in , , , ,

Φυσικοί Τρόποι Βαφής Μαλλιών

Ένα όμορφο χτένισμα είναι συνήθως το κλειδί για μια τέλεια εμφάνιση και είμαστε συχνά πρόθυμοι να ξοδέψουμε μια περιουσία σε βαφές για να έχουμε το χρώμα των μαλλιών που ονειρευόμαστε. Ωστόσο, ορισμένες μελέτες τονίζουν ότι χημικές ουσίες που χρησιμοποιούνται σε τεχνητές χρωστικές ουσίες, όπως το αμμώνιο, που καταστρέφει την τυροσίνη – μια φυσική πρωτεΐνη στα μαλλιά, μπορεί να αποδυναμώσει τα μαλλιά και να επηρεάσει την ικανότητα των μαλλιών να διατηρούν το χρώμα. Για να το αποφύγετε, υπάρχουν φυσικοί τρόποι βαφής μαλλιών για να διατηρήσετε τον εαυτό σας όμορφο και ασφαλή.

Κόκκινα μαλλιά

© Unsplash.com© Depositphotos.com© Unsplash© Unsplash© Unsplash

Τι να χρησιμοποιήσετε:
Χυμός καρότου / ντομάτας / παντζαριών
Λαδί καρύδας / ελαιόλαδο
Μηλόξυδο

Τα καροτενοειδή που περιέχουν κόκκινες, κίτρινες και πορτοκαλί χρωστικές θα δώσουν στα μαλλιά σας μια φωτεινή, φυσική σκιά.

Αναμείξτε το χυμό με λαδί καρύδας ή ελαιόλαδο. Στη συνέχεια, απλώστε το μείγμα σε όλο το μήκος των μαλλιών και τυλίξτε στο κεφάλι μια πλαστική σακούλα ή σκουφάκι ντους για τουλάχιστον μία ώρα. Στη συνέχεια, βουτήξτε τα μαλλιά σε λίγο μηλόξυδο. Εάν το χρώμα δεν είναι αρκετά έντονο, μπορείτε να επαναλάβετε τη διαδικασία για άλλη μια φορά.

Μια άλλη επιλογή είναι να χρησιμοποιήσετε τσάι από ιβίσκο και καλέντουλα. Εξισορροπώντας την ποσότητα του καθενός, μπορείτε να έχετε τη απόχρωση που προτιμάτε. Και για να αποκτήσετε ένα πολύ σταθερό χρώμα, χρησιμοποιήστε χέννα που είναι μια φυσική βαφή που χρησιμοποιείται για το χρωματισμό των μαλλιών, των φρυδιών και του σώματος από την εποχή της Αρχαίας Αιγύπτου.

Πόσο επικίνδυνες είναι οι ΒΑΦΕΣ ΜΑΛΛΙΩΝ και πόσο σχετίζονται με τον καρκίνο του Μαστού

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Μαύρα μαλλιά

© Unsplash© Foter© Foter

Τι να χρησιμοποιήσετε:
Σκόνη από κέλυφος καρυδιών
Νερό

Εάν θέλετε να δώσετε στα μαύρα μαλλιά σας έναν βαθύτερο τόνο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σκόνη από κέλυφος καρυδιών. Πρώτα, μουλιάστε 3-5 κουταλιές της σούπας σε 2-3 φλιτζάνια βραστό νερό. Τρίψτε το μείγμα στα μαλλιά σας και αφήστε το να για 15-20 λεπτά. Στη συνέχεια, πλύνετε τα μαλλιά σας όπως συνήθως. Το χρώμα είναι αρκετά σταθερό και θα διαρκέσει για μερικούς μήνες. Επιπλέον, ο αριθμός των βιταμινών και των μετάλλων στα καρύδια θα κάνει τα μαλλιά σας πιο υγιή και πιο δυνατά.

Ο καφές είναι ένα άλλο συστατικό που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να αντικαταστήσετε τη μαύρη βαφή. Απλώς ανακατέψτε 2 κουταλιές της σούπας καφέ με 1/2 φλιτζάνι του μαλακτικού μαλλιών και θα έχετε απόχρωση τουλάχιστον ένα τόνο πιο σκούρα.

Εάν θέλετε το χρώμα σας να είναι ανοιχτότερο, μπορείτε να αναμίξετε το μαλακτικό μαλλιών με κανέλα, μέλι και χυμό λεμονιού. Ψεκάστε το μείγμα σε όλο το μήκος των μαλλιών και η μαύρη απόχρωση θα γίνει μαγικά καφέ με κοκκινωπές αποχρώσεις.

Καστανά μαλλιά

© Shutterstock.com© Shutterstock.com© Pexels.com

Τι να χρησιμοποιήσετε:
Αποξηραμένο φασκόμηλο
Δενδρολίβανο
Νερό
Μηλόξυδο

Για να σκουρύνετε την καστανή απόχρωση ή να καλύψετε γκρι τρίχες μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα μείγμα φασκόμηλου και δεντρολίβανου. Βράστε 2/3 φλιτζάνι φασκόμηλο και 1/3 φλιτζάνι δεντρολίβανο με 3 φλιτζάνια νερό για 15-20 λεπτά. Στη συνέχεια, αφήστε το να κρυώσει και ανακατέψτε το με μηλόξιδο. Βάλτε το υγρό σε γυάλινη φιάλη και ψεκάστε τα στα μαλλιά σας 4-5 φορές την εβδομάδα.

Μπορεί επίσης να έχετε παρόμοιο αποτέλεσμα χρησιμοποιώντας μαύρο τσάι και τσάι τσουκνίδας. Απλά φτιάξτε ένα δυνατό τσάι και βρέξτε τα μαλλιά σας με αυτό. Ωστόσο, αυτή η επιλογή είναι αρκετά χρονοβόρα καθώς μπορεί να χρειαστούν έως και 15-20 εφαρμογές για να έχετε ένα επιθυμητό αποτέλεσμα.

Ξανθά μαλλιά

© Unsplash.com

Τι να χρησιμοποιήσετε:
Χυμό λεμονιού
Μαλακτικό μαλλιών
Ήλιο

Για να τονίσετε την ομορφιά και τη λάμψη των ξανθών μαλλιών, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε χυμό λεμονιού. Στύψτε το χυμό από 3 φρέσκα λεμόνια και ανακατέψτε 2/3 φλιτζάνι χυμό με 1/2 φλιτζάνι μαλακτικό μαλλιών. Ψεκάστε το υγρό σε όλα τα μαλλιά σας και μείνετε άμεσα σε ηλιακό φως για 1-2 ώρες. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε μπάλες βαμβακιού για να βάψετε συγκεκριμένες τούφες μαλλιών.

Εάν το ξανθό χρώμα ξεθωριάσει, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σκόνη ρίζας ραβέντι για να επαναφέρετε τη φωτεινότητα. Μουλιάστε 3-4 κουταλιές της σούπας ρίζας ραβέντι σε 1/2 φλιτζάνι νερό και αφήστε το μείγμα να παραμείνει όλη τη νύχτα. Στη συνέχεια, πλύνετε τα μαλλιά σας ως συνήθως, διαβρέξτε τα μαλλιά σας με το μείγμα και στεγνώστε τα χωρίς περαιτέρω ξέπλυμα.

Σημείωση: Το λεμόνι μπορεί να ξηράνει σοβαρά τα μαλλιά σας.

Πώς μπορείτε να ανοίξετε το φυσικό χρώμα των μαλλιών σας.

© Unsplash.com

Τι να χρησιμοποιήσετε:
Μαγειρική σόδα
Νερό

Απλώς ανακατέψτε όλα τα συστατικά για να πάρετε μια μεσαίας πυκνότητα πάστα. Κάντε μασάζ με την πάστα στα μαλλιά σας και αφήστε την για 15-20 λεπτά. Στη συνέχεια, πλύνετε τα μαλλιά σας ως συνήθως.

Μπορεί να χρειαστούν πολλές πλύσεις για να επιτευχθεί ένα επιθυμητό αποτέλεσμα.

Σημείωση: Μην χρησιμοποιείτε υπερβολικά αυτή τη συνταγή καθώς η μαγειρική σόδα μπορεί να βλάψει τα μαλλιά σας.

Μαλλιά Φθινόπωρο / Χειμώνας 2020 – 2021: Οι top τάσεις σε κουρέματα, χτενίσματα και χρώματα

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Μάθετε ποιες είναι οι συνέπειες της υπερφαγίας

Διακόσμηση: 25 Διαχρονικά Κομψοί Καναπέδες Chesterfield