Pablo Picasso / The Art Institute of Chicago / Wikimedia Commons

Πολλοί λένε ότι ο Παλιός Κιθαρίστας είναι ένα πολύ στοιχειωμένο έργο τέχνης, το οποίο δημιουργήθηκε κατά τη διάρκεια της μπλε περιόδου του Πάμπλο Πικάσο. Είναι μια απεικόνιση ενός γέρου, τυφλού κιθαρίστα, η οποία εμπνεύστηκε από τους κοινωνικούς παρίας που είδε ο καλλιτέχνης όταν ήταν στην Ισπανία.

Αν κοιτάξουμε προσεκτικά, μπορούμε να δούμε μια πολύ αμυδρή φιγούρα σαν φάντασμα μιας γυναίκας ακριβώς πάνω από το λαιμό του κιθαρίστα, που είναι μόνο μία από τις 3 φιγούρες που είναι κρυμμένες κάτω από τα στρώματα μπογιάς. Είναι άγνωστο αν είχε εγκαταλείψει αυτά τα πρώιμα σκίτσα, αλλά τότε ήταν συνηθισμένο για τους ζωγράφους να χρησιμοποιούν ξανά τους ίδιους καμβάδες επειδή ήταν τόσο φτωχοί που δεν μπορούσαν να αγοράσουν νέους. Ωστόσο, είναι ελαφρώς ενδιαφέρον ότι υπάρχει ένας άλλος πίνακας κρυμμένος κάτω από αυτόν που βλέπουμε.

Δείτε επίσης 13 Μυστικά Οικονομίας από Διάφορες Χώρες που Φαίνονται Αστεία αλλά Ίσως Αξίζει να Δοκιμάσετε

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Recent Posts

50 Υπέροχες Ιδέες Διακόσμησης Μικρής Βεράντας

Εάν έχετε μια πολύ μικρή βεράντα ή απλώς μια είσοδο, θα πρέπει να τη διακοσμήσετε… Read More

8 Μαΐου, 2024

Σιδέρωμα Κουρτίνας: 7 έξυπνα κόλπα για να μην παιδεύεστε με τις ώρες

Το σιδέρωμα κουρτινών είναι μια πολύ χρονοβόρα και βαρετή εργασία. Ωστόσο, με μικρά έξυπνα κόλπα… Read More

8 Μαΐου, 2024

50 Ράφια από Παλέτες που Μπορείτε να Φτιάξετε Μόνοι σας

Τα ελεύθερα και επιτοίχια ράφια από παλέτες είναι μια εξαιρετική λύση για κάθε ρουστίκ ή… Read More

6 Μαΐου, 2024

Μπορώ να χρησιμοποιήσω το περσινό αντηλιακό;

Μας αρέσει ο ζεστός καιρός το καλοκαίρι - ή ακόμα και την άνοιξη όταν είμαστε… Read More

6 Μαΐου, 2024

48 Ιδέες Πολύχρωμης Διακόσμησης Τραπεζαρίας

Το φωτεινό χρώμα δεν φεύγει ποτέ από τη μόδα, ειδικά αν είστε λάτρης των χρωμάτων… Read More

30 Απριλίου, 2024

45 Τραπέζια από Παλέτες για Εσωτερικούς και Εξωτερικούς Χώρους

Οι παλέτες είναι τέλειες για την κατασκευή επίπλων. Το κύριο πλεονέκτημα των τραπεζιών παλέτας είναι… Read More

30 Απριλίου, 2024

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies.

Περισσότερα