in , , ,

10 Λόγοι για να Χρησιμοποιήσετε έναν Ιονιστή Αέρα

Η ατμοσφαιρική ρύπανσης εντός σπιτιού έχει επιπτώσεις στην υγεία μας, από βραχυπρόθεσμες όπως η ζάλη έως μακροπρόθεσμες όπως η ανάπτυξη μακροχρόνιας ασθένειας. Λόγω συνηθειών όπως το κάπνισμα μαζί με τα σωματίδια καυσαερίων και τα αλλεργιογόνα, ο αέρας που αναπνέουμε στα σπίτια μας μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την υγεία μας. Οι ιονιστές αέρα καθαρίζουν τον ρυπασμένο αέρα μέσω φίλτρου, τον καθαρίζουν και απομακρύνουν τις τοξίνες.

Καθαρισμός του αέρα από καπνιστές ή ανοιχτά τζάκια.

Είτε είστε καπνιστής, είτε ζείτε με έναν, είτε έχετε ένα ανοικτό τζάκι, μπορείτε να εισπνεύσετε μονοξείδιο του άνθρακα ή στην περίπτωση καπνίσματος, επιβλαβείς χημικές ουσίες. Ο καπνός του τσιγάρου μπορεί να προκαλέσει σοβαρές παρενέργειες στην υγεία όπως βρογχίτιδα και άσθμα. Το παθητικό κάπνισμα μπορεί επίσης να είναι επιζήμιο για τα παιδιά των οποίων οι πνεύμονες είναι πιο ευάλωτοι καθώς αναπτύσσονται.

Ο ιονιστής αέρα είναι ότι βοηθά στην απομάκρυνση των επιβλαβών ουσιών του καπνίσματος . Ένα φίλτρο HEPA μπορεί να αφαιρέσει περισσότερα από τα μισά από τα σωματίδια που προκαλούν βλάβες από τον κάπνισμα καθώς παγιδεύονται στο φίλτρο. Αυτό βοηθά επίσης στην απομάκρυνση του παράγοντα κινδύνου του παθητικού καπνού, τον οποίο μπορείτε να εισπνεύσετε αν ζείτε με έναν καπνιστή.

Μείωση συμπτωμάτων άσθματος.

Το άσθμα χαρακτηρίζεται από τη σύσφιξη του θώρακα που μπορεί να δυσκολέψει την αναπνοή. Το άσθμα μπορεί να επιδεινωθεί από ορισμένες αλλεργίες που οφείλονται σε ζώα, ακάρεα σκόνης και σπόρια μούχλας. Αυτά τα επιβλαβή ερεθιστικά μπορούν να απομακρυνθούν με έναν ιονιστή αέρα, απαλλάσσοντάς σας από τις εξάρσεις άσθματος.

Επειδή οι ιονιστές φιλτράρουν τα σωματιδίων στον αέρα, αποτρέπουν την συσσώρευση σκόνης με συνέπεια να βελτιώνει την αναπνευστική υγεία, η οποία είναι ζωτικής σημασίας για τα άτομα με άσθμα. Επίσης , διατηρεί το σπίτι σας φρέσκο και καθαρό.

Αντιμετώπιση φυσικών αερίων στο σπίτι όταν αυτό δεν αερίζεται.

Περιβαλλόμαστε συνεχώς από φυσικά αέρια που παράγονται από οργανικά υλικά, είτε πρόκειται για μονοξείδιο του άνθρακα από την δική μας αναπνοή είτε για ραδόνιο που εκπέμπεται από το περιβάλλον μας (όπως από χώμα, βράχια και νερό). Ωστόσο, η συσσώρευση μερικών από αυτά τα φυσικά αέρια στο σπίτι μπορεί να έχει επιβλαβείς επιδράσεις, όπως το ραδόνιο.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Το ραδόνιο εισέρχεται στο σπίτι και στο χώρο εργασίας μέσα από τα κενά στο πάτωμα και τις ρωγμές στα τούβλα και το γύψο που μπορεί να είναι πρόβλημα εάν ζείτε σε μια περιοχή πλούσια σε ραδόνιο. Με έναν ιονιστή αέρα, τα αέρια δεν συγκεντρώνονται σε υψηλά επίπεδα μέσα στο σπίτι σας χάρη στον συνεχώς κυκλοφορούντα καθαρό, φιλτραρισμένο αέρα.

Μείωση της ρύπανσης των καυσαερίων στο εσωτερικό του σπιτιού.

Παρά το αερισμό των σπιτιών μας ανοίγοντας τα παράθυρα για καθαρό αέρα, εξακολουθούμε να είμαστε ευάλωτοι σε ρύπους. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα όταν μένετε κοντά δρόμο που περιέχει σωματίδια καυσαερίων και άλλα χημικά.

Τα σωματίδια που δημιουργούνται από τους κινητήρες ντίζελ έχουν αποδειχθεί ότι έχουν σημαντικές συνέπειες για την υγεία, όπως προειδοποίησε η Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας (WHO). Προκειμένου να μειωθεί ο αντίκτυπος αυτού του ρύπου στο σπίτι, ένας ιονιστής φιλτράρει τα σωματίδια από τον αέρα για να αποφευχθεί η εισπνοή τους.

Προστασία σε όσους είναι ευάλωτοι σε ιούς και μικρόβια.

Ο ιονιστής βοηθά στο να κρατήσει ασφαλείς τους ευάλωτους σε ασθένειες από την εξάπλωση των μικροβίων στο σπίτι. Μπορεί να προστατεύσει τους ηλικιωμένους, τους αδύναμους και όσους έχουν ευαισθησία με τον καθαρισμό των αιωρούμενων μικροβίων στο σπίτι.

Επειδή οι ιοί συνήθως εξαπλώνονται στον αέρα ειδικά όταν φτερνιζόμαστε και βήχουμε, ένας ιονιστής θα μειώσει το ιικο φορτίο στον αέρα που αναπνέουμε. Αν και δεν μπορεί να εξαλείψει τον κίνδυνο μετάδοσης και μόλυνσης θα μειώσει σημαντικά τον κίνδυνο.

Μείωση αλλεργιών με καθαρισμό του αέρα από τα ερεθιστικά.

Είμαστε συνεχώς περιτριγυρισμένοι από πιθανά αλλεργιογόνα τόσο έξω όσο και μέσα στα σπίτια μας τα οποία οφείλονται σε κατοικίδια ζώα, γύρη, ακάρεα σκόνης και σπόρια μούχλας.

Αφαιρώντας τα σωματίδια από τον αέρα που εκπέμπουν τα ζώα και άλλα αλλεργιογόνα, ένας ιονιστής εξασφαλίζει λιγότερα ενοχλητικά συμπτώματα καθώς οι αλλεργικές αντιδράσεις μπορούν να μειωθούν χάρη στην κυκλοφορία καθαρού αέρα που έχει φιλτραριστεί από πιθανά ερεθιστικά.

Μείωση του επιπέδου διοξειδίου του άνθρακα στο σπίτι.

Τα σπίτια μας περιέχουν διοξείδιο του άνθρακα που παράγεται από την αναπνοή μας και των κατοικίδιων ζώων μας. Εάν δεν αερίζεται το σπίτι σας τακτικά, το επίπεδο του αυξάνεται οδηγώντας σε αισθήματα υπνηλίας και ζάλης, καθώς το σώμα δεν λαμβάνει αρκετό οξυγόνο.

Με τον ιονιστή, ο καθαρός αέρας κυκλοφορεί συνεχώς μέσα στο σπίτι, πράγμα που σημαίνει ότι το επίπεδο οξυγόνου θα είναι υψηλότερο. Αυτό θα μειώσει ουσιαστικά το επίπεδο του μονοξειδίου του άνθρακα και θα βελτιώσει την ποιότητα ζωής και την υγεία σας ενώ βρίσκεστε στο σπίτι.

Μείωση των οσμών.

Υπάρχουν μερικές ενοχλητικές οσμές που είτε προέρχονται από το μαγείρεμα είτε από τα κατοικίδια ζώα μας. Εάν δεν μπορείτε να αερίσετε εύκολα το σπίτι σας, τότε ένας ιονιστής μπορεί να σας βοηθήσει να απομακρύνετε αυτές τις ανεπιθύμητες οσμές.

Είτε αυτές οι οσμές είναι απλά δυσάρεστες ή θέτουν πιο σοβαρές απειλές για την υγεία, προκαλώντας αλλεργίες και άσθμα, το φιλτράρισμα του αέρα από ανεπιθύμητα σωματίδια θα βελτιώσει τον αέρα που αναπνέετε.

Απομάκρυνση ενοχλητικών εντόμων.

Ο ιονιστής μπορεί να μας απαλλάξει από έντομα που απομακρύνονται δύσκολα, όπως τα ακάρεα σκόνης και τα κουνούπια. Και τα δύο προκαλούν ερεθισμούς αλλά τα κουνούπια έχουν επιπλέον κίνδυνο καθώς μεταφέρουν μολυσματικές ασθένειες και ενοχλούν τον ύπνο.

Βελτίωση της διάθεσης.

Έχει αποδειχθεί ότι η χρήση ενός ιονιστή αέρα μπορεί να οδηγήσει σε μια πιο θετική διάθεση καθώς γίνεστε λιγότερο νευρικοί αναπνέοντας καθαρό αέρα. Πολλοί από εμάς βιώνουν εποχική κατάθλιψη ή εποχιακές συναισθηματικές διαταραχές (SAD), ωστόσο, χρησιμοποιώντας έναν ιονιστή μπορεί να βελτιώσει τη διάθεσή σας.

Η χρήση ιονιστή “ιονίζουσας” ακτινοβολίας που παράγουν “αρνητικά ιόντα” συνιστάται επειδή είναι υπεύθυνα για τη βελτίωση της διάθεσής σας.

πηγή φωτό

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 1 / 5. Αξιολογήσεις: 1

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Έβαψαν τα παιδιά σας τους τοίχους; Κανένα πρόβλημα! Πάρτε το Πιστολάκι!

13 Μυστικά Οικονομίας από Διάφορες Χώρες που Φαίνονται Αστεία αλλά Ίσως Αξίζει να Δοκιμάσετε