in , ,

Τι Μπορεί να Συμβεί αν Αρχίσετε να Κάνετε Μπάνιο Κάθε Μέρα

οφέλη καθημερινού μπάνιου,συμβουλές υγείας,υγεία
Τι Μπορεί να Συμβεί αν Αρχίσετε να Κάνετε Μπάνιο Κάθε Μέρα

Το σώμα αποτελείται από 60% νερό και είναι φυσικό το να περνάμε χρόνο σε μια μπανιέρα να έχει οφέλη για την υγεία. Παρόλο που πιθανώς δεν έχετε το χρόνο ή την επιθυμία να το κάνετε τακτική συνήθεια, το καθημερινό μπάνιο έχει τόσο ψυχικά όσο και σωματικά πλεονεκτήματα. Και καλό είναι να αφιερώνετε χρόνο στη μπανιέρα σας 2-3 φορές την εβδομάδα. Ωστόσο, εάν έχετε οποιεσδήποτε δερματικές παθήσεις ή αλλεργίες, συμβουλευτείτε πρώτα το γιατρό σας πριν κάνετε οποιεσδήποτε αλλαγές στις συνήθειές σας. 10 Τρόποι να Μυρίζετε Ωραία Ακόμα κι αν Δεν Έχετε προλάβει να κάνετε μπάνιο

Μπορεί να σας βοηθήσει να αναπνεύσετε ευκολότερα.

brightside

Το να περνάτε χρόνο στο μπάνιο έχει θετικό αντίκτυπο στους πνεύμονές σας και στο πόσο οξυγόνο λαμβάνετε, και αν το νερό είναι ζεστό και άνετο, ακόμα καλύτερα. Αυτό οφείλεται στην πίεση που ασκεί το ζεστό νερό στο στήθος σας – ο ατμός καθαρίζει τις οδούς και τα ιγμόρειά σας και, ως αποτέλεσμα, διευκολύνει την αναπνοή.

Μπορεί να σας κάνει να φαίνεστε νεότεροι.

© shutterstock.com

Μπορεί να νομίζετε ότι το δέρμα σας είναι ξηρό επειδή δεν έχει αρκετή λιπαρότητα, αλλά αυτό δεν ισχύει. Το δέρμα σας αναζητά τρόπους για να διατηρήσει την υγρασία, ειδικά τους πιο κρύους μήνες – γι’ αυτό το μπάνιο βοηθάει το δέρμα σας να την απορροφήσει.

Το μπάνιο όχι μόνο βοηθά στο ξηρό δέρμα, αλλά έχει και αντιγηραντικές ιδιότητες, όπως βελτιώνει την ελαστικότητα του δέρματος, το εξομαλύνει και μειώνει τις πιθανότητες εμφάνισης ρυτίδων και γραμμών στο πρόσωπό σας.

Μπορεί να βοηθήσει στην κατάθλιψη.

brightside

Παρόλο που υπάρχουν πολλοί τρόποι αντιμετώπισης της κατάθλιψης στον σύγχρονο κόσμο, οι πιθανότητες να λάβετε βοήθεια είναι μικρότερες και μπορεί να έχουν κάποιες παρενέργειες. Γι’ αυτό είναι συνετό να δοκιμάσετε έναν εναλλακτικό και φυσικό τρόπο. Ίσως ακόμη και να αρχίσετε να αισθάνεστε καλύτερα αφού κάνετε μόνο 5 ζεστά μπάνια!

Δείτε ακόμη Γιατί οι Περισσότεροι Ιάπωνες Κάνουν Μπάνιο το Βράδυ

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Μπορεί να σας βοηθήσει να κοιμηθείτε καλύτερα.

© shutterstock.com, © shutterstock.com

Εάν κάνετε μπάνιο μία ή 2 ώρες πριν πάτε για ύπνο, μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση του ύπνου σας, ειδικά για άτομα που παλεύουν με την αϋπνία ή που είναι μεγαλύτερης ηλικίας.

Το να κάνετε ένα ζεστό μπάνιο μπορεί να σας βοηθήσει να χαλαρώσετε και να αισθανθείτε λιγότερο άγχος, ειδικά εάν οι αϋπνίες σας επηρεάζονται από το άγχος. Είναι επίσης καλό για να χαλαρώσουν οι μύες σας και να ξεπιάσουν τυχόν δύσκαμπτους ιστούς. Μελέτες δείχνουν ότι η μουσική ενώ βρίσκεστε στο μπάνιο μπορεί να επιβραδύνει την αναπνοή και να μειώσει την αρτηριακή πίεση.

Μπορεί να ανακουφίσει τους πόνους των μυών.

© depositphotos.com

Μπορεί να πιστεύετε ότι ο μόνος τρόπος για να ανακουφίσετε τους πόνους των μυών σας είναι να κάνετε ένα κυρό μπάνιο, αλλά το να κάνετε ένα ζεστό μπάνιο μπορεί επίσης να λειτουργήσει. Η έκθεση του σώματός σας σε θερμότητα ενώ οι μύες σας πονούν είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να χαλαρώσουν και η προσθήκη μερικών αλάτων Epsom μπορεί να βελτιώσει τη διαδικασία ανακούφισης του πόνου.

Αν και είναι αλήθεια ότι τα ζεστά μπάνια μπορούν να ενισχύσουν την ανάρρωσή σας μετά την άσκηση, προσπαθήστε να μην αντικαταστήσετε τις διατάσεις με ζεστό μπάνιο — μπορείτε να το προσθέσετε ως πρόσθετη υποστήριξη.

Μπορεί να σας κάνει πιο προσεκτικούς.

brightside

Το να είστε προσεκτικοί σημαίνει να είστε πλήρως συνειδητοποιημένοι και χαλαροί και να καθαρίζετε τις σκέψεις σας από τυχόν προβλήματα που έχετε. Τα μπάνια μπορούν να σας βοηθήσουν σε αυτή τη διαδικασία καθώς και στην επίλυση των προβλημάτων.

Τι να κάνετε:

  • Δημιουργήστε απαλό φωτισμό στο μπάνιο σας.
  • Κλείστε τα μάτια σας και πάρτε βαθιές ανάσες.
  • Αγνοήστε τις αρνητικές σκέψεις.
  • Μείνετε στην μπανιέρα για 20+ λεπτά.

Δείτε επίσης 10 συνήθειες που έχουμε στο μπάνιο και μπορεί να μας βλάψουν

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 3.8 / 5. Αξιολογήσεις: 6

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

τατουάζ λουλουδιών,σχέδια τατουάζ,ιδέες τατουάζ,ομορφιά,συμβουλές ομορφιάς,

22 Τατουάζ Λουλουδιών για να Ανθίσετε για Πάντα

καθαρισμός μποτών Uggs,συμβουλές καθαρισμού,χρήσιμα

Πώς να Καθαρίσετε έναν Λεκέ από Μαγειρικό Λίπος σε Μπότες Uggs