in , , , ,

Τι Μπορεί να Συμβεί εάν Χρησιμοποιείτε Υγρά Μαντηλάκια αντί Χαρτιού Υγείας Σύμφωνα με την Επιστήμη

Τι Μπορεί να Συμβεί εάν Χρησιμοποιείτε Υγρά Μαντηλάκια αντί Χαρτιού Υγείας Σύμφωνα με την Επιστήμη
Τι Μπορεί να Συμβεί εάν Χρησιμοποιείτε Υγρά Μαντηλάκια αντί Χαρτιού Υγείας Σύμφωνα με την Επιστήμη

Τα υγρά μαντηλάκια έχουν γίνει πρόσφατα απαραίτητο όσον αφορά τα υλικά καθαρισμού. Και δεν είναι περίεργο, καθώς μοιάζουν με μια πιο εντυπωσιακή, πιο καθαρή εκδοχή του συνηθισμένου χαρτιού υγείας. Επιπλέον, οι άνθρωποι τείνουν να πιστεύουν ότι η «υγρή» μέθοδος σκουπίσματος είναι πιο καθαρή από το τυπικό χαρτί υγείας. Όμως οι ειδικοί λένε ότι είναι καιρός να ξεχάσουμε οριστικά τα υγρά μαντηλάκια για την υγεία μας και το περιβάλλον. Γιατί Δεν Πρέπει Να Βάζετε Ποτέ Χαρτί Υγείας Στο Κάθισμα Μια Δημόσιας Τουαλέτας;

Η χρήση υγρών μαντηλιών μπορεί να φράξει την τουαλέτα και να βλάψει το οικοσύστημα.

© adam_r / Depositphotos
© HayDmitriy / Depositphotos

Τα υγρά μαντηλάκια διαφημίστηκαν αρχικά ως εναλλακτική αντί του χαρτιού υγείας το 2005. Σήμερα, υπάρχουν σε μπάνια που βρίσκονται σε εστιατόρια, πρατήρια καυσίμων, ιατρεία και άλλους δημόσιους χώρους.

Πολλές μάρκες πωλούν υγρά μαντηλάκια υποστηρίζοντας ότι είναι μπορούν να πεταχτούν στην τουαλέτα. Ωστόσο, το 2013, ένα άρθρο του Consumer Reports ανέφερε ότι καμία από τις κορυφαίες μάρκες δεν μπορούσε να περάσει το τεστ. Οι ειδικοί ισχυρίζονται ότι τα μαντηλάκια συχνά βουλώνουν στα υδραυλικά συστήματα, καταλήγοντας σε ποτάμια και ρυάκια, κάτι που πραγματικά γίνεται μείζον περιβαλλοντικό ζήτημα.

Δείτε ακόμη 8 Εναλλακτικές Εάν Ξεμείνετε από Χαρτί Υγείας

Τα υγρά μαντηλάκια μπορεί να προκαλέσουν βακτηριακή ανισορροπία.

© MarkoAliaksandr/ Depositphotos
© big_like / Depositphotos

Τα υγρά μαντηλάκια χρησιμοποιούνται συχνά σε μωρά και οι άνθρωποι πιστεύουν ότι μπορούν να χρησιμοποιηθούν και σε ενήλικες. Αλλά αυτή είναι μια δυνητικά επιβλαβής υπόθεση καθώς το μπορεί στην πραγματικότητα να προκαλέσει λανθασμένη ισορροπία μεταξύ καλών και κακών βακτηρίων στις ευαίσθητες περιοχές. Ακριβώς όπως το δέρμα στο πρόσωπό μας, το δέρμα των ευαίσθητων περιοχών μας και το περιβάλλον δέρμα τους καλύπτεται από καλά και κακά βακτήρια που βρίσκονται σε ισορροπία.

Αν αρχίζετε να καθαρίζεστε με υγρά μαντηλάκια, αυτό που συμβαίνει είναι ότι σκουπίζετε τα καλά βακτήρια και η ισορροπία γίνεται προβληματική. Όταν συμβεί αυτό, μπορεί να κινδυνεύετε από εξανθήματα, μυκητιασικές ή βακτηριακές λοιμώξεις και ερεθισμό.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Η υγρασία είναι κάτι που πρέπει να ανησυχείτε.

Ένα άλλο ζήτημα με τα υγρά μαντηλάκια είναι η υγρασία. Οι άνθρωποι τα χρησιμοποιούν και στη συνέχεια φοράνε τα εσώρουχά τους, οπότε αυτό που συμβαίνει είναι ότι η υγρασία μένει, προκαλεί αλλαγή στα βακτήρια και οδηγεί σε ερεθισμό.

Οι άνθρωποι μπορούν να βιώσουν την αίσθηση ραγάδων ή ακόμα και των αιμορροΐδων όταν υπάρχει συσσώρευση κακών βακτηρίων και ερεθισμός.

Δείτε επίσης Πολλοί άνθρωποι σταματούν να χρησιμοποιούν χαρτί υγείας και λένε ότι είναι ο,τι καλύτερο για την υγεία τους

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 4.5 / 5. Αξιολογήσεις: 8

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Αυτοσχέδια Στηρίγματα Φυτών: 16 μοναδικές ιδέες για Επαναχρησιμοποίηση Παλιών Αντικειμένων στον κήπο και το μπαλκόνι

Αυτοσχέδια Στηρίγματα Φυτών: 16 μοναδικές ιδέες για Επαναχρησιμοποίηση Παλιών Αντικειμένων στον κήπο και το μπαλκόνι

14 Φυτά Εσωτερικού Χώρου που Μορούν να Αναπτυχθούν Καλά Πάνω στο Ψυγείο σας

14 Φυτά Εσωτερικού Χώρου που Μορούν να Αναπτυχθούν Καλά Πάνω στο Ψυγείο σας