12 Μπαχαρικά και Λαχανικά που Μπορείτε να Καλλιεργήσετε Εύκολα σε Γλάστρες

Θέλετε φρέσκα λαχανικά και μπαχαρικά κάθε μέρα; Καλλιεργήστε τα εύκολα σε γλάστρες στο μπαλκόνι, στη βεράντα ακόμη και σε περβάζι για να φτιάξετε έναν μικρό κήπο. Φρέσκα Λαχανικά στο μπαλκόνι σου: 15 Φθινοπωρινά Λαχανικά που Μεγαλώνουν Γρήγορα σε Γλάστρες

Κρεμμύδι

Πηγή: Mybalconyjungle

Το κρεμμύδι μπορεί να καλλιεργηθεί εύκολα σε γλάστρες. Απλώς, επιλέξτε βάθους και πλάτους τουλάχιστον 25 εκατοστών ή μπορείτε να το καλλιεργήσετε σε ζαρντινιέρα ή πλαστική λεκάνη οπου επίσης αναπτύσσεται καλά.

Κόλιανδρος

Πηγή: Hortzone

Ο κόλιανδρος χρησιμοποιείται συνήθως στη μαγειρική του Πακιστάν, της Ινδίας, του Μεξικού και της Λατινικής Αμερικής. Είναι εύκολο στην καλλιέργεια και μπορείτε να το φυτέψετε σε γλάστρες σε εσωτερικούς χώρους.

Σκόρδο

Πηγή: Sundaygardener

Το σκόρδο αναπτύσσεται καλύτερα τόσο σε κήπους όσο και σε γλάστρες. Μπορείτε να το προσθέσετε στην κατηγορία τόσο των λαχανικών όσο και των μπαχαρικών. Εκτός από τη χρήση στη μαγειρική, έχει και φαρμακευτικά οφέλη.

Σπόροι μάραθου

Πηγή: Hydrangeasblue

Επιλέξτε γλάστρα με τουλάχιστον 30-35 εκατοστά βάθος για να καλλιεργήσετε σπόρους μάραθου. Επίσης, για να αναπτυχθούν τα φυτά μάραθου, χρησιμοποιήστε ένα ελαφρύ μέσο για γλάστρες και ποτίστε συχνά αλλά σε καλά στραγγιζόμενο έδαφος.

Ινδική δάφνη

Πηγή: Plants

Μπορεί να καλλιεργηθεί εύκολα σε γλάστρες. Προτιμά να αναπτύσσεται σε ζεστά υποτροπικά και τροπικά κλίματα. Ανέχεται επίσης τα ψυχρά κλίματα, αρκεί να προστατεύεται από τις δύσκολες καιρικές συνθήκες μετακινώντας τη γλάστρα σε εσωτερικό χώρο.

Κάρδαμο

Πηγή: Gardenista

Το κάρδαμο είναι ένα δημοφιλές μπαχαρικό στις συνταγές της Μέσης Ανατολής, της Αραβίας, της Ινδίας και της Σουηδίας. Μπορείτε να το καλλιεργήσετε εύκολα σε γλάστρες με βασική φροντίδα.

Δείτε ακόμη Λαχανικά που Μπορείτε να Καλλιεργήσετε σε Δοχεία 4 Λίτρων

Related Post

Κουρκουμάς

Πηγή: Gardenandhome

Ο κουρκουμάς μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί στη μαγειρική. Σε ένα ψυχρό κλίμα, θα πρέπει να καλλιεργήσετε ριζώματα κουρκουμά την άνοιξη και τις αρχές του καλοκαιριού. Φυτέψτε το όλο το χρόνο εάν ζείτε σε τροπικά και υποτροπικά κλίματα, εκτός από τα ζεστά καλοκαίρια.

Κοκκινες πιπεριές

Πηγή: Gardeningknowhow

Οι κόκκινες πιπεριές καλλιεργούνται εύκολα σε γλάστρες και προσαρμόζονται καλά στις εσωτερικές συνθήκες. Μπορείτε επίσης να τα καλλιεργήσετε ως όμορφα φυτά εσωτερικού χώρου.

Τζίντζερ

Πηγή: Stonewallgarden

Το τζίντζερ είναι πολύ εύκολο να καλλιεργηθεί σε γλάστρες σε εσωτερικούς χώρους για συγκομιδή όλο το χρόνο. Καλλιεργήστε το σε μια φαρδιά γλάστρα και βεβαιωθείτε ότι το μπουμπούκι των ματιών είναι στραμμένο προς τα πάνω. Τοποθετήστε τη γλάστρα σε έμμεσο ηλιακό φως και σε ζεστό σημείο. Διατηρήστε το χώμα νωπό αλλά όχι υγρό για να αποφύγετε τη σήψη των ριζών.

Κύμινο

Πηγή: Gardenerspath

Οι σπόροι κύμινου χρησιμοποιούνται ως μπαχαρικό. Αυτό το φυτό αναπτύσσεται καλύτερα σε κλίματα χωρίς παγετό. Καλλιέργεια την άνοιξη για συγκομιδή το καλοκαίρι. Φυτέψτε το όμως το χειμώνα αν ζείτε σε ζεστό κλίμα.

Κάρυ

Πηγή: Pipingpotcurry

Το κάρυ μπορεί να είναι και βότανο και μπαχαρικό με ξεχωριστό άρωμα και γλυκιά και παρατεταμένη γεύση. Χρησιμοποιείται σε τσάτνεϊ, κάρυ, uttapam και πιο εκτενώς σε συνταγές της Σρι Λάνκα και της Νότιας Ινδίας.

Μαύρο πιπέρι

Πηγή: Lifezshining

Αυτό το μπαχαρικό είναι ένα από τα πιο δημοφιλή μπαχαρικά στον κόσμο και είναι διαθέσιμο στις περισσότερες κουζίνες. Το φυτό αναπτύσσεται καλά σε γλάστρες αρκεί να έχει ένα ζεστό και υγρό κλίμα.

Δείτε επίσης Αυτοί οι 12 Έξυπνοι και Γρήγοροι τρόποι να καλλιεργήσεις φυτά και λαχανικά θα σου μείνουν Αξέχαστοι

cover photo

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Recent Posts

6 Σημάδια ότι Χρησιμοποιείτε Λάθος Προϊόντα Καθαρισμού

Είτε θέλετε να καθαρίσετε πάγκους είτε τουαλέτες, υπάρχει πληθώρα διαθέσιμων προϊόντων για σχεδόν οποιαδήποτε επιφάνεια.… Read More

14 Μαΐου, 2024

Το Ηλεκτρικό Οξύ Μπορεί να Αναζωογονήσει Όλα τα Φυτά σας

Λίγοι άνθρωποι έχουν ακούσει για το ηλεκτρικό οξύ και τη χρήση του στα φυτά. Η… Read More

14 Μαΐου, 2024

8 Λόγοι που το Νερό της Βρύσης Είναι Καλύτερο από το Εμφιαλωμένο Νερό

Οι άνθρωποι είναι συχνά δύσπιστοι σχετικά με το νερό της βρύσης και πιστεύουν ότι το… Read More

14 Μαΐου, 2024

Ανακαλύψτε τη Φυσική Δύναμη του Κουρκουμά στην Υγεία των Δοντιών

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ αν υπάρχει ένας απλούστερος, πιο φυσικός τρόπος για να φωτίσετε το χαμόγελό… Read More

14 Μαΐου, 2024

46 Ρουστίκ Κήποι από Παλέτες που Μπορείτε να Φτιάξετε

Οι παλέτες είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να φτιάξετε ό,τι θέλετε: καναπέδες, κρεβάτια, τραπέζια,… Read More

14 Μαΐου, 2024

8 Απλά Πράγματα που οι Περισσότεροι δεν Μπορούν να Κάνουν με το Σώμα τους

Όλοι οι άνθρωποι είναι ξεχωριστοί και μοναδικοί με τον δικό τους τρόπο. Στην πραγματικότητα, μερικοί… Read More

14 Μαΐου, 2024

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies.

Περισσότερα