in , ,

13 Μυστικά Οικονομίας από Διάφορες Χώρες που Φαίνονται Αστεία αλλά Ίσως Αξίζει να Δοκιμάσετε

Όχι μόνο οι φτωχοί άνθρωποι πρέπει να εξοικονομήσουν χρήματα, αλλά, αντίθετα, είναι μοντέρνο να είναι κάποιος οικονόμος. Ο καθένας προσπαθεί να βελτιστοποιήσει τα οικονομικά του με διάφορους τρόπους. Αλλά ακόμα κι αν νομίζετε ότι είστε καλοί με τα χρήματα, δείτε παρακάτω μερικές μεθόδους εξοικονόμησης που χρησιμοποιούν άνθρωποι από διαφορετικές χώρες και θα συνειδητοποιήσετε τι πραγματικά σημαίνει να είστε φειδωλοί. Μετά τίποτα δεν θα μπορεί να σας εκπλήξει πια.

Ιαπωνία

Στην Ιαπωνία, υπάρχει μια ιδιαίτερη κουλτούρα στην υγιεινή.: πλένονται στον ντους και στη συνέχεια ξεκουράζονται στην μπανιέρα. Αλλά το γέμισμα της μπανιέρας για κάθε μέλος της οικογένειας μπορεί να είναι πολύ δαπανηρό. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο θεωρείται ότι εντάξει να χρησιμοποιήσουν όλοι το ίδιο νερό. Μπαίνουν στην μπανιέρα όταν είναι ήδη καθαροί, έτσι και το νερό είναι καθαρό και η θερμοκρασία υποστηρίζεται με ειδικές συσκευές. Σε άλλες οικογένειες, προτιμούν να κάνουν μαζί μπάνιο: τα παιδιά με τους γονείς τους μέχρι να γίνουν έφηβοι.

Αλλά δεν τελειώνει εκεί: αφού ο καθένας έχει κάνει μπάνιο, το νερό στη συνέχεια χρησιμοποιείται για πλύσιμο ρούχων. Πολλά πλυντήρια έχουν ειδικές αντλίες που παίρνουν το νερό από την μπανιέρα. Αυτός είναι ένας πολύ καλός τρόπος όχι μόνο να εξοικονομήσετε χρήματα, αλλά και να πλύνετε τα ρούχα με ζεστό νερό, επειδή στην Ιαπωνία τα πλυντήρια ρούχων δεν έχουν θερμαντήρες.

Πιθανότατα γνωρίζετε ότι οι Ιάπωνες είναι πολύ εργατικοί και μένουν στα γραφεία τους για μεγάλα χρονικά διαστήματα. Και αν είναι πολύ μακριά από το σπίτι, ένα ταξί μπορεί να κοστίσει πολλά χρήματα. Έτσι, για να εξοικονομήσουν χρήματα, μερικοί άνθρωποι περνούν τη νύχτα σε ξενοδοχεία κάψουλες κατά τη διάρκεια σκληρών εργάσιμων εβδομάδων.

Αυστραλία

Το 69% των Αυστραλών παραδέχονται ότι προσπαθούν να αποφύγουν να σιδερώσουν τα ρούχα τους και το 41% λένε ότι δεν το κάνουν καθόλου. Έχουν βρει διάφορους τρόπους να σιδερώνουν τα τσαλακωμένα ρούχα τους. Ένας τρόπος είναι ότι κρεμούν τα ρούχα τους σε κρεμάστρες και τα αφήνουν στο μπάνιο ενώ κάποιος κάνει ντους. Ο ατμός εξομαλύνει τις ζάρες, εξοικονομώντας ηλεκτρισμό και χρόνο.

Pono Basso /youtube

Νότια Κορέα

Στη Νότιο Κορέα, όπως και σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, η ηλεκτρική ενέργεια είναι πολύ ακριβή και πολλά νοικοκυριά δεν διαθέτουν κεντρική θέρμανση. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το χειμώνα, τα σπίτια της Νότιας Κορέας είναι πολύ κρύα – η καλύτερη θερμοκρασία μπορεί να είναι περίπου 20 ° C. Βρήκαν όμως έναν ενδιαφέροντα τρόπο να παραμείνουν ζεστοί. Στα καθιστικά και τα υπνοδωμάτια, βάζουν σκηνές πάνω στα κρεβάτια και αρκετοί άνθρωποι κοιμούνται μέσα.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Vividly Mina / youtube

Επίσης στη Νότια Κορέα, όπως και σε πολλές άλλες χώρες, προσπαθούν να εξοικονομήσουν νερό. Ορισμένες γυναίκες αγόρασαν στους συζύγους τους μαύρα πουκάμισα για να πλένουν λιγότερο επειδή τα πλυντήρια καταναλώνουν περίπου το 17% του συνολικού νερού που καταναλώνεται. Και το απορρυπαντικό δεν είναι δωρεάν.

Ευρωπαϊκές χώρες

Οι Γερμανοί είναι απίστευτα οικονόμοι. Προσπαθούν να φορούν όλα τα ρούχα τους όσο το δυνατόν προσεκτικά, προκειμένου να τα πουλήσουν αργότερα. Περίπου το 1/3 πωλούν τα ρούχα τους σε καταστήματα μεταχειρισμένων καταστήματα ή σε ειδικούς ιστότοπους.

Οι Γερμανοί δεν είναι οπαδοί της αγοράς νέων ρούχων καθώς ξοδεύουν περίπου 628 ευρώ κατά μέσο ορό ετησίως για τα ρούχα. Στη Μεγάλη Βρετανία, για παράδειγμα, ξοδεύουν περισσότερα από 990 ευρώ ετησίως. Το μυστικό είναι ότι οι Γερμανοί, όπως πολλοί άλλοι Ευρωπαίοι, αγαπούν τις εκπτώσεις και πάντα τις περιμένουν. Και πολλοί Γάλλοι παίρνουν άδεια από την εργασία τους κατά τη διάρκεια των εκπτώσεων για να αγοράσουν ρούχα σε φθηνότερες τιμές.

Πολλά ευρωπαϊκά σπίτια και διαμερίσματα δεν διαθέτουν κεντρική θέρμανση και η χρήση θερμαντικών συσκευών μπορεί να είναι πραγματικά δαπανηρή επειδή η ηλεκτρική ενέργεια είναι αρκετά ακριβή. Αλλά οι άνθρωποι βρήκαν μια λύση: τη νύχτα κλείνουν τη θέρμανση και διατηρούν τη θερμοκρασία μόνο στα κρεβάτια, χρησιμοποιώντας θερμοφόρες σε σχήμα παιχνιδιού.

Sherryl Wilson / youtube

Στη Σουηδία και την Ελβετία δωρίζουν μετοχές εταιρειών ή λογαριασμούς ταμιευτηρίου σε ενήλικες και παιδιά.

Πολλοί Ευρωπαίοι αγοράζουν έπιπλα στις εκπτώσεις και μερικές φορές δεν ξοδεύουν επιπλέον χρήματα για τη μεταφορά τους. Νοικιάζουν ένα φορτηγό και ζητούν από την οικογένειά τους βοήθεια.

Οι Γερμανοί μπορούν να επιπλώσουν ένα διαμέρισμα χωρίς να ξοδέψουν ένα ευρώ. Μια φορά το χρόνο, οι άνθρωποι βγάζουν έξω όλα τα μεγάλα αντικείμενα που δεν χρειάζονται πλέον και έρχεται ένα αυτοκίνητο από το δήμο, τα παίρνει και φεύγει. Αλλά πολύ συχνά, οι άνθρωποι μπορούν να βρουν καλές οικιακές συσκευές και έπιπλα, ανάμεσα σε αυτά τα πράγματα.

Οι Ευρωπαίοι αγαπούν τις εκπτώσεις και τις καλές προσφορές όταν αγοράζουν τρόφιμα. Δείτε τι είπε ένας μετανάστης τον πρώτο μήνα του στη Γερμανία: “Είδα έναν Γερμανό συνάδελφο στο σούπερ μάρκετ. Είχε 8 βάζα από ξινολάχανο και 14 λίτρα γάλακτος σε έκπτωση. Τον έβλεπα – ήταν νεαρός και έβγαζε καλά χρήματα, αλλά αγόρασε ένα καλάθι εντελώς αταίριαστων τροφίμων. Αλλά 2 χρόνια αργότερα, αποδείχθηκε ότι αυτός και η σύζυγός του αγόρασαν ένα σπίτι 400 τετραγωνικών μέτρων. Τότε θυμήθηκα τη συνάντησή μας στο σούπερ μάρκετ και κατάλαβα ποιος ήταν έξυπνος και ποιος δεν ήταν. “

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 5 / 5. Αξιολογήσεις: 1

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

10 Λόγοι για να Χρησιμοποιήσετε έναν Ιονιστή Αέρα

ΣΤΥΛ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗΣ: Μοντέρνο, μίνιμαλ, βιομηχανικό – Τι είναι το καθένα; Ήρθε Επιτέλους η Ώρα να Μάθεις