in , , , ,

Πώς το Τρέξιμο Μπορεί να Αλλάξει το Σώμα σας

Πώς το Τρέξιμο Μπορεί να Αλλάξει το Σώμα σας
Πώς το Τρέξιμο Μπορεί να Αλλάξει το Σώμα σας

Το τρέξιμο όχι μόνο σας κρατά σε φόρμα, αλλά σας βοηθά επίσης να ζήσετε περισσότερο. Και ενώ όλα αυτά ακούγονται υπέροχα, είναι απλώς ένα μικρό μέρος του τι μπορεί να σας ωφελήσει. Επηρεάζει κυριολεκτικά το σώμα σας από το κεφάλι μέχρι τα δάχτυλα των ποδιών σας. Κάθε Ώρα Τρεξίματος Βοηθά να Κερδίζετε 7 Ώρες Ζωής Σύμφωνα με την Επιστήμη

Τα νύχια των ποδιών μπορεί να μαυρίσουν.

© Depositphotos.com

Με κάθε βήμα που κάνετε ενώ τρέχετε, τα δάχτυλα των ποδιών σας χτυπούν στο μπροστινό μέρος του παπουτσιού. Τα στενά παπούτσια και οι στενές κάλτσες μπορεί να σφίξουν τα νύχια των ποδιών. Το ίδιο συμβαίνει εάν τα πόδια σας πρηστούν. Και όλα αυτά μπορεί να οδηγήσουν σε αιμάτωμα κάτω από το νύχι. Τα αγγεία σκάνε, αίμα συσσωρεύεται έξω από αυτά και το νύχι αλλάζει χρώμα.

Μπορείτε να γίνετε πιο κοντοί.

© Depositphotos.com

Όταν τρέχετε, το ύψος και ο όγκος των μεσοσπονδύλιων δίσκων σας μειώνονται. Αυτό συμβαίνει λόγω της απώλειας υγρού και συμπίεσης και μπορείτε να χάσετε σχεδόν 1 εκατοστό. Ευτυχώς, αυτό θα είναι μόνο προσωρινό, καθώς το ύψος σας τελικά θα αποκατασταθεί.

Η ακοή σας μπορεί να οξυνθεί.

Το τρέξιμο αυξάνει τη ροή του αίματος στον κοχλία του αυτιού και τη ροή των θρεπτικών ουσιών και του οξυγόνου στο σώμα σας. Βοηθά στην επιβράδυνση της φθοράς του ακουστικού συστήματος και διατηρεί τα τριχοειδή αγγεία, τα τριχωτά κύτταρα και τα νευρικά κύτταρα που στέλνουν ηχητικά σήματα στον εγκέφαλο.

Μπορεί να πάθετε καταρροή.

© Bongarts / Bongarts / Getty Images

Καθώς τρέχετε, αναπνέετε πιο γρήγορα και πιο βαθιά και εισπνέετε περισσότερο αέρα. Ενώ το κάνετε αυτό, εισπνέετε περισσότερα αλλεργιογόνα, ρύπανση και ερεθιστικούς παράγοντες από το περιβάλλον. Αυτό ερεθίζει τους αεραγωγούς σας και κάνει τη μύτη σας να τρέχει.

Δείτε ακόμη Τα Γυμνασμένα Πόδια Συμβάλουν στην Υγεία του Εγκεφάλου Σύμφωνα με την Επιστήμη

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Η θερμοκρασία σας μπορεί να ανέβει.

Οι μύες παίρνουν ενέργεια καίγοντας λίπος και υδατάνθρακες. Ως αποτέλεσμα, παράγεται θερμότητα. Μαζί με τους μύες θερμαίνεται και το αίμα σας, αυξάνοντας τη θερμοκρασία. Μετά από αυτό, η ροή του αίματος στο δέρμα αυξάνεται και η εφίδρωση σας δροσίζει.

Μπορεί να έχετε την επιθυμία να ενεργηθείτε.

Το τρέξιμο μπορεί να απελευθερώσει ορμόνες στο στομάχι που αυξάνουν τις συσπάσεις στα έντερα. Τα περιεχόμενα του στομάχου δονούνται και μπορούν να αλλάξουν τη βλεννογόνο μεμβράνη του γαστρεντερικού σωλήνα. Επίσης, η ροή του αίματος στα έντερα μειώνεται, γεγονός που οδηγεί σε κράμπες και αφόδευση.

Μπορεί να αισθάνεστε λιγότερο πεινασμένοι.

Η όρεξή σας μειώνεται λόγω των ορμονικών αλλαγών που προκαλούνται από το τρέξιμο. Η ορμόνη της πείνας, η γκρελίνη, μειώνεται, ενώ η ορμόνη του κορεσμού, το πεπτίδιο, αυξάνεται. Όλα αυτά σας κάνουν να πεινάτε λιγότερο.

Η διάθεσή σας μπορεί να βελτιωθεί.

Το τρέξιμο προκαλεί ορμή ενδορφινών που αλλάζει τη διάθεσή σας. Μπορεί ακόμη και να αισθάνεστε ευφορία μετά. Μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση του στρες και στη μείωση του άγχους και της κατάθλιψης. Σας κάνει επίσης πιο ανθεκτικούς στα προβλήματα.

Δείτε επίσης Το Χάρβαρντ Αποκαλύπτει Πόσες θερμίδες Καίτε σε 15 Αθλήματα

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 5 / 5. Αξιολογήσεις: 1

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

διακόσμηση δέντρου,διακόσμηση κήπου,ιδέες διακόσμησης κήπου,

20 Ιδέες για να Διακοσμήσετε ένα Δέντρο στον Κήπο

IKEA: Σάλος με την Αποκάλυψη για το τι γίνεται στην Ελλάδα. Μοσχοπουλάνε στην χώρα μας. 149 δολάρια στην Αμερική 189€ στην Ελλάδα

IKEA: Σάλος με την Αποκάλυψη για το τι γίνεται στην Ελλάδα. Μοσχοπουλάνε στην χώρα μας. 149 δολάρια στην Αμερική 189€ στην Ελλάδα