in , , , ,

Καλλιεργήστε Αυτά τα Φυτά για να Βάψετε με Φυσικό Τρόπο τα Μαλλιά σας

Καλλιεργήστε Αυτά τα Φυτά για να Βάψετε με Φυσικό Τρόπο τα Μαλλιά σας
Καλλιεργήστε Αυτά τα Φυτά για να Βάψετε με Φυσικό Τρόπο τα Μαλλιά σας

Καλλιεργήστε αυτά τα φυτά για να βάψετε φυσικά τα μαλλιά σας χωρίς να ανησυχείτε για επιβλαβείς παρενέργειες και χημικές ουσίες! Μπορείτε να τα καλλιεργήσετε εύκολα και σε γλάστρες. Πώς να Φτιάξετε Σπιτικές ΒΑΦΕΣ ΜΑΛΛΙΩΝ

Χέννα

carousell

Χρώμα: Κόκκινο-Πορτοκαλί

Η χέννα είναι ένα από τα καλύτερα φυτά που χρησιμοποιείται παραδοσιακά εδώ και χρόνια για να δημιουργήσει μια φυσική βαφή μαλλιών. Τα ξερά φύλλα του φυτού δίνουν μια κόκκινη-πορτοκαλί απόχρωση.

Τρόπος χρήσης: Διαλέξτε φρέσκα φύλλα, αλέστε τα με νερό και αφήστε την πάστα όλη τη νύχτα ή έως και 12 ώρες. Ξεπλύνετε αφού διατηρήσετε την πάστα για 2-3 ώρες.

Μπορείτε να την καλλιεργήσετε εύκολα ως καλλωπιστικό φυτό σε κήπο ή γλάστρα.

Φασκόμηλο

gardenseedsmarket

Χρώμα: Ανοιχτό κόκκινο/καφέ απόχρωση

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Το φασκόμηλο είναι ένα εξαιρετικό βότανο που σας βοηθά να σκουρύνετε λίγο τα μαλλιά σας. Θα δώσει μια βαθιά μελαχρινή απόχρωση καλύπτοντας τα γκρι. Ωστόσο, η απόχρωση είναι διακριτική, οπότε μην περιμένετε έντονα αποτελέσματα.

Τρόπος χρήσης: Βράστε 1 φλιτζάνι αποξηραμένα φύλλα φασκόμηλου σε 500 ml νερό για 30 λεπτά ή περισσότερο. Όταν κρυώσει το νερό, σουρώστε τα φύλλα. Αφού λούσετε τα μαλλιά σας, στεγνώστε τα με πετσέτα και ρίξτε αυτό το νερό σε όλα τα μαλλιά. Αφήστε το να μείνει για 30-40 λεπτά πριν λουστείτε.

Χαμομήλι

littlerivercooperative

Χρώμα: Κόκκινο/Καφέ

Ανοίξτε το χρώμα των μαλλιών σας χρησιμοποιώντας φύλλα χαμομηλιού. Δίνει μια ανοιχτή κόκκινη/καφέ απόχρωση σε γκριζαρισμένα μαλλιά.

Τρόπος χρήσης: Βράστε νερό και ρίξτε μέσα 1-2 φλιτζάνια άνθη και φύλλα χαμομηλιού. Αφήστε το μείγμα να κρυώσει για μια ώρα. Μετά σουρώστε και ρίξτε το διάλυμα σε στεγνά μαλλιά. Αφηστε το για 30-40 λεπτά και ξεπλύνετε με νερό,

Ιβίσκος

gogosale

Χρώμα: Βυσσινί

Αν θέλετε να βάψετε τα μαλλιά σας σε μια κατακόκκινη απόχρωση χωρίς να τα κάνετε ξηρά και εύθραυστα, τότε τα άνθη ιβίσκου είναι μια τέλεια επιλογή για εσάς! Κάνει επίσης τα μαλλιά μεταξένια.

Τρόπος χρήσης: Βράζετε 6-8 άνθη ιβίσκου σε 500 ml νερό και στραγγίξτε τα άνθη μόλις κρυώσει το μείγμα. Απλώστε το σε λουσμένα μαλλιά και περιμένετε 30-40 λεπτά πριν το ξεπλύνετε.

Δείτε ακόμη Φυσικοί Τρόποι Βαφής Μαλλιών

Ριζάρι

Χρώμα: Καφέ / Βαθύ βυσσινί

Αυτό το φυτό είναι μια από τις καλύτερες επιλογές για το βάψιμο των μαλλιών χωρίς χημικά.

Τρόπος χρήσης: Μαζεψτε τις ρίζες και κόψτε τις σε μικρά κομμάτια. Βραστε τις σε 500 ml νερό και αφήστε το διάλυμα να κρυώσει. Απλώστε ομοιόμορφα το νερό σε λουσμένα μαλλιά. Αφήστε το να μείνει 30-40 λεπτά και μετά ξεπλύνετε.

Φυτέψτε σπόρους ή καλλιεργήστε το φυτό από μοσχεύματα κατά την άνοιξη και το καλοκαίρι. Χρησιμοποιήστε μια γλάστρα που στραγγίζει καλά, ποτίστε καλά και παρέχετε 3-4 ώρες φωτεινό και άμεσο ηλιακό φως.

Παντζάρια

Sagrada Organic Farm

Χρώμα: Κόκκινο/ Βαθύ βυσσινί

Τα παντζάρια δεν είναι μόνο καλά για την υγεία αλλά μπορούν να κάνουν θαύματα στα μαλλιά δίνοντάς τους μια κόκκινη απόχρωση με δροσερούς τόνους.

Τρόπος χρήσης: Αλέστε 2-3 παντζάρια, αφαιρέστε το χυμό και ανακατέψτε το με ελαιόλαδο ή λάδι καρύδας. Εφαρμόστε το μείγμα στα μαλλιά και τυλίξτε τα για μια ώρα. Ξεπλύνετε για να αποκτήσετε κόκκινα μαλλιά.

Καρότο

balconygardenweb

Χρώμα: Ανοιχτό κόκκινο

Τα καρότα μπορούν να δώσουν στα γκρίζα/λευκά μαλλιά μια πολύ ανοιχτή κόκκινη-πορτοκαλί απόχρωση, ανάλογα με την απόχρωση τους. Αυτή η φυσική βαφή διαρκεί για μερικές ημέρες έως εβδομάδες.

Τρόπος χρήσης: Αλέστε τα καρότα και στραγγίστε το χυμό, ανακατέψτε το με ένα λάδι μεταφοράς. Εφαρμόστε το διάλυμα στα μαλλιά και καλύψτε το κεφάλι με πλαστικό για μία ώρα. Ξεπλύνετε με χλιαρό νερό. Επαναλάβετε εάν το χρώμα δεν είναι αρκετά σκούρο.

Δείτε επίσης Πως να Διατηρήσετε τη Βαφή των Μαλλιών σας

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 3.7 / 5. Αξιολογήσεις: 21

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

καθαρισμός δερμάτινου μπουφάν,συμβουλές καθαρισμου,ρούχα,χρήσιμα,

Πώς να Καθαρίσετε ένα Δερμάτινο Μπουφάν στο Σπίτι

6 Φυσικά Κόλπα Ομορφιάς που Πιθανότατα θα Θέλετε να Εφαρμόσετε Αμέσως

6 Φυσικά Κόλπα Ομορφιάς που Πιθανότατα θα Θέλετε να Εφαρμόσετε Αμέσως