in , , ,

Κολώνια, Άρωμα, ή Eau de Toilette: Τι σημαίνουν και πώς να ξεχωρίσετε τις διαφορές τους

Πώς να Ξεχωρίσετε τη Διαφορά Ανάμεσα στο Άρωμα, την Κολώνια και το Eau de Toilette
Πώς να Ξεχωρίσετε τη Διαφορά Ανάμεσα στο Άρωμα, την Κολώνια και το Eau de Toilette

Οι περισσότεροι συνήθως δεν δίνουν σημασία σε έναν συγκεκριμένο τύπο αρώματος και απλώς αγοράζουν αυτό που τους αρέσει. Και η συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων δεν γνωρίζει τι σημαίνει το “eau fraiche”. Η εύρεση του σωστού τύπου αρώματος είναι σημαντική καθώς θα μπορούσε να πνίξει εσάς και όλους γύρω σας εάν είναι πολύ δυνατό! Και να σβήσει εν ριπή οφθαλμού αν είναι πολύ ελαφρύ. Δείτε πώς μπορείτε εύκολα να διακρίνετε τα 5 από τα πιο δημοφιλή είδη αρωμάτων στον μεγάλο και περίπλοκο κόσμο της αρωματοποιίας. 8 Κανόνες για τη Χρήση του Αρώματος

© pixabay.com, © pixabay.com

Άρωμα

Η ανθρωπότητα ήταν εξοικειωμένη με το άρωμα από την αρχαιότητα και παρασκευάζονταν με τη βοήθεια αιθέριων ελαίων. Σήμερα, το άρωμα έχει την υψηλότερη συγκέντρωση αιθέριων ελαίων, περίπου 20% έως 30%, με αποτέλεσμα ένα πιο κρεμώδες άρωμα που το κάνει να διαρκεί περισσότερο.

Το άρωμα μπορεί να παραμείνει στο δέρμα για περίπου 6 ώρες και τα υφάσματα μπορούν να το κρατήσουν για περισσότερο από μία ημέρα. Αυτό καθιστά το άρωμα την πιο ακριβή από όλες τις επιλογές και σαφώς δεν προορίζεται για καθημερινή χρήση.

Eau de parfum

© Jeroen den Otter / Unsplash

Πολλοί μπερδεύουν το eau de parfum με το κανονικό άρωμα. Ωστόσο, η λέξη-κλειδί εδώ είναι «eau» (από το νερό), που τονίζει ότι η ουσία είναι πιο διαλυμένη. Το ποσοστό των ελαιωδών ουσιών στο eau de parfum ή στο αρωματισμένο νερό είναι λίγο χαμηλότερη σε περίπου 15% έως 20%. Αυτά τα αρώματα διαρκούν περίπου 4 ώρες στο δέρμα και σε σύγκριση με το άρωμα, είναι σχετικά ελαφριά και μπορούν να χρησιμοποιηθούν κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Δείτε ακόμη Έτσι θα διατηρείται το άρωμά σας περισσότερο το ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ! Σούπερ!

Eau de toilette

Το Eau de toilette κατασκευάστηκε για πρώτη φορά τον 14ο αιώνα και ονομαζόταν επίσης «ουράνιο νερό». Σήμερα, είναι ένας ελαφρύς τύπος αρώματος που περιέχει 5% έως 15% καθαρή ουσία αρώματος διαλυμένη με οινόπνευμα. Συνήθως διαρκεί περίπου 2 με 3 ώρες και έχει ένα διακριτικό ίχνος αρώματος που το καθιστά κατάλληλο για τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού. Αυτή είναι η πιο δημοφιλής επιλογή αρώματος στις μέρες μας.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Κολώνια

© Charles / Unsplash

Αυτό το είδος αρώματος χρησιμοποιούνταν στη Βόρεια Αμερική για αρώματα για άνδρες. Σήμερα, έχει συνήθως ελαφριά, φρέσκα ή φρουτώδη αρώματα, που αποτελούνται από 2% έως 4% αιθέρια έλαια με αλκοόλη και νερό, που συνήθως διαρκούν περίπου 2 ώρες. Αυτό το ελαφρύ άρωμα χρησιμοποιείται συχνά από νεότερους ανθρώπους.

Eau fraiche

Το “Eau fraiche” μεταφράζεται σε “γλυκό νερό” και αντιπροσωπεύει την πιο ελαφριά επιλογή αρώματος — η συγκέντρωση του αρώματος είναι περίπου 1% έως 3%. Διαρκεί στο δέρμα για λιγότερο από μία ώρα, κάνοντας τις αρωματικές του νότες πρακτικά δυσδιάκριτες. Τα αρώματα του είναι τυπικά απλά και αναζωογονητικά. Το Eau fraiche είναι συνήθως χαμηλότερο σε τιμή και μπορεί να χρησιμοποιηθεί οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας, ακόμη και κατά τη διάρκεια αθλημάτων.

Δείτε επίσης 4 Σωστά και 4 Λάθος Σημεία για Να Ψεκάσετε το Άρωμα σας

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 5 / 5. Αξιολογήσεις: 1

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

σημάδια κινδύνου,συμβουλές,χρήσιμα,περίεργα,

6 Προειδοποιητικά Σημάδια ότι Κινδυνεύετε Χωρίς καν να το Καταλάβετε

ιδέες κήπου με άμμο,διακόσμηση κήπου,ιδέες διακόσμησης κήπου,κατασκευές κήπου,για τον κήπο,

14 Ιδέες για τον Κήπο με Χρήση Άμμου