in , , ,

14 Φυτά Εσωτερικού Χώρου που Μορούν να Αναπτυχθούν Καλά Πάνω στο Ψυγείο σας

14 Φυτά Εσωτερικού Χώρου που Μορούν να Αναπτυχθούν Καλά Πάνω στο Ψυγείο σας
14 Φυτά Εσωτερικού Χώρου που Μορούν να Αναπτυχθούν Καλά Πάνω στο Ψυγείο σας

Πολλοί θα έλεγαν ότι δεν πρέπει να καλλιεργείτε φυτά πάνω από το ψυγείο σας λόγω του ζεστού αέρα που εκλύει. Αυτός είναι ο λόγος που ορισμένα φυτά δεν τα πάνε καλά λόγω θερμότητας ή αυξημένης ροής αέρα. Εάν θέλετε να διακοσμήσετε το επάνω μέρος του ψυγείου σας με χώρο πρασίνου, απλά επιλέξτε ανθεκτικά φυτά που μπορούν να αντέξουν τη ζέστη και ορισμένες συνθήκες χαμηλής ανάπτυξης όταν τοποθετηθούν στο επάνω μέρος. Φυτά Εσωτερικού Χώρου: 20 Ιδέες Διακόσμησης Καθιστικού για να τα εντάξετε στην διακόσμησή σας

Φτέρη φωλιά του πουλιού

Πηγή: Apartmenttherapy

Αυτό είναι ένα πολυετές φυτό εσωτερικού χώρου και μπορεί να ζήσει για 4-10 χρόνια σε εσωτερικούς χώρους. Οι φτέρες είναι κάπως επιλεκτικές όσον αφορά την ανάπτυξή τους, αλλά το επάνω μέρος του ψυγείου μπορεί να είναι υπέροχο για αυτές καθώς τους αρέσει η ζέστη. Επίσης, μεγαλώνουν ευχάριστα με ελάχιστα αγγίγματα από ανθρώπους και κατοικίδια. Η παροχή άφθονης ζεστασιάς και υγρασίας είναι ιδανική για την ανάπτυξή τους.

Πιλέα πεπερομιοδές (Chinese money plant)

Πηγή: Waitrosegarden

Έχει μοναδικό σχήμα με χοντρά στρογγυλά φύλλα. Είναι ανθεκτικό φυτό και αναπτύσσεται καλύτερα σε σκιερά μέρη με υγρό χώμα. Προσαρμόζεται καλά σε διάφορες συνθήκες χωρίς να ποτίζεται συχνά, αρκεί να έχει έμμεσο έντονο φως όπως πάνω στο ψυγείο σας.

Βρομελιοειδή

Πηγή: Lqflowers

Αναπτύσσεται όταν ψεκάζεται κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου. Υπάρχουν πολλές ποικιλίες που κυμαίνονται σε μεγέθη και χρώματα όπως κόκκινο, πορτοκαλί, κίτρινο, πράσινο και μωβ για να φέρουν ένα έντονο χρώμα στο ψυγείου σας. Αυτό το φυτό τα πάει καλά με τις αλλαγές στη θερμοκρασία, την υγρασία και τα επίπεδα φωτός.

Αγλαόνημα

Πηγή: Greg

Έχει πολλές όμορφες ποικιλίες και μεγαλώνει σε θερμοκρασία 20-25 βαθμών τις μέρες του καλοκαιριού. Είναι αρκετά εύκολο στη φροντίδα τους και αναπτύσσεται καλύτερα σε ζεστά περιβάλλοντα και υγρές συνθήκες όπως την οροφή του ψυγείου σας. Όταν τα φύλλα είναι ελαφρύτερα, σημαίνει ότι πρέπει να εκτεθούν στο φως του ήλιου.

Συγγόνιο το ποδόφυλλο (Arrowhead plant)

Πηγή: Thesill

Το ευνοεί το έντονο έμμεσο ηλιακό φως και τα πάει καλά σε πολλά διαφορετικά περιβάλλοντα, ένα από τα οποία είναι το ψυγείο σας. Επιβιώνουν επίσης στην παραμέληση, ακόμα κι αν αγνοηθούν, εξακολουθούν να αναπτύσσονται καλύτερα.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

#header#

Πόθος

Πηγή: Quirkyplants

Είναι ένα φυτό εσωτερικού χώρου που τα καταφέρνει καλά σε όλες σχεδόν τις συνθήκες καλλιέργειας. Αυτό το φυτό ανεχεται τόσο το πολύ φως όσο και τη σκιά. Χρειάζεται πότισμα μόνο όταν η κορυφή του χώματος είναι στεγνή.

Αλόη Βέρα

Πηγή: Floweraura

Η αλόη βέρα είναι ένα από τα πιο δημοφιλή παχύφυτα με ιδιότητες που μπορούν να αναπτυχθούν εύκολα. Παρέχει πυκνά, κωνικά φύλλα, το διαφανές τζελ μέσα στην αλόη έχει θεραπευτικά οφέλη, περιέχει πολλές βιταμίνες, μέταλλα και ισχυρά αντιοξειδωτικά. Είναι ένα ανθεκτικό φυτό που μπορείτε να το καλλιεργήσετε εύκολα. Ευδοκιμεί σε ζέστη, λίγο νερό και έντονο φως, αλλά όχι στο άμεσο ηλιακό φως, καθιστώντας το ένα εξαιρετικό φυτό για την κορυφή του ψυγείου σας.

Δείτε ακόμη Φυτά Εσωτερικού Χώρου: 18 Φανταστικές Ιδέες Διακόσμησης Υπνοδωματίου

Φιλόδεντρο καρδιά

Πηγή: Etsy

Ένα είδος φιλόδεντρου με φύλλα σε σχήμα καρδιάς. Το πάνω μέρος του ψυγείου σας με άφθονο έντονο έμμεσο ηλιακό φως είναι ιδανικό για την ανάπτυξή του. Χρειάζεται χώμα που στραγγίζει καλά και ποτίστε μόνο όταν το χρειάζεται το φυτό.

Σανσεβιέρια

Πηγή: Thesill

Δεν χρειάζεται πολύ νερό και αναπτύσσεται καλά αν το ψυγείο σας έχει λίγη ζέστη στην κορυφή του. Αυτό το φυτό χαμηλής συντήρησης μπορεί να ανεχθεί την ξηρασία και ποικίλες συνθήκες φωτός.

Κηροπηγή (String of Hearts)

Πηγή: Cloudshillsucculents

Παράγει ευαίσθητους μίσχους και χοντρά φύλλα σε σχήμα καρδιάς, που το κάνουν να φαίνεται εντυπωσιακό όταν καλλιεργείται στο επάνω μέρος του ψυγείου. Είναι επίσης ένα φυτό εύκολο στη φροντίδα. Απαιτεί νερό όταν το χώμα είναι στεγνό στην αφή και αναπτύσσεται καλύτερα όταν δέχεται πολύ έμμεσο ηλιακό φως.

Σπαθίφυλλο

Πηγή: Bloomandwild

Χρειάζεται υψηλή υγρασία για την ανάπτυξή του. Θα αναπτυχθεί καλά στο ψυγείο σας εάν έχει άφθονο έμμεσο φως. Είναι ένα ανθισμένο φυτό εσωτερικού χώρου με κομψά λευκά άνθη για να στολίζουν το σπίτι σας. Μπορεί να αντέξει λίγο την ξηρότητα αλλά δεν αντέχει το πολύ άμεσο ηλιακό φως.

Φοίνικας του τσαγκάρη

Πηγή: Garden.lovetoknow

Μπορεί να αναπτυχθεί καλά κάτω από τεχνητό φως χωρίς ήλιο, ακόμη και σε λιγο φως. Είναι ένα ανθεκτικό φυτό που τα πάει καλά σε ένα εύρος θερμοκρασιών. Επίσης δεν χρειάζεται να πάρει πολύ νερό.

Χλωρόφυτο

Πηγή: Apartmenttherapy

Το χλωρόφυτο έχει μακριά, στενά φύλλα που θα διακοσμήσουν την κουζίνα σας. Επίσης, είναι επίσης εξαιρετικό στον καθαρισμό του μονοξειδίου του άνθρακα και της φορμαλδεΰδης από τον αέρα. Είναι πολύ ανθεκτικό και ταιριάζει σχεδόν σε κάθε περιβάλλον αρκεί να το ποτίζετε περιστασιακά.

Φιτόνια

Πηγή: Plantcaretoday

Αναπτύσσεται καλύτερα σε νωπό χώμα αλλά όχι υγρό. Αυτό το φυτό έχει πολλές ποικιλίες που κυμαίνονται σε χρώματα κόκκινο, λευκό, ροζ και πράσινο. Είναι μια εξαιρετική επιλογή εάν το ψυγείο σας δεν έχει πολύ ήλιο επειδή δεν τον ανέχεται.

Δείτε επίσης 40+ πανέμορφες ιδέες για διακόσμηση με κρεμαστά φυτά εσωτερικού χώρου

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 4.8 / 5. Αξιολογήσεις: 13

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Τι Μπορεί να Συμβεί εάν Χρησιμοποιείτε Υγρά Μαντηλάκια αντί Χαρτιού Υγείας Σύμφωνα με την Επιστήμη

Τι Μπορεί να Συμβεί εάν Χρησιμοποιείτε Υγρά Μαντηλάκια αντί Χαρτιού Υγείας Σύμφωνα με την Επιστήμη

Η Μυστική Συνταγή για να Αποκτήσετε Πυκνά και Μεταξένια Μαλλιά σε Χρόνο Μηδέν

Η Μυστική Συνταγή για να Αποκτήσετε Πυκνά και Μεταξένια Μαλλιά σε Χρόνο Μηδέν